Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowery Batavus

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:29
    Co sądzicie o tych rowerach, nadają się na dłuższe wyprawy asfaltem na 100-130 km.
    Nigdy na nich nie jeździłam ale wydaje mi się że mają dość szeroką kierownicę i postawa jest na nich dość wyprostowana.
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Rowery Batavus 30.07.13, 14:43
        IMHO nadają się:
        www.bikekatalog.pl/2012//rowery/2003/Batavus.CS.Exellence.White/
        • Gość: aaa 4000 za taki szajs ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 21:20
          • gom1 Re: 4000 za taki szajs ????? 31.07.13, 07:57
            A tak poza konkursem, to uzasadnisz swoją wypowiedź? Szajs bo firma czy szajs bo model? Bo jeśli to drugie, to tym chętniej poznam Twoje zdanie, gdyż ujeżdżam coś w ten deseń i chciałbym poznać definicję "szajsu".
            • Gość: aaa Re: 4000 za taki szajs ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 20:24
              szajs bo za tą kasę można kupić coś dużo lepszego
              • gom1 Re: 4000 za taki szajs ????? 31.07.13, 21:51
                Gość portalu: aaa napisał(a):
                > szajs bo za tą kasę można kupić coś dużo lepszego

Ale co to znaczy "lepszy"? Lepszy do czego? Lepszy w czym? Nie krępuj się, rozwiń swoją wypowiedź. Miejsca masz aż nadto, czasu jeszcze więcej.
                • Gość: aaa Re: 4000 za taki szajs ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 16:54
                  > Ale co to znaczy "lepszy"? Lepszy do czego? Lepszy w czym?

lepszy do wszystkiego i we wszystkim

>Miejsca masz aż nadto, czasu jeszcze więcej.

Zgadza się. Niedługo wsiadam na rower tańszy i lepszy od Batavusa i przez 2 tygodnie mam wszystko gdzieś.

• gom1 Re: 4000 za taki szajs ????? 01.08.13, 18:05
                    > lepszy do wszystkiego i we wszystkim

Na taką siłę argumentów pozostaje jedynie napisać: nie stać cię i dorabiasz ideologię.
                    • Gość: aaa Re: 4000 za taki szajs ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 18:57
                      Racja, nie stać mnie na szajs. Ciebie było stać i teraz boli.
                      • gom1 Re: 4000 za taki szajs ????? 01.08.13, 19:13
                        > i teraz boli

Jedyne co mnie boli to brzuch od śmiechu ;-)
                        • Gość: aaa Re: 4000 za taki szajs ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 20:14
                          śmiech to zdrowie
        • Gość: KLM Re: Rowery Batavus IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.07.13, 16:00
          Trudno mówić o pozycji wyprostowanej na tym modelu więc przypuszczam, że koledze chodziło jednak o typowego holendra, ale odpowiadając na pytanie to pewnie znalazło by się coś lepszego, lżejszego i wygodniejszego ale nasi dziadkowie, nasi ojcowie, a nawet ojcowie naszych dziadów jeździli takimi rowerami w czasach gdy jedyną amortyzacją była sprężyna w siodełku i jakoś to przeżyli więc się nadają i na sto i na 200 km, tym bardziej, że w tamtych czasach asfalt nie był zjawiskiem powszechnie dostępnym.
          • gom1 Re: Rowery Batavus 31.07.13, 18:36
            Gość portalu: KLM napisał(a):
            > przypuszczam, że koledze chodziło jednak o typowego holendra

Po prostu: jakie pytanie, taka odpowiedź ;-)
            • Gość: KLM Re: Rowery Batavus IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.08.13, 12:10
              chcesz być równie pomocny co... bimota? mnie też czasem szlak trafia jak widzę po raz enty to samo pytanie, ale wtedy robię sobie parę dni wolnego od forum i spokój powraca :)
              • gom1 Re: Rowery Batavus 01.08.13, 12:24
                Ależ ja jestem spokojny. Spokój: 10! Tylko czasem mi witki opadają ;-)
              • Gość: cesaer Re: Rowery Batavus IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.10.13, 23:52
                Ty to gościu jesteś,ale gdy Ty oddychasz bez forum , forum się dusi. Nie rób tak już nigdy!
      • Gość: gosc Re: Rowery Batavus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:59
        Drogi polne, leśne również wchodziłyby w grę ale ogólnie więcej po asfalcie.
      • nastjaa Re: Rowery Batavus 02.08.13, 10:49
        Nie wiem, o ktory chodzi Ci model Batavusa, ale z tego co piszesz chodzi o model klasyczny. Ja mam rower holenderski -Spartę (zreszta sama niedawno radziłam się na tym forum zanim ją kupiłam) - 3 biegi, szeroka kierownica, wyprostowana sylwetka. Rower jest super, jeżdzę na nim od ok. 2 miesięcy , codziennie około 15-30 kilometrów dziennie, mialam go podczas wyprawy w góry świętokrzyskie - też dał radę. Raz pojechałam moją Spartą na wycieczkę 60 km i niestety padł mi kręgosłup (a nie mam problemów z kręgosłupem), bolało tak strasznie, że nie wiedziałam jak wrócić, nie mogłam usiedzieć. Juz dawno tak nie cierpialam. Tak więc na krótkie odcinki polecam, na dłuższe - raczej nie.
        • gom1 Re: Rowery Batavus 02.08.13, 11:07
          nastjaa napisała:
          > na krótkie odcinki polecam, na dłuższe - raczej nie.

Dokładnie tak. Mieszczuch nadaje się na krótkie dystanse, przy dłuższych polecam rozważenie zakupu crossa (przewaga rekreacji) albo trekkinga (jeśli domeną jest jazda użytkowa).
      • 19david Re: Rowery Batavus 14.10.13, 14:14

• krysia-janik Re: Rowery Batavus 30.10.13, 14:49
        Ja miałam, przez długi czas służył, ale nie do końca mi wszystko w nim pasowało. No i były dość awaryjny, a naprawy drogie.. Może tak trafiłam, może to przypadek. Teraz myślę o kupnie czegoś takiego: sklep.sportprofit.pl/rowery-szosowe Przy okazji rodzinnej wymiany rowerów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka