mice 24.04.02, 09:17 Co sądzi Pan o tym typie hamulców - czy warto je kupić, czy jednak wybrać coś z oferty Shimano? Link Zgłoś Obserwuj wątek
xtr Re: hamulce V SRAM 9.0 24.04.02, 15:09 Nie jestem ekspertem ale jeździłem na 9.0. Mam na myśli szczęki nie klamki. O szczękach mogę powiedzieć jedno - bardzo dobre, gorąo poleca. By mieć coś lepszego z S-o musialbys zafundować sobie powiedzmy szczęki XT. Natomiast o klamkach 9.0 słyszałem od korzystających z tych zabawek, że nie są najlepsze. Ponoć gną się gdy mocniej się je naciśnie. Link Zgłoś
pawel.szewczyk Re: hamulce V SRAM 9.0 06.05.02, 01:19 Hamulce SRAM 9.0 wydają się posiadać bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Myślę tu jednak głównie o szczękach hamulcowych. Posiadają one klocki/wkładki Kool Stop (moim zdaniem jedne z najlepszych na rynku). Ja jako zwolennik prostrzego rozwiązania tzn. V-braków bez równoległego systemu prowadzenia stanowczo polecełbym te szczęki. Jeśłi chodzi o klamki to nie budzą już one mojego zachwytu. Zwłaszcza dla osób ważących powyżej 70 kg. podczas intensywnego hamowania wydają się trochę gumowate a to dzięki materiałowi z którego są wykonane - grilon. Co prawda nowy model jest troszkę poprawiony ale moim zdaniem ciągle daleki od ideału jakim dla mnie jest klamka Avida. Link Zgłoś