Gość: scOrb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:19 Witam. Mam stary rower i chcialem go odmalowac. problem jest w tym, ze nie wiem jak i czym. Pomozecie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cykloza Re: Czym Pomalować??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:57 zależy co chcesz osiagnąć. jak tylko pomalować to trzeba rozebrać do gołej ramy i olejnica przemalować wpierwszy przygotowujac podłoże (standard - szlif, odtłuszczanie , odrdzewianie). Jeśli chcesz jednak pomalować cos wartościowego i zrobić ramę swoich marzeń to zapomnij o domowych sposobach. Tylko w lakierni i to musisz powiedziec z czego ta rama jest zrobiona bo nie każdy materiał wytrzymuje malowanie z utwardzaniem termicznym itd. Ja wziąłem swoją starą ramę reynoldsa 501zawiozłem do lakiernika. Akurat miał resztki błekitnej perły. Ludzie - laski oczy urywają. Nie wiem czy za mną czy za rowerem. Link Zgłoś
adek28 Re: Czym Pomalować??? 01.08.05, 12:48 fakt lakiernia to dobry pomysł. Lat temu 18 mialem Wigry 3 co rdzewialo na potege. Z Dziadkiem kupilismy jedyny dostepny kolor farby w sklepie i za pomoca pistoletu do malowania Dziadek odmalowal mi rowerek. Rowniutko , ze hej. Problem był jedynie w kolorze. Był.......koloru ...no .... tak własnie takiego No ale takie to były czasy -) Link Zgłoś