Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dlugi weekend majowy

23.03.05, 22:02
    mysle, ze wypadaloby gdzies sie ruszyc na pierwszy weekend majowy (30.IV -
    3.V), moze tym razem w jakims wiekszym gronie. Moja wstepna propozycja to
    szeroko rozumiane Mazury. Postaram sie tak zaplanowac trase, by nie dublowac
    skelerowego wyjazdu na nurkowanie. W gre wchodza np. okolice Olsztyna albo
    tereny wokol jeziora Sniardwy, ale inne propozycje i pomysly tez sa mile
    widziane.

Wyjazd na bilecie turystycznym, nie chce mi sie telepac 200 km na rowerze (ale
    oczywiscie, jesli ktos sobie zyczy, to mozemy sie umowic np. w Nidzicy.

Tempo, tradycyjnie, buracko-rekreacyjne.

Zainteresowani?

pozdrawiam, olek
    Obserwuj wątek
      • boruta_wwa Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 00:41
        z namiotami?
        z pociągiem - dobry pomysł, nie chciałoby mi się po raz setny oglądać tras
        wylotowych z wawki.
      • kazza Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 08:42
        oki , pomysł bardzo fajny tylko prosiłabym Cię Olo o wstępny kosztorys, np. ile
        za ten blet turystyczny itp.
        pozdrawiam KaZa
        • roweroraffi Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 09:06
          kazza napisała:

> oki , pomysł bardzo fajny tylko prosiłabym Cię Olo o wstępny kosztorys, np.
          ile
          >
          > za ten blet turystyczny itp.

50zł bilet na Ciebie+10zł bilet na rower=60zł. Kolejne koszty to jedzenie,
          <ironia mode ON>ale Ty i tak prawie nic nie jesz, więc można pominąć.<ironia
          mode OFF>Dorzuć jeszcze koszty jakiegoś picia, innych dupereli i nieco zapasu,
          by ostatniego dnia mieć jeszcze jakieś pieniądze i myślę, że jak weźmiesz 100-
          120zł to się spokojnie zmieścisz.
          • kfadam Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 12:21
            Mozna podmiejskim(raz ze taniej a dwa że jest kilka przedziałów dostosowanych
            do wożenia rowerów) z Dworca Gdańskiego pojechać do Działdowa, w DZIAŁDOWIE
            JEST ZAMEK, dalej do Nidzicy zamek w bardzo dobrym stanie, a dalej mozna juz
            kombinować w stronę Ostródy sporo zjazdów i stromych podjazdów, w stronę
            Szczytna płasko i wszędzie lasyi jeziora (miejsc na biwak nie zabraknie),
            wracać można na kilka sposobów ale z Pisza idzie pociąg z wagonem do przewozu
            rowerów (przynajmniej latem, ale za to przez Olsztyn)
            Ja niestety w ubiegłym roku zakończyłem trasę w Ostrudzie, a planowne było
            objechanie Mazur wraz z wielkimi jeziorami i mostem w Stańczykach. no cóż może
            innym razem.
            Pozdrawiam KA
            • olecky Re: dlugi weekend majowy 26.03.05, 08:14
              kfadam napisał:

> Mozna podmiejskim(raz ze taniej a dwa że jest kilka przedziałów dostosowanych
              > do wożenia rowerów) z Dworca Gdańskiego pojechać do Działdowa,

taniej niz turystyczny na pewno nie wyjdzie. Zwlaszcza jesli powrot mialby byc
              z innego miejsca.

> w DZIAŁDOWIE JEST ZAMEK

...w trakcie przebudowy na Urzad Miejski. Tyle, ze mozna na dziedziniec
              wjechac, a i to nie zawsze.

dzialdowo to ja bym proponowal zaliczyc przy okazji bitwy pod grunwaldem, a
              teraz zaczac np. juz od Nidzicy.

pozdrawiam, olek
          • kazza Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 20:21
            <ironia mode ON>ale Ty i tak prawie nic nie jesz, więc można pominąć.&#
            > 60;ironia
            > mode OFF>

Pogadaj z Chrzankiem i dziewczynami ode mnie z klasy ile io czego potrafie
            zjeść, a to że po mnie tego bnie widać to już inna kwestia;)
            pozdrawiam rowerowo i ogolnie sportowo:))))) KaZa
            • roweroraffi Re: dlugi weekend majowy 24.03.05, 22:53
              kazza napisała:

> Pogadaj z Chrzankiem i dziewczynami ode mnie z klasy ile io czego potrafie
              > zjeść, a to że po mnie tego bnie widać to już inna kwestia;)

Nie muszę. Tak kątem przypomnienia - też Cię nieco znam. Widziałem co i ile
              jadasz nieraz :-P W porównaniu z innymi to jesz całe nic :-) A w porównaniu z
              którymkolwiek znanym mi "pochłaniaczem żarcia" to nawet jeszcze mniej niż nic :-
              P
      • olecky Re: dlugi weekend majowy 26.03.05, 08:16
        w zwiazku z rzezbiona aktualnie stronka WWW mam trzeci pomysl - tereny polski
        egzotycznej, przejazd wzdluz wschodniej granicy polski, od terespola przez
        bialowieze i dalej na polnoc, do sokolki lub dabrowy.

pozdrawiam, olek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka