Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dahon czy Strida?

IP: *.credit-suisse.com 11.06.13, 09:35
    Ktory z nich jest lepszy? Czy w ogole nadaja sie dla kogos kto wazy 103 kg?
    Obserwuj wątek
      • Gość: delinuss Re: Dahon czy Strida? IP: *.marsoft.net 07.09.13, 14:12
        Kupiłem Dahona Speed D3 (3 przełożenia w piaście, rama chromoly, nie alu) - szukałem roweru do miasta, na raczej krótkie dystanse i zakupy. Zakup Dahona jest strzałem w dziesiątkę - wykonanie fantastyczne, sposób składanie i wielkość złożonego modelu bez zarzutu. Nie jest tak lekki, jak się spodziewałem, ale to mi zupełnie nie przeszkadza. I tak jest lżejszy od mojego drugiego składaka, Rometa Wigry (z lat siedemdziesiątych!!! - też jest super, ale w inny, "staroświecki" sposób). 3 biegi zupełnie wystarczają na warunki miejskie. Trzymam go w domu (po złożeniu zajmuje stosunkowo mało miejsca) i niekiedy wyjeżdżam nim na miasto kilka razy dziennie. Mój rower górski poszedł w zasadzie w odstawkę - w mieście jest niewygodny, ale poza miastem niezastąpiony. Również przewożenie w samochodzie jest bezproblemowe - nie trzeba żadnego bagażnika dachowego - po prostu składamy i wszędzie się zmieści. Polecam każdemu, kto dużo jeździ po mieście, lubi jazdę rekreacyjną, bez pośpiechu i stresu. Odradzam tym, którzy używają roweru raczej w stylu wyczynowym (chyba, że tak jak u mnie, będzie to drugi rower).
        • bimota Re: Dahon czy Strida? 07.09.13, 15:31
          CZY TY CHOC CHWILE SIE ZASTANAWIASZ ZANIM COS NAPISZESZ ??
          • filut Re: Dahon czy Strida? 07.09.13, 16:52
            bimota!
            Ty jesteś bezlitosny terminator:)
            Nigdy nie stosujesz znieczulenia!!!
        • Gość: delinus Re: Dahon czy Strida? IP: *.marsoft.net 26.11.13, 18:47
          Przyłączam się do opinii na temat Dahona. Mam Dahona Speed D3, z 3 przełożeniami w piaście. W mieście jest po prostu niezastąpiony. Rama chromoly, ciężar nie jest dla mnie problemem. Wczoraj kupiłem składaka Bickerton Junction Mk.III - po prostu Dahon pod inną nazwą - ma 7 przełożeń w piaście. Jeszcze do mnie nie doszedł, ale nie mogę doczekać się porównania ze speedem. Jestem przede wszystkim ciekawy, jaka jest różnica pomiędzy 3 i 7 biegami. Poza tym Bickerton jest aluminiowy. Chyba będzie trochę lżejszy. To, że kupiłem drugiego składaka typu dahon może tylko potwierdzić, że ten typ rowerów bardzo mi odpowiada.
      • Gość: Krid Re: Dahon czy Strida? IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 16:32
        Widziałem ostatnio chłopaka który jechał na fajnym rowerze składanym firmy Tern.
        Nawet filmik promocyjny mają w sieci.
        www.youtube.com/watch?v=rfG4IHmpjs8&feature=youtu.be

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka