zambiba 12.05.15, 10:12 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,17900571,Miasto_zaprasza_na_sniadanie_dla_rowerzystow__Bez.html#BoxLokWawLink ja jem jutro przy Arkadii:) - a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gom1 Re: śniadanie w drodze do pracy? 12.05.15, 11:03 Ja odbiję trochę i skorzystam z opcji dla Bemowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: śniadanie w drodze do pracy? 13.05.15, 08:27 Bułka z szynką zaliczona :-) I tylko spodziewałem się lepszego oznakowania. Jakiegoś banerka, flagi, cokolwiek. Większej pompy. A tu po prostu kartony z kanapkami na chodniku. Niezorientowani w temacie nie wiedzieli o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zambiba Re: śniadanie w drodze do pracy? 13.05.15, 08:51 a ja do pracy dojechałam głodna jak pies - podobno samochód z kanapkami miał wypadek:-), więc przy Arkadii miały się pojawić dopiero koło ósmej... na plus muszę przyznać, że była informacja, ale rzeczywiście jakiś baner by się przydał może następnym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Statystycznie... 14.05.15, 23:58 Statystycznie, to tylko co 30. rowerzyst[k]a jest ze stolycy. My, z interioru, mamy się - statystycznie - czuć niedo...smaczeni? Odpowiedz Link Zgłoś
zambiba Re: Statystycznie... 15.05.15, 10:22 a czy coś stoi na przeszkodzie aby władze innych miast powieliły ten pomysł? może tylko brak takich potrzeb (w stolicy i wokół niej są największe korki, więc władzom zależy aby mieszkańcy mniej korzystali z aut) a zatem i brak chęci Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: Statystycznie... 17.05.15, 10:34 W innych miastach stawia się na samochód jako podstawowy środek komunikacji, a rower jest niepożądany. Takim miastem jest Grudziądz, a także w do pewnego stopnia Bydgoszcz pomimo uruchomienia systemu roweru miejskiego, którym ze względu na brak infrastruktury rowerowej bardzo ciężko się jeździ po mieście.. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Statystycznie... 17.05.15, 11:20 zambiba: > a czy coś stoi na przeszkodzie aby władze innych miast powieliły ten pomysł? Najczęściej ,,brak środków''; rzadziej brak możliwości technicznych. Warszawa jest miastem obrzydliwie bogatym, reszta kraju ma skromniejsze możliwości. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
zambiba Re: Statystycznie... 18.05.15, 14:03 nadal twierdzę, że nie jest to kwestia środków, tutaj chodzi o potrzebę i chęci wiem co mówię - jestem warszawskim słoikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: Statystycznie... 18.05.15, 14:52 Kanapki sponsorował Subway, więc akurat od tej strony miasto nie dorzuciło ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś