Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch

08.06.05, 14:59
    Oferuję wysokiej klasy łańcuchy zabezpieczające, które są doskonałe do
    roweru, motocykla, łodzi, bram itp. Łańcuchy są hartowane, wykonane są ze
    specjalnej wysokostopowej stali, poddanej obróbce cieplno-chemicznej, dzięki
    czemu jest nie do uszkodzenia przez narzędzia typu nożyce, brzeszczot itp.,
    a sforsowanie go szlifierkąkątową wymaga bardzo długiego czasu.

Standardowy zestaw zawiera: łańcuch o długości 1 metr lub 1,5 metra oraz
    kłódkę spełniającą najwyższe wymagania z atestem klasy C trzpienioą lub
    pałąkową (posiadającą unikatową kartę kodowa, będącą gwarancją, a
    jednocześnie potrzebnym dokumentem do dorobienia kluczy).

Ceny:

ŁAŃCUCH O PRZEKROJU OKRĄGŁYM:

Rozmiar "8" (1 metr - 1.9 kg) -
    Obserwuj wątek
      • Gość: nospam spam IP: *.itpp.pl 08.06.05, 18:37
        handelek to na raczej allegro koleś...
        • Gość: yb Pewnie dobre w niepewnej piwnicy; IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 08.06.05, 19:59
          jak się tak oplecie rower tym łańcuchem a`la szynka świąteczna.
      • Gość: author Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch IP: *.aster.pl 08.06.05, 20:28
        ty koles glupi jestes:

"sforsowanie go szlifierkąkątową wymaga"
        OKOLO 15 SEKUND

strasznie dlugi czas
        • zawadziele Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch 09.06.05, 21:56
          hmmm, skąd wiesz że 15 sekund? próbowałeś przeciąć ten łańcuch, bo mi się wydaje
          że NIE więc się nie wypowiadaj, a od głupich wyzywaj gdzie indziej. DŁugi czas
          -> czytaj: w porównaniu do innych zabezpieczeń rowerowych. Czas ten trwa
          znacznie więcej niż 15 sekund
          • Gość: wiadomo Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch IP: *.aster.pl 10.06.05, 01:23
            jestem mechanikiem a z wyksztalcenia inzynierem budowy mostów

takie nadziewie mozna zwykla szlifierka katowa akumulatorowa za 60 zl z Obiego
            przeciac w jakies 12 sekund

pozdro WIELKI ZNAWCO
            • Gość: Alonzo Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:05
              Kiedyś obserowoałem testy blokad motocyklowych.Tam nie przykłada się aż takiej
              wielkiej wagi do cięzkości zabezpieczenia więc najczęściej stosuje się U-locki
              różnego rodzaju.No i efekt-pod kątówką akumulatorowa wszystko padało dość
              szybko,problemem mógł być wymyślny kształt U-locja nie pozwalający na swobodny
              dostęp do swojego "cielska" szlifierce co tylko przedłużało czas "uwalniania"
              motocykla z wszelakich blokad.
              W rowerach sytacja jesyt o tyle skomplikowana że można maszyne rozebrac w
              krótkim momencie i sostawić tylko to co opasane łańcuchem-efektem może być rama
              u płota.
              Ja kieruję się zasadą-nie ufać żadnemu zabezpieczeniu,bo wszystkie one są tylko
              przeszkadzajkami dla żuli i amatorów, rower po prostu trzeba miec na oku i nie
              zostawiać na dłużej bez opieki jak kilka,kilkanascie sekund.A wszelakie łańcuchy
              niewiele dadzą,no chyba że zaplecie się rower w wielkim łańcuchowym kokonie no
              ale kto bedzie woził ze sobą 100 metrów łańcucha i 5 kłódek??Absurd.
              • zawadziele Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch 11.06.05, 12:05
                łąńcuch jest przystosowany dla rowerzystów i motocyklistów. O ile waga łańcuch
                dla motocyklisty jest mniej ważna, bo naogół motocykle posiadają schowki gdzie
                można 4 kilogramowy łańcuch schować, o tyle dla przeciętnego rowerzysty jest to
                zdecydowanie za dużo, dlatego podana jest waga. Dwa najmniejsze łańcuchy są
                przeznaczone dla rowerzystów ze wzgledu na wagę, ok 2 kilo z kłódką to nie jest
                straszny ciężar dla rowerzysty poruszającego się po mieście.

> Ja kieruję się zasadą-nie ufać żadnemu zabezpieczeniu,bo wszystkie one są tylko
                > przeszkadzajkami dla żuli i amatorów, rower po prostu trzeba miec na oku i nie
                > zostawiać na dłużej bez opieki jak kilka,kilkanascie sekund.A wszelakie >łańcuchy

Ok, ale rama to najdroższa część roweru, bez ramy nikt nie odjedzie więc jeśli
                jest w pobliżu np jakiś ochroniaż który widzi gościa który niesie koło od roweru
                na którym wjechał parę minut temu ktoś inny to chyba się tym zainteresuje.
                Pozatym 1 metr łąńcucha jest na tyle długi by opleść ramę i jedno koło. Rozumiem
                tych którzy mają rowerki za kilka tysięcy i nie zostawią ich nawet za
                najmocniejszą blokadą, ale łańcuchy są przeznaczone dla ludzi dojeżdżających na
                zwykłych rowerach do pracy, sklepu, jeżdżących po mieście gdzie czasem trzeba
                zostawić rower bez opieki, a wiadomo, złodzieje kradną czasem nawet największe
                złomy jak te niemają odpowiednich zabezpieczeń.
            • zawadziele Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch 11.06.05, 11:52
              Słuchaj, nie wiem kim jesteś z wykształcenia ale to nie jest zwykły niedźwiedzi
              łańcuch, więc jak nie umiesz czytać to chyba ten dyplom inżyniera masz
              nadwyrost. Łańcuch był testowany i uległ tylko szlifierce kątowej o dużej mocy i
              trwało to w porównaniu do innych stopów stali kilkadziesiąt razy dłuzej. Jeśli
              jesteś taki madry to powiedz mi skad wiesz z jakiego stopu stali jest ten
              łańcuch i skąd wiesz że przepiłowanie jego trwa równo 12 sekund, czyżby czas się
              skrócił, poprzednoi mówiłeś że 15. A co to szlifierki akumulatorowej za 60 zł
              mam pewne wątpliwości czy da radę.
              • Gość: wiadomo Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch IP: *.aster.pl 11.06.05, 17:50
                Powiem Ci cos stary!!!

Kazdy tego typu lancych wykonany jest najczesciej ze stopu zelaza z jakas tam
                domieszka miedzi, cynku. Najtwardszym metalem ogolnie dostepnym jest tytan (ale
                na 100% ten lancych nie jest z tytanu bo by kosztowal 100 razy wiecej) a tytan
                mozna przeciac zwykla pilka do metalu. Nie wymyslono jeszcze zadnego metalu
                ktory by sie nie poddal najzwyklejszej szlifierce.

Zastanow sie jak by oni taki lancuch w ogole robili:):)
                Lancuch moze ladnie wygladac ale jest tylko cynkowany!!! Pod spodem moze byc i
                braz, lub nawet czysta miedz.

Kwestia jest tylko w tym, jak ktos pisal wczesniej, czy trudno sie do niego
                dostac taka szlifierka

pozdro
                • zawadziele Re: [OG] Zabezpieczenie roweru- Łańcuch 11.06.05, 18:56
                  poraz któryś ci mówie że nie jest to zwykły łańcuch! Łańcuchy te robi
                  zaprzyjaźniona firma, stop stali jest specjalnie dobrany aby był jak
                  najtwardszy, stal jest hartowana i do tego łąńcuch jest poddamy obróbce
                  >>cieplno-chemicznej<<, po której naprawdę ciężko jest przepiłować taki łańcuch!
                  ocynkowany też jest. Pozatym chyba łatwo stwierdzic że zwisający łańcuch,
                  majtający się na boki jest zdecydowanie trudniej przeciąć niż u-locka.
                  A do tego śmieszy mnie twoje znawstwo, jak nie wiesz nawet o czym mówisz, i
                  próbujesz udowodnić swoją tezę. Do tego podziwiam cię za to że nie mając nawet
                  łańcucha w ręce jesteś w stanie określić z jakiego jest stopu
                  Brawo panie wiadomo
                  ja nigdzie nie napisałem że ten łańcuch jest nie do przecięcia przez zwykłą
                  szlifierkę kątową, jasne, jest, tylko że przy zwykłej stali szlifierka wchodzi
                  jak w masło, a w ten łańcuch nie. Zanim złodziej by przepiłował taki łańcuch
                  wszyscy by na niego już patrzyli i ktoś by się nim zainteresował
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka