Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak to kurde wyregulować

06.06.05, 21:06
    Panowie i Panie
    Nabyłem sprzęt marki GIANT BUILDER ( takie pseudo MTB), tylko mam za nisko
    ustawioną kierownicę, chciałbym sobie sam wyregulować, ale jest napisane że
    to jakieś ustrojstwo AHEAD.. cośtam cośtam i trzeba jechać do serwisu ale nie
    mam czasu i jakoś i nie wierzę.
    Możę jakieś budujące uwagi.
    Obserwuj wątek
      • dr.krisk Stery ahead.. 06.06.05, 22:14
        Niestety - sterow tych nie mozna tak regulowac jak starych poczciwych sterow z
        miska. Jezeli chcesz wyregulowac takie stery (np. podniesc) to musisz sobie
        kupic ich "wyzsza" wersje, lub specjalne stery z mozliwoscia regulacji. Serwis
        nie jest konieczny, ale wizyta w dobrym sklepie rowerowym - tak.
        • woocasch Re: Stery ahead.. 07.06.05, 21:18
          dzięki, dzięki
      • Gość: Artur Re: Jak to kurde wyregulować IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 22:20
        Najprościej i najtaniej może być wymienić kierownicę z prostej na giętą. Chyba że już masz giętą. Można kupić inny mostek, bardziej skierowany do góry, ew. dłuższy (istnieją też mostki regulowane). Niestety, w zasadzie przy zakładaniu mostka decyduje się, na jakiej ma być wysokości i przycina się rurę. Potem można ewentualnie jeszcze bardziej przyciąć.
        A może po prostu przyzwyczaisz się do pochylonej pozycji? Góral to nie mieszczuch. ;-)
        • Gość: kasik Re: Jak to kurde wyregulować IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.05, 11:57
          regulowany mostek ? w a-headach?
          • mobile5 Re: Jak to kurde wyregulować 08.06.05, 12:27
            Gość portalu: kasik napisał(a):

> regulowany mostek ? w a-headach?
            np.
            www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_29.htm
            • Gość: Artur Re: Jak to kurde wyregulować IP: *.net.icm.edu.pl 08.06.05, 12:34
              ..a nawet jeśli mostek nie jest regulowany, to zwykle można go założyć na 2 sposoby - to też jest jakaś regulacja. :-)
          • uruk-hai Re: Jak to kurde wyregulować 08.06.05, 12:30
            za pomocą pierścienia odpowiedniej wysokości można minimalnie podnieść mostek

dosłownie kilka milimetrów ale jeśli dojdzie do tego gięta kierownica to już coś

ja tak zrobiłem gwiazdka nie była wbita zbyt głęboko i mogłem sobie pozwolić na
            taki manewr - trzyma się to wszystko kupy w każdym razie :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka