Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ski tim Karolkowa

31.03.05, 22:11
    Ale dzisiaj wymiatam. Drugi wątek. Żarty na bok bo wcale nie jest do śmiechu,
    przynajmniej mi.
    Czajnik i Olek już wiedza, że chciałem wczoraj oddać mojego full wypas
    Garrego Fischera Advance do wyżej wymienionego serwisu na serwis coroczny.
    Fakt kupiłlem ten rowwer na łapu capu, bo juz nie mogłem wytrzymać jazdy z
    mojego zadupia na Jazz na starówce autobusem. Ale nie o Jazach mowa. Wiem, ze
    to nie był najlepszy wybór, ale cóż za błędy się płaci. Czajnik stwierdził,
    ze moj rower ma 3 lata Olek też coś około tego. Olka stary lepiej wyglądał po
    14000 kil. niż mój po 1600.W ski timie. Nazwa zmieniona specjalnie, zeby sie
    nikt nie domyślił o jaka chodzi i żeby mnie osądzili o zniesławienie;)Byl
    Okazało się, ze moj rower po tym właśnie czasie i przebiegu jest do remontu
    prawie, ze generalnego. Przynajmniej cena jest "generalna". wiedziałem, że te
    ski timy są drogie, ale szprychówka + karta stałego klienta to 30%zniżki.
    Czy to możliwe, ze muszę juz wymieniać łańcuch i wielotryb. Co mnie bedzie
    kosztować juz 200zł. Nie jest czasem tak, że chcą mnie naiagnać. Sprawdzał mi
    łańcuch taką blaszka z wypustkami. zapomniałem jak sie nazywa i stwierdził,
    zę jest rozciagnięty(do wymiany)Moja wina bo jest suchy. Ja na to, ze go
    smarowałem regularnie i tylo dlatego, ze oddaje do serwisu nie zrobiłem tego
    ostatnio. Kolega oczywiście wział mnie za jakiegos kłamce i idiote co to
    odkomuni nic w rowerze oprócz pompowania nie nauczył się robić... Przeciez do
    cholery mogłem sobie kuić za 199.99 zł w Auchanie i tyle samo wydać na jego
    naprawe. Pewnie tyle mniej więcej kosztowało by mni e to.
    Co mam zrobić. Zostawiłem im rower wiec nie ociagajcie sie z komentarzami bo
    mi go, jak czuje w kościach już rozkrecają...POMOCY! Znacie jakiś tańszy
    serwis, dobry, ze zniżkami na szprychówki?Z góry wielki daieki. Nie utulony w
    żalu po bliskiej stracie wierniego przyjaciela powyższy. Ja to zawsze
    nabazgrolę od razu A4 podaniowego;0). Co za wstrętne gadulstwo. Ja
    Obserwuj wątek
      • olecky Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 22:15
        mozesz sprobowac sie spytac u marcina kolaka na dobrej.

czy ta cena 200 zeta to z serwisem czy bez? Mnie lancuch + kaseta kosztowaly w
        sumie 70 zl.

zmiana kasety po 1600 km to moim zdaniem przesada, przynajmniej te 5000 powinno
        sie dac przejechac.

pozdrawiam, olek
      • olecky Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 22:22
        aha - wiem, ze to juz troche za pozno, ale generalnie skitimu nie polecam. Tam
        pracuja goscie, ktorzy raczej nie lubia jak im jacys klienci dupe zawracaja,
        czemu parokrotnie dawali wyraz na preclu. Nastawieni sa na bogatych frajerow,
        ktorzy placa i nie wymagaja.

pozdrawiam, olek
        • lukaszolszewski Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:18
          proponują mi z serwisem i jakiś wielotryb takie coś co to tylko wiadomo ze z
          metalu, ale Shimano. Pytam dopiero teraz, bo zostawiłem go tam na noc. Nie
          chciało mi sie wracać do domu. 22 kilometry.albo taszczyć w nawalonym 705. Do
          wniosku o snobizm doszedłem już w dniu sprzedaży, ale mówie, że mi to zawsze
          jakiś kit wcisna. Poza tym kupowałem z rodzicami, którzy wydanie ponadtysiac w
          innym miejscu niż Auchan uważaj aprawei za fanaberie i chcieli z tamtad jak
          najszybciej wyjsc. A moż e ten rower sprzedać jakiemuś gówniarzowi a sobie
          kupić lepszy używany. Co polecacie do 1500. Jedyne wymaganie to to, żeby miał
          takie bajeranckie spreżyny bo na nie foczki lecą. Elo. HAHAHA. cos chociaz
          troche lepszego. A igdzie kupować. Allegro i inne omijać !?Co to jest precel.
          Jakieś inne forum roereowe? Wróć rowerowe?
      • sebias Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 22:32
        Witam!

> Czy to możliwe, ze muszę juz wymieniać łańcuch i wielotryb.
        > Co mnie bedzie kosztować juz 200zł.

Kaseta Sram 5.0 = 79zł ewentualnie tańsza za 63zł
        Łańcuch SRAM PC-48 = 39zł ewentualnie droższy PC-58 za 50zł

Swoją drogą dlaczego najpierw oddałeś rower a potem się pytasz czy cię w jajo
        nie robią?

Pytanie do Olecky:
        na co zmieniłeś, że ci wyszło 70zeta za łańcuch i kasetę?

--
        Pozdrawiam
        SeBeQ

..::> Makes Gravity Your Slave <::..
        • olecky Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 22:34
          sebias napisał:

> Pytanie do Olecky:
          > na co zmieniłeś, że ci wyszło 70zeta za łańcuch i kasetę?

na lancuch i kasete. Metalowe takie.

pozdrawiam, olek
      • roweroraffi Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 22:55
        200zł jeżeli to tylko za napęd to strasznie drogo. Łańcuch do napędu 7-8
        rzędowego można dostać już za 30-35zł, kasetę na 7 za 50zł, a na 8 za 70zł...
        nijak nie wychodzi mi więcej niż 100zł. Chyba, ze w cene tych 200zł wchodzi też
        rozebranie wszystkiego i smarowanie, ale myślę że i tak tanio to to nie jest.
        • lukaszolszewski Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:22
          razem z rozebraniem icały przegląd. To cena bez szprychówki i karty Stałego
          (jaki ja tam stały)
      • dziubson.lwo Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:10
        Dlaczego najpierw nie zahaczyłeś o Legionowo.
        Co prawda dużo tego tu nie jest ale jeden jest naprawdę wart polecenia (przy
        Rynku, na Sienkiewicza [ten drugi od Rynku]). Ostatnio wymieniałem korbę (nie
        pytajcie dlaczego:-) łańcuch i linkę od tylnej przerzutki. Zapłaciłem jedynie za
        części a za robociznę (fakt ze w przed sezonowej promocji) całe O. Dodatkowo
        naprostował mi uchwyt do którego mocuje się tylną przerzutkę i ustawił mi ja, a
        wszystko to bardzo szybko. Dodatkowo można sobie z facetem pogadać o rowerach, o
        życiu i takie tam :-)
        Tak wiec tanio i fachowo (fakt zniżek za szprychówkę nie ma ale miejmy nadzieje
        ze to się juz niedługo zmieni (oczywiście w grę będzie wchodziła legionowska
        szprychówka)) ale i tak wyjdzie taniej niż w tej burżuazyjnej serwisowni.

Czaka mnie jeszcze wymiana kasety:-(
        Całe szczęście że COLNAGO mnie nie zawodzi <jupi>

--------
        Pozdro
        Dziubson
        • roberttak Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:13
          ja tego pana ze sklepu dalszego od rynku w legionowie o znizke w zyciu nie
          poprosze na szprychowki, robi zbyt dobrze, w odpowiedniej cenie, i jak dziuby
          powiedzial mozna pogadac, jeszcze jakies znizki to przegiecie... :D
          --
          JeżU
          www.masalegionowo.prv.pl
          • roberttak Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:16
            a co do wymiany to na drugim rowerq author prime powiedzmy zrobilem kolo 5000
            km, smarowalem go hmmmmm.... z 5 razy w sumie ? jezdzi, kasety dlugo nie mam
            zamiaru wymieniac jeszcze, co najwyzej linke i pancerzyk od tylnie przerzutki +
            regulacja, bo to jest tymczasowo rower do jezdzenia a nie wkladania w niego
            kupe kasy... w przeciwienstwie od roweru nr 1 :D,

masz blisko do legionowa trzeba bylo u nas robic na poczatek, w tym sklepie co
            jest mniej rowerow i sprzetu, ale za to fachowa i mila obsluga [znaczy tu tez
            uwaga tylko ten facet w srednim wieku, bo mlodzi to hohoho nie wspominam]
            --
            JeżU
            www.masalegionowo.prv.pl
            • lukaszolszewski Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:34
              Dzieki chlopaki. W takim razie temat uważam za skończony, chyba, ze mam
              możliwośc naprawy tego wszystkiego w skitimie na gwarancji czego będa sie
              oczywiście bronili jak diabeł wody swieconej? Jezeli nie, zabieram jutro rower
              i daje do legionowa. Tylko małe upewniwnie. Jezeli ten człowiek zrobi mi
              wszystko o.k. to wnioskuje o danie jego namiarów za darmo na szprychówce, ale
              nie w kwietniu ale np. w lipu. Czuje, że załuguje na jak nikt inny. Co ty na to?
              • roberttak Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:39
                tylko nie pomyl sklepu i faceta :P
                --
                JeżU
                www.masalegionowo.prv.pl
                • roberttak Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:40
                  i mozesz powiedziec ze ten koles na kellysie ci polecil sklep :P
                  --
                  JeżU
                  www.masalegionowo.prv.pl
      • skeler Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:33
        ja niedawno stwierdzilem, ze nie bede juz oddawal swoich rowerow do serwisu,
        tylko bede kupowal nowe graty - koszt ten sam, ale wieksza zabawa jak sie wsiada
        na nowy rower... ;-)
      • lukaszolszewski Re: ski tim Karolkowa 31.03.05, 23:40
        Mój tata powiedział niebez smutku w głosie, że będa chcieli mimo wszystko jakaś
        opłate za przetrzymanie.Prawda? +opłata za sterylne warunki przechowywania i
        powietrze odpowiedniej wigotności itp. zawsze coś wymyśla!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka