jszafranski 31.05.05, 16:16 co sadzicie o tym rowerze ? czy to dobry wybor ? Dodam ze ostatnio pojawily sie na allegro w bardzo zachecajacej cenie. Gdzie jest "haczyk" ? :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
el_gato_con_botas Re: Merida Kalahari 500 01.06.05, 09:57 zakupilismy taki dla ukochanej; wymianie podlegly: kola (cale), hamulce, klamki, pedaly i przerzutki; pozostaly niemzienione: rama, korby, wklad supportowy, sztyca, siodlo, widelec, kierownice, manetki; czy warto? zalezy do czego i jak sie znasz na rowerach... dla mnie bylo warto, bo potrzebowalem rower 'na juz' (nie taki, ktory moglbym sobie skladac x czasu), z dobrym serwisem (wiec i firmowy), na dodatek meride moglem kupic bardzo blisko domu i za przyzwoite pieniadze; wymienilem te czesci z roznych powodow: hamulce z koniecznosci, ale wymienilbym je i w rowerze za 2 tys. (wole wydac 80 na dobre, uzywane avidy, niz miec nowki alhongi, ike'a, czy nawet shimano), klamki tak samo, tylne kolo, bo upolowalem silent clutcha 7-o biegowego, przerzutki, bo zlapalem deore dx tylnia w idealnym stanie i stx przedniego - wsadzilem 1/3 wartosci (stare kola sprzedalem, udalo sie ;-) ) i mam rower 3 razy wiecej wart, a na pewno taki, ktory pojezdzi jeszcze bardzo dlugo... za jakis czas wymienie amorka, bo jest malo ciekawy (wtedy tez przejde ana ahead'a, czesci juz mam) i bedzie koniec zmian; jesli jednak nie masz zamiaru nic zmieniac, nie znasz sie na czesciach i nie zdecydujesz sie na zakup niczego uzywanego (odradzam kupowanie uzywanych przednich przerzutek, przy tylnich latwiej wylapac ewentualne luzy), to wybor nie ejst tak atrakcyjny, jakim byl dla mnie pzdr Link Zgłoś
Gość: etam Re: Merida Kalahari 500 IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.06.05, 12:46 Ten rower jest wolny. Najszybsze przełożenie ma przód 42 ząbki - tył 14 = 3 MTB mają = 42 //11 = 3,81 Turystyczne = 48 // 14 = 3,42 Kolerki powyżej 4,5 A więc Meridą nie uzyskasz dużej predkości, za to pod górki będzie się fajnie podjeżdżało. Link Zgłoś