Gość: Grzesiek IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.05, 11:58 Czy jest możliwość sprawdzenia roweru czy nie pochodzi z kradzieży? mam okazję kupić rower, ale nie wiem czy nie był kradziony. jeśli można to sprawdzić to jak to zrobić? dzięki za pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 3r Re: jak sprawdzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 17:20 Nie masz takiej możliwości. Chyba, że delikwent znakował rower - co w Polsce jest rzadko stosowane - i nie pozostaje nic innego jak stawić się z rowerem na posterunku policji bo to właśnie niebiescy znakują rowery. Ale nie zdziwiłabym się - jak by gliniarzom szczęki z śmiechu spadły ;) gdybyś się zjawił z problemem ... Link Zgłoś
xun_vixx Re: jak sprawdzić? 03.06.05, 19:16 Policja w swoich kartotekach ma spisane gdzies wszystkie kradzierze, wiec teoretyczne moga przekopac sie przez to i sprawdzic czy twoj rower nie pasuje do opisu wlasnosci skradzionej. JEDNAKZE sugerowal bym sprawdzic "egalnosc" roweru przed zakupem, gdyz jelsi sie okaze, ze dwuslad jednak jest kradiony zostanie on zatrzymany i zwrocony wlascicielowi, dodatkowo mozesz zostac oskarzony o paserstwo... Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: jak sprawdzić? IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.05, 22:18 dzięki. Tak myślałem, że raczej takiej opcji nie ma. Link Zgłoś