Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    26.09.04, 19:35
    dajcie spokoj z kolorowymikaloszami i powiedzcie mi co zrobic zeby na
    modlinskiej od urzedu do mostu w strone centrum wreszcie powstal bus pas,
    korki sa tam niemilosierne, no a rower nie zawsze mi pasuje - mimo ze wole
    rowerem, podobno byly padania ze w godzinach szczytu rannego przejezdza tam 7
    tys ludzi w samochodach, a 14 tys autobusami (a korki oczywiscie robia
    rowerzyści bo jada sciezka rowerowa :D ), jak zwykle mowia ze nie mozna
    namalowac bo coś tam, niech sami sobie k**** poczekaja na budowe mostu
    polnocnego, niech mi zaplaca za te godziny w korkach od paru lat, a wystarczy
    zwyklad biala farba !!!!!
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: modlinska 26.09.04, 19:41
        roberttak napisał:

> dajcie spokoj z kolorowymikaloszami i powiedzcie mi co zrobic zeby na
        > modlinskiej od urzedu do mostu w strone centrum wreszcie powstal bus pas,
        > korki sa tam niemilosierne, no a rower nie zawsze mi pasuje - mimo ze wole
        > rowerem, podobno byly padania ze w godzinach szczytu rannego przejezdza tam 7
        > tys ludzi w samochodach, a 14 tys autobusami (a korki oczywiscie robia
        > rowerzyści bo jada sciezka rowerowa :D ), jak zwykle mowia ze nie mozna
        > namalowac bo coś tam, niech sami sobie k**** poczekaja na budowe mostu
        > polnocnego, niech mi zaplaca za te godziny w korkach od paru lat, a wystarczy
        > zwyklad biala farba !!!!!

Już niedługo będą robić tu pomiary ruchu, by sprawdzić, czy abyśmy napewno nie
        pomylili się w obliczeniach ile ludzi i czym tu jeździ :-) czyli czy warto w
        ogóle wytyczać buspas, czy może lepiej pomalować autobusy na kolor asfaltu i
        udawać, że ich nie ma.
        Coś czuję, że po tym liczeniu nieźle się zdziwią, a my będziemy mieli dodatkowy
        argument... co nie znaczy, że sami nie sprawdzimy czy Oni się nie mylą ;-)
        • roberttak Re: modlinska 27.09.04, 16:04
          z tego co czytam ten pomiar byl pare tygodni temu - wynik autobusami jezdzi dwa
          razy tyle ludzi co samochodami, rozwiazanie - nie mamy jak namalowac pasa,
          (moze za 100 lat zbudujemy linie tramwajowa, a za 200 most polnocny).
          a propos dzis jak zawsze jechalem sobie do szkoly busikiem, jak zwykle
          samochody wala sciezka rowerowa byle predzej szybciej, a tam policicja na
          koncu, wiec zamiast po chamsku wbiac sie w droge to kierowcy myk w prawo i
          staja za policja, no brawo kulturka, tylko czemu nikt nigdy nie moze zasadzic
          tam mandatu, przeciez przez tych co sie wpychaja ja jade dluzej !!!
          • roweroraffi Re: modlinska 28.09.04, 00:23
            roberttak napisał:

> z tego co czytam ten pomiar byl pare tygodni temu - wynik autobusami jezdzi
            dwa
            >
            > razy tyle ludzi co samochodami, rozwiazanie - nie mamy jak namalowac pasa,
            > (moze za 100 lat zbudujemy linie tramwajowa, a za 200 most polnocny).
            > a propos dzis jak zawsze jechalem sobie do szkoly busikiem, jak zwykle
            > samochody wala sciezka rowerowa byle predzej szybciej, a tam policicja na
            > koncu, wiec zamiast po chamsku wbiac sie w droge to kierowcy myk w prawo i
            > staja za policja, no brawo kulturka, tylko czemu nikt nigdy nie moze zasadzic
            > tam mandatu, przeciez przez tych co sie wpychaja ja jade dluzej !!!

Zdziwiłbyś się ile Oni tam mandatów nasadzili... ale zgadzam się, że Modlińską
            z rana bezpieczniej po ulicy, bo tam auta jadą wolniej niż po ścieżce ;-)
      • roberttak Re: modlinska 27.09.04, 16:14
        serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1906456.html a to watek - maly bo maly, w
        wyborczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka