michrosss 14.04.05, 23:44 widze ze nie ma wielu chętnych na wycieczke do popowa i ognisko wiec odrazu wspomne o tym i iż na poczatku sierpnia jade do gdańska :) gdyby ktos ktos jechał to chetnie sie podłącze !!! :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: Gdańsk :) 15.04.05, 09:45 Tylko do Gdańska, czy do Gdańska i gdzieś dalej? Na lato planuje trasę wzdłuż Wybrzeża Polski(Elbląg-Świnoujście), albo nawet wzdłuż całej Północnej ściany (Suwałki-Świnoujście). Nawet nie koniecznie jadąc ze wschodu na zachód. Co z tego wyjdzie jeszcze nie wiadomo, ale... raczej się uda ;-) Będę jechał przez Gdańsk i jakbyś jechał dalej niż do Gda. to można się jakoś dogadać by jechać we dwóch... zawsze to bezpieczniej jeżeli się np chce przenocować 'pod chmurką' na dziko na plaży, czy na wydmach, a tak nocuje się najfajniej ;-) Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 15.04.05, 12:06 a ty raffi sam jedziesz??gdansk to bedzie taki punkt zaczepienia ale jade do karwii nie wiem czy wiesz gdzie to jest ale to miejwiecej kołoi jastrzebiej góry i władysławowa:] a co do noclegu to mam watpliwosci poniewaz planuje wyruszyc koło północy i dojechac na 21a przynjmniej do gdanska ale jesli mam jechac sam to juz wole sie dostosowac do twoich planów wycieczka po wybzezu to swietny pomysł moze za rok:] Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 15.04.05, 13:08 michrosss napisał: > a ty raffi sam jedziesz?? Miałem jechać z Bunią, ale coś od początku czułem, że to nie wypali... Jak nie znajdę z jednej-dwóch osób do towarzystwa, to pojadę sam - nie pierwszy i nie ostatni raz, a tak też jest fajnie ;-) > gdansk to bedzie taki punkt zaczepienia ale jade do > karwii nie wiem czy wiesz gdzie to jest ale to miejwiecej koło jastrzebiej > góry i władysławowa:] Przez Karwię jechałem w zeszłym roku więc wiem, gdzie to jest. We Władkowie nocowałem i tylko żałuje, że płw. Helskiego nie objechałem... co pewnie nadrobię w tym roku. > a co do noclegu to mam watpliwosci poniewaz planuje wyruszyc koło północy i > dojechac na 21a przynjmniej do gdanska ale jesli mam jechac sam to juz wole sie > > dostosowac do twoich planów wycieczka po wybzezu to swietny pomysł moze za rok:] Trasa do Gdańska gnając non stop nie wydaje mi się ciekawa :-P Za dużo rzeczy się ominie bez obejżenia... chociażby kan. Elbląski, czy Malbork :-P Ale możemy się tak dogadać by się w Karwii spotkać np. Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 15.04.05, 13:32 hmm powiedziałem ze sie dostosuje jesli bede jechał sam to bede gnał ale jessli z kims to bardzo chetnie moge cos zobaczyc po drodze. Zastanawiałem sie tez nad pojechaniem przez mazury:] zeby tam sobie troche odpoczac nad jakims jeziorkiem ale to duga opcja i jestem otwarty na propozycje aczkolwiek twój plan mi odpowiada ale co nam da spotkanie w karwii??w karwii ja juzzostaje:] pprzejechac wybrzeze by chciał ale moze innym razem:] Link Zgłoś
qbamo Re: Gdańsk :) 15.04.05, 13:48 roweroraffi napisał: > Miałem jechać z Bunią, ale coś od początku czułem, że to nie wypali... Jak nie > znajdę z jednej-dwóch osób do towarzystwa, to pojadę sam - nie pierwszy i nie > ostatni raz, a tak też jest fajnie ;-) Chętnie bym się pisał na taką wyprawę. tylko jakiś termin do dogadania - przez ostatnie 2 lata moje wakacje to był prawie całkowity spontan, tu jakaś robota pare groszy wpadło i już za dwa dni imprezowałem w zakopcu ze znajomymi ;) wiec jakos nie potrafie juz zaczac planowac wakacji... Pozdro Qba Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 17.04.05, 19:11 qba ale jak bedzie wszystko sprzyjało to myslisz ze pojedziesz? Link Zgłoś
qbamo Re: Gdańsk :) 17.04.05, 19:55 tak, ale na "wyprawę" wzdłuż wybrzeża, a nie w 21 godzin do gdańska bo bym poprostu z roweru spadł po drodze ;) Pozdro, Qba Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 17.04.05, 20:02 nie nie qba czytaj uwaznie co pisze w 21 godz to ja bede jechał jesli bede jechał sam ale jesli rafii pojedzie ze mna to siedostosuje bo wole jechac w grupie a wolniej nie ma problemu a co do 21 godzin to obliczyłem ze bede miał ponad 5 godz postojów wiec nie bedzie tak ciezko:] Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Gdańsk :) 17.04.05, 20:38 a na ile dni +/- planujesz taką wyprawę po wybrzeżu? bo ja to nawet z chęcią tylko nie mam zbyt dużo urlopu :( pzdr Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 18.04.05, 00:26 2,5-3 tygodnie gdzies, ale poki co to wstepne plany są...z resztą ja nigdy nie planowałem dokładnie, bo taki plan ogranicza potem. Dokładnie zaczne planować jak będę pewny, że mam za co jechać. Link Zgłoś
sebias Re: Gdańsk :) 18.04.05, 03:12 Witam! Spontanicznie organizowane wyprawy z moich obserwacji są najlepsze... wcześniej można ustalić kierunek i ewentualnie miejsca po drodze warte odwiedzenia... Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 18.04.05, 09:21 qrde a 3 tygodnie ??? strasznie długo!!ale napewno bedzie fajnie :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 19.04.05, 09:00 Ano 3 tygodnie... nigdzie się nie chcę śpieszyć jak w zeszłym roku, gdy dystans Wawa-Ostrów Maz-Pisz-Olsztyn-Elblag-Gdansk-Świnoujście zrobiłem w dwa tygodnie i mało co zobaczyłem po drodze. Tym razem albo zacznę z Braniewa (wtedy będzie krócej), albo z Suwałk (tutaj nastawiam się głónie na Gury Sudawskie i północną Warmię), ale chcę mieć duzy zapas czasu na zwiedzanie, zatrzymywanie się, oglądanie, poznawanie, fotografowanie... a jak będzie za dużo czasu, to pojadę po prostu dalej do Szczecina lub nawet do Poznania ;-) Za rok chcę robić ścianę wschodnią lub południową Polski, więc w tym roku chcę północ mieć już zaliczoną do końca i to tak, by za wiele nie ominąć i nie wracać tam za rok ;-) Link Zgłoś
kanihilator Re: Gdańsk :) 18.04.05, 15:31 umawiasz sie cos co wyjzdu nad morze... U mnie jest idea wyjazdu tak by w 3 dni dotrzeć nad wybrzeże jadąc z moich stron czyli biegiem Odry. A potem nie wiadomo co dalje czy tylko jak moge przewidzieć będzie tylko leżakowanie "gdzieś" bo wątpie wy byly chęci pewnego uczestika tego by jechać gdzieś brzegiem. Wtępne plany sierpień... chcialo by ci sie jechać nad zachodnie wybrzeże? Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 18.04.05, 09:21 boruta jesli zwracasz sie do mnie to ja zostaje w okolicach gadnska a rafii jedzie przez wybrzeze i sadze ze troche to moze potrwac :] Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 19.04.05, 09:04 michrosss napisał: > boruta jesli zwracasz sie do mnie to ja zostaje w okolicach gadnska a rafii > jedzie przez wybrzeze i sadze ze troche to moze potrwac :] Możnaby to zrobić w dwa-trzy dni nawet, ale to nie zabawa i nic się kompletnie nie zobaczy. Dlatego planuję poświęcić więcej czasu i zwiedzić wszystko po drodze (w zeszłym roku nie starczyło mi czasu/kasy np na zwiedzanie Malborka, oglądnięcie elektrowni wodnej koło j. Żarnowieckiego...) by potem nie żałować, że coś ominąłem. Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 19.04.05, 15:58 rafi to ty chcesz jechac do gdansa tydzien?? ja myslełem ze dwa 3 dni to maks??? Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 19.04.05, 23:36 ejj no co jest? to juz nie ma wiecej chetnych do gdanksa?? przeciez nie oczekuje deklaracji ale wspomniec o planach zawsze mozna ludzie weźcie sie w garść :] Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 20.04.05, 00:01 michrosss napisał: > rafi to ty chcesz jechac do gdansa tydzien?? ja myslełem ze dwa 3 dni to maks?? > ? Ostatnio jechałem nawet więcej... 1. Wawa - Ostrów Mazowiecka 2. Dzień luzu, bo znajomi zatrzymali w Ostrowi 3. Ostrów - Pisz 4. Pisz - Szczytno 5. Dzisń luzu, bo znajomi zatrzymali. 6. Szczytno - Olsztyn 7. Olszczyn - kan. Elbląski 8. kan. Elbląski - Jantar 9 Jantar - GDAŃSK dopiero - Władysławowo Jak widzisz można to bez kłopotu zrobić w więcej dni niż 7 gdy tylko wystarczająco się postarasz i pojedziesz wystarczająco naokoło odwiedzając po drodze wystarczająco dużo dobrych znajomych ;-) A i tak wymigałem się od dnia przerwy u Krzyśka w Olsztynie, nie jechałem wzdłuż zalewu Wiślanego i odpuściłęm trwające pół dnia zwiedzanie zamku w Malborku, bo inaczej mógłbym i 2 tygodnie tam jechać ;-P Jak widzisz czas jest więc jeszcze do poprawienia, a zwłaszcza jak zahaczę o Suwalszczyznę skąd potrafię nie wyjeżdżać przez kilka tygodni ;-) Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 20.04.05, 09:08 ooo w takim razie nie wiem czy cos bedzie z tej naszej wycieczki poniewaz na mnie czeka moze i tam zamieżałem sie jak najdłuzej wylegiwac na plazy :] moge poswiecic 3 4 dni ale cały tydzien? nie bardzo :( ale swoja droga to ile chcesz zrobic km miedzy wawa a gdańskiem? Link Zgłoś
roweroraffi Re: Gdańsk :) 20.04.05, 09:44 Napewno krócej niż w zeszłym roku planuję, bo nie planuje startować z Warszawy i odwiedzać wszystkich znajomych (odwiedzę Ich innym razem zapewne). Jeżeli bym startował z Braniewa, to z 2-3 dni to potrwa, bo chce cały zalew Wiślany na spokojnie objechać. Jeżeliz Elbląga to zapewne nieco dłużej, bo jeszcze zwiedzanie Elbląga dochodzi, ale w 3-4 dniach się zmieszczę. Dłużej by natomiast było tylko w przypadku startu z Suwałk, czego zapewne nie zrobię, gdyż północną Suwalszczyznę i Mazury (do wysokości Kętrzyna) znam dobrze i raczej tylko to, co na Zachód od Kętrzyna mnie jeszcze interesuje. Gdybym wystartował z Kętrzyna, to tedy byłoby z 8 dni, choć wtedy musiałbym pokombinować z noclegami i dobrymi mapami, by to wszystko jakoś ustalić dokładniej. Link Zgłoś
michrosss Re: Gdańsk :) 24.04.05, 09:03 ludzie ludzie czy naprawde juz nie ma wiecej chetnych na ta wycieczke? Link Zgłoś