Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tandemy: nowe przepisy

01.04.14, 01:42
    Uprzejmie informuję, że od 1.04.2014 wchodzą w życie nowe przepisy dotyczące osób poruszających się na tandemach, i tak:
    - osoba prowadząca tandem ma obowiązek posiadania dwóch kart rowerowych,
    - osoba jadąca z tyłu ma obowiązek posiadania Karty Pasażera.

W trosce o szybkie sprostanie nowym przepisom, Projekt Niewidomi na Tandemach natychmiast zamówi rzeczone dokumenty dla wszystkich chętnych niewidomych i wolontariuszy. Osoby zainteresowane otrzymaniem podwójnych kart rowerowych lub Kart Pasażera proszę o niezwłoczny kontakt mailowy: niewidominatandemach@gmail.com

--

Pozdrawiam serdecznie
    Kuba Terakowski - twórca i koordynator Projektu Niewidomi na Tandemach
    tel. 603 305 401 (Plus)
    e.mail: niewidominatandemach@gmail.com
    www.niewidominatandemach.pl
    www.facebook.com/Niewidomi.na.tandemach
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Tandemy: nowe przepisy 01.04.14, 07:00
        Cienka prowokacja ;-)
        • Gość: Winnicki Re: Tandemy: nowe przepisy IP: *.rzeszow.mm.pl 01.04.14, 11:22
          Ja bardzo przepraszam panie profesorze, że się wtrącam, ale ja myślę, że z tymi prowokacjami to trzeba by ostrożnie. Wie pan, to się tak mówi. Na przykład kiedyś w jednej fabryce oddział ZOMO zgłosił się na ochotnika, żeby uporządkować salę na sesję. Wszyscy zaczęli krzyczeć: prowokacja, prowokacja! A oni przyjechali, poustawiali krzesła, posprzątali i poszli. Także chyba trzeba by ostrożnie. Ja tak myślę.
          • dar61 Świetna zmiana, acz... 01.04.14, 13:08
            [...] Tak, że chyba trzeba by ostrożnie.
            Ja też tak myślę.

A warto przy okazji przypominać, że karta rowerowa to dla młodocianych. Dorośli, jacy [niedawno] przeszli w szkole obowiązkowe zajęcia z przepisów [rowerowego] prawa drogowego, mają domyślne prawo poruszania się [prawidłowo] rowerem po drogach publicznych - jeśli pozytywnie te zajęcia szkolne przebrnęli. Poruszania bez karty, ni Karty, w kieszeni [za pazuchą/ w torebce].
            Mają prawo nawet tej karty ze sobą nie wozić.
            Czy będą musieli je wozić ze sobą tamci powyżej tandemowcy, temat ciekawy...

Szkoda, że to Kubuś od Projektu Niewidomi na Tandemach , a nie Jakub od projektu Niewidomi na tandemach ...
      • trollik.morski Re: Tandemy: nowe przepisy 02.04.14, 08:21
        Uprzejmie zwracam uwagę na datę założenia wątku :O
        To b. istotna data ......
        • gom1 Re: Tandemy: nowe przepisy 02.04.14, 09:30
          trollik.morski napisał:
          > Uprzejmie zwracam uwagę na datę założenia wątku :O

Thank you, Captain Obvious!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka