drzewko_szczescia 18.08.13, 13:16 Jakie są jego zalety, czy jego dopuszczalne obciążenie jest większe, niż tylnego i czy do wszystkich rowerów się nadaje? Link Zgłoś Obserwuj wątek
stefan4 Re: Przedni bagażnik 20.08.13, 10:04 drzewko_szczescia: > Przedni bagażnik [...] Jakie są jego zalety Zwiększa ładowność roweru. Rower bardzo obciążony wyłącznie z tyłu, prowadzi się ,,dziko'' Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 22.08.13, 21:30 Dzięki. Ja mam miejskiego Batavusa i potrzebny mi przedni nie tyle na sakwy, co do położenia na nim torby czy jakichś zakupów. Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 26.08.13, 16:53 Przewaga przedniego bagażnika nad koszykiem jest taka, że ten pierwszy ma większy udźwig (nawet do 15 kg) i nie jesteśmy ograniczeni "ścianami" koszyka - co oznacza, że można przewieźć większy karton, skrzynkę czy torbę. Wadą jest natomiast wspomniany brak "ścian" i konieczność wożenia dodatkowej torby czy sakwy w celu przewiezienia drobnych rzeczy. Koszyk wydaje się rozwiązaniem bardziej uniwersalnym. Przedni bagażnik wybrałbym, gdyby rower miał służyć za "ciężarówkę" do wożenia zakupów z supermarketu. Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 26.08.13, 22:34 Właśnie miałam koszyk i cały czas się bałam, że mi się urwie pod ciężarem zakupów. Chciałabym coś takiego: Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 26.08.13, 22:44 No i git, tylko przy zamawianiu pamiętaj o rozmiarze koła (są dla 26 i 28 cali) :-) Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 27.08.13, 00:13 Czy to jedyna rzecz, na którą muszę uważać? Czy uchwyt przy kierownicy jest uniwersalny? Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 27.08.13, 08:55 Bagażnik jest uniwersalny, więc rozmiar koła to jedyna "opcja". Musiałabyś mieć niewiarygodnego pecha, żeby nie pasował.. ;-) A zakupy przypinasz np. tak: www.rowerystylowe.pl/p-2256/gumy-na-przedni-bagaznik-bibia-pick-up Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 27.08.13, 10:23 A nie, jeszcze nie! Bo co z oświetleniem? Na tym zdjęciu bagażnik zajmuje cały przód, a u mnie w tym miejscu, nad kołem jest zainstalowana lampka. Zonk :) Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 27.08.13, 11:05 drzewko_szczescia napisała: > A nie, jeszcze nie! Bo co z oświetleniem? Na tym zdjęciu bagażnik zajmuje cały > przód, a u mnie w tym miejscu, nad kołem jest zainstalowana lampka. Zonk :) Żaden zonk :-) Zauważ, że bagażnik ma mocowanie do lampy: A jak lampka nie pasuje.. to najwyżej zmienisz lampkę ;-) Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 06.09.13, 10:34 drzewko_szczescia napisała: > No to zamawiam :) I jak, zamówiłaś? Bo jeśli nie, to znalazłem podobny za.. 49,99 ;-) Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 06.09.13, 15:06 Nie zamówiłam, bo już koniec sezonu, a do wiosny może mi się spodobać coś innego ;) Pokaż, co znalazłeś :) Link Zgłoś
gom1 Re: Przedni bagażnik 06.09.13, 15:13 drzewko_szczescia napisała: > Pokaż, co znalazłeś :) A proszę Cię bardzo: www.jula.pl/bagaznik-rowerowy-639149 Tylko o rozmiarze nic nie piszą. Na jednym ze zdjęć wygląda tak, jakby był uniwersalny. Ale najlepiej pojechać i pomacać. Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Przedni bagażnik 06.09.13, 15:57 Swietny! Dzięki, nawet chyba w WE będę w okolicy Juli. Link Zgłoś