Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

śniadanie w drodze do pracy?

12.05.15, 10:12
    warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,17900571,Miasto_zaprasza_na_sniadanie_dla_rowerzystow__Bez.html#BoxLokWawLink
    ja jem jutro przy Arkadii:) - a Wy?
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: śniadanie w drodze do pracy? 12.05.15, 11:03
        Ja odbiję trochę i skorzystam z opcji dla Bemowa :-)
        • gom1 Re: śniadanie w drodze do pracy? 13.05.15, 08:27
          Bułka z szynką zaliczona :-)

I tylko spodziewałem się lepszego oznakowania. Jakiegoś banerka, flagi, cokolwiek. Większej pompy. A tu po prostu kartony z kanapkami na chodniku. Niezorientowani w temacie nie wiedzieli o co chodzi.
          • zambiba Re: śniadanie w drodze do pracy? 13.05.15, 08:51
            a ja do pracy dojechałam głodna jak pies - podobno samochód z kanapkami miał wypadek:-), więc przy Arkadii miały się pojawić dopiero koło ósmej...
            na plus muszę przyznać, że była informacja, ale rzeczywiście jakiś baner by się przydał
            może następnym razem...
            • dar61 Statystycznie... 14.05.15, 23:58
              Statystycznie, to tylko co 30. rowerzyst[k]a jest ze stolycy.
              My, z interioru, mamy się - statystycznie - czuć niedo...smaczeni?
              • zambiba Re: Statystycznie... 15.05.15, 10:22
                a czy coś stoi na przeszkodzie aby władze innych miast powieliły ten pomysł?
                może tylko brak takich potrzeb (w stolicy i wokół niej są największe korki, więc władzom zależy aby mieszkańcy mniej korzystali z aut) a zatem i brak chęci
                • uthark Re: Statystycznie... 17.05.15, 10:34
                  W innych miastach stawia się na samochód jako podstawowy środek komunikacji, a rower jest niepożądany. Takim miastem jest Grudziądz, a także w do pewnego stopnia Bydgoszcz pomimo uruchomienia systemu roweru miejskiego, którym ze względu na brak infrastruktury rowerowej bardzo ciężko się jeździ po mieście..
                • stefan4 Re: Statystycznie... 17.05.15, 11:20
                  zambiba:
                  > a czy coś stoi na przeszkodzie aby władze innych miast powieliły ten pomysł?

Najczęściej ,,brak środków''; rzadziej brak możliwości technicznych. Warszawa jest miastem obrzydliwie bogatym, reszta kraju ma skromniejsze możliwości.

- Stefan
                  • zambiba Re: Statystycznie... 18.05.15, 14:03
                    nadal twierdzę, że nie jest to kwestia środków, tutaj chodzi o potrzebę i chęci
                    wiem co mówię - jestem warszawskim słoikiem:)
                    • gom1 Re: Statystycznie... 18.05.15, 14:52
                      Kanapki sponsorował Subway, więc akurat od tej strony miasto nie dorzuciło ani grosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka