Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pogoda, korki....

18.11.04, 15:33
    podobno z rana bylo smiesznie na modlinskiej? widzial ktos cos? moze stal w
    korku ? bo pewnie i rower by utknal.... a mzoe w busie
    ja przypadkowo zrobilem sobie wolne i to chyba najlepsze co moglem zrobic,
    fajnie spi sie do 12 :D ponoc z legionowa jechalo sie do wawy 4h busem....

wieje ostry wiatr wiec jak jutro bedziecie jechac do legionowa uwazajcie,
    szczegolnie spdowcy :D :D :D bo jak powieje to moze zabolec, gorzej jak
    powieje pod samochod :/ , jesli warunki sie nie zmienia zastanawiam sie nad
    odkreceniem pedalow

bezpiecznego rowerowania !
    Obserwuj wątek
      • swistak-69 Re: pogoda, korki.... 18.11.04, 15:54
        Ten korek to od wypatku na moscie był, kilka samochodów się stukneło... Co do
        rowerem można byłoby spokojnie przejechać:P
        Pozdro
        • pimpf101 Re: pogoda, korki.... 18.11.04, 16:30
          ale faktem jest że z Bazyliańskiej na Żerań (400 m) jechałem dziś busem 45 minut
      • roweroraffi Re: pogoda, korki.... 18.11.04, 18:07
        Dziś jechałem około 8.15 w kierunku Tarchomina... Modlińska stała caluśka,
        Płochocińska też Toruńska oczywiście i wszystkie dojazdy z Tarchomina,
        Choszczówki, Białołęki.

Około 9.30 wracałem i nadal wszyściuteńko stało. Kierowcy próbowali każdą drogą
        (nawet bocznymi uliczkami z progami, chodnikami i ścieżkami rowerowymi. Dojazd
        z samego początku Tarchomina na Żerań zajmował zależnie od obranej trasy i
        poziomu kombinatorstwa (jazda pod prąd, chodnikami, za karetką itp) od 30 minut
        do godziny i zależnie od tegoż poziomu kombinatorstwa kosztowało od kosztów
        paliwa do kosztów paliwa + cena kilku mandatów, bo Policja stała w kilku
        miejscach i ledwo nadążała z wypisywaniem :-)

Przyczyną ponoć był jakiś większy dzwon na Grota czy gdzieś tam... 6 aut ale to
        info jest niepotwierdzone.
        • roberttak Re: pogoda, korki.... 18.11.04, 18:33
          no to ładnie :) , ale co to za fart ze postanowilem przypadkiem zostac w domu,
          ludzie z legionowa podobno nawet 4h do wawy jechali ! niektorzy ponoc tez
          postanowili z ekspresowej wracac piechota do legionowa :D
          • roweroraffi Re: pogoda, korki.... 18.11.04, 19:24
            Ja takiego farta nie miałem, bo akurat tego dnia rano byłem umówiony na
            Tarchominie na wymianę opon w samochodzie na zimowe i niestety wracając
            przyszło mi stać w korku dużo dłużej niż rowerem jedzie się na tym odcinku w
            obie strony i naoglądać się różnych wesołych lub nie poczynań idiotów z benzyną
            zamiast mózgu.
      • roberttak OSTROZNOSCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!! 18.11.04, 19:47
        W Małdytach (woj. warmińsko-mazurskie) zginął 68-letni rowerzysta, którego
        silny podmuch wiatru przewrócił na drogę. Mężczyzna upadł tak nieszczęśliwie,
        że zginął na miejscu.
        • roweroraffi Re: OSTROZNOSCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!! 18.11.04, 20:59
          To ja przypomnę tylko o prawidłowym i bezpiecznym oświetleniu rowerów, które
          teraz przydaje się bardziej niż kiedykolwiek... jest szaro, mokro, ciemno,
          ponuro i czasem mgliście... ogólnie rzecz biorąc to widoczność jest
          BEZNADZIEJNA więc żeby ktoś nam z tyłka garażu nie zrobił trzeba o to zadbać by
          nas odpowiednio wcześnie widzieli. Link do mojego tematu jesienno-zimowo-
          oświetleniowo-ostrożnościowego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=13129&w=17387488
      • kfadam Re: pogoda, korki.... 19.11.04, 11:56
        Wczoraj faktycznie było super, już byłem niemal ubrany gdy w okno zaczoł WALIĆ
        deszcz, szybciutko sie przebrałem i wyobraź sobie moją radośc gdy idąc na
        przystanek robiąc krok do przodu widzę jak przed moimi butami robi się ślad
        buta!! poprostu na błotku nie miałem przyczepnosci i wiatr cofnoł mnie o jakieś
        10 cm.
        KA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka