Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[foto] Weekend - Polska wschodnia

18.08.05, 18:59
    Po pierwsze i najważniejsze chcę podziękować OLKOWI, Zuzie, Lince, Milucie za
    3 dni spędzone na rowerze. Spisaliście się super.
    Olek - jak zwykle rewelacyjne trasy - dzięki za piaski ;)
    Zuza - nie martw się - do wesela się zagoi ;)
    Linka - następnym razem z własnym bagażem ;)
    Miluta - jedyna odważna, która ruszyła na krajówkę do Białegostoku (do tego
    ze słuchawkami w uszach - odwaga czy szaleństwo ??;)
    Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz wielkie dzięki

dzień 1
    www.fotomasa.za.pl/20050813/1/index.html
    dzień 2
    www.fotomasa.za.pl/20050813/2/index.html
    dzień 3
    www.fotomasa.za.pl/20050813/3/index.html
    PS. Nie prawdą jest że Warszawska Masa Krytyczna jeździ chodnikami - to jest
    fotomontaż
    www.fotomasa.za.pl/20050813/3/imagepages/image24.html
    Obserwuj wątek
      • julmal Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 19:09
        > Linka - następnym razem z własnym bagażem ;)

hehe ale jak jechalismy przez las i szanse byly wyrownane,bo bez bagazu,to i
        tak bylam lepsza;-)
        Pozdrawiam uczestnikow i dzieki za wspanialy wyjazd

Linka
      • evvcik Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 19:51
        no dobra - widze mniej wiecej jak jechaliscie - ale spowiadac sie dokladnie z
        trasy :)
        ja tez na weekend bylam na Podlasiu, ale - oprocz Bialego - tylko Suprasl
        zaliczylam i troche grzybow w Puszczy Knyszynskiej :D
        a dzis wieczorem i jutro na Grabarce to dopiero imprezka - Swieto Przemienienia
        Panskiego - wielkie swieto dla prawoslawia.

Pozdrawiam
        Evv
        • olecky Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 20:01
          evvcik napisała:

> no dobra - widze mniej wiecej jak jechaliscie

zygzakiem...

> ale spowiadac sie dokladnie z trasy :)

sobota: Siemiatycze - Grabarka - Sokóle - Nurzec Stacja - Milejczyce -
          Nowosiółki - Rogacze - (Nowosiółki - Rogacze) - Czeremcha - Repczyce - Dobrowoda
          - Czechy Orlańskie - Witowo - Orzeszkowo - Chwiszczej - Hajnówka

niedziela: Hajnówka - wedle wąskotorówki - Topiło - Berezowo - Czerlonka - Budy
          - Narewka - Leśna - Siemianówka - Babia Góra - Masiewo - Wilczy Szlak - Kosy
          Most - Narewka

poniedziałek: właściwie cały czas wedle Narwii, prawym jej brzegiem do Suraża, a
          potem do Łap.

> a dzis wieczorem i jutro na Grabarce to dopiero imprezka - Swieto Przemienienia
          > Panskiego - wielkie swieto dla prawoslawia.

wiemy - już w sobote pucowali, malowali i, nomen omen, grabili. A w
          poniedziałek w Lewkowie minęliśmy jakąś większą grupę pielgrzymów.

pozdrawiam, olek
      • roweroraffi Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 20:51
        pimpf101 napisał:

> Miluta - jedyna odważna, która ruszyła na krajówkę do Białegostoku (do tego
        > ze słuchawkami w uszach - odwaga czy szaleństwo ??;)

Myślę, że odwaga, by spróbować, bo strach ma wielkie oczy, a na Biały jedzie
        się akurat bardzo fajnie (choć nudno, bo cały czas prosto). Tak fajnie jak i na
        Lublin moim zdaniem. Cały czas pobocze, a w porównaniu z szosą na Gdańsk, Radom
        czy Poznań to i kierowcy bardzo spokojnie jadą.
        Jak chcesz HCMB polecam odcinek trasy na Łomżę, Suwałki ale nie pod Wawą, a tak
        gdzieś od Serocka dopiero, gdzie zaczynają się górki, trudno wyprzedzać, zero
        pobocza, tranzyt nawala i po chwili jest za Tobą tuzin Litewskich TIRów
        chcących wyprzedzić za wszelką cenę.
        • weehoo Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 23:17
          > Jak chcesz HCMB polecam odcinek trasy na Łomżę, Suwałki ale nie pod Wawą, a tak
          >
          > gdzieś od Serocka dopiero, gdzie zaczynają się górki, trudno wyprzedzać, zero
          > pobocza, tranzyt nawala i po chwili jest za Tobą tuzin Litewskich TIRów
          > chcących wyprzedzić za wszelką cenę.

oj tak... było mi dane w tym roku przkonać się jak fajnie sie tamtedy jedzie.
          Wjechaliśmy na tę trase jakies 25km. przed Łomżą, i te 25 km plus drugie tyle
          mniej wiecej do Stawisk, jechaliśmy z sercem w przełyku. (Od Stawisk do samego
          Rajgrodu który był celem naszej wyprawy już jest ładniutka nówka sztuka droga z
          2metrowym poboczem) Raz kolege minął siakiś Berlingo lusterkiem o pare
          centymetrów, ale najfajniejsze były dwie akcje jak tiry z przeciwka wyjeżdżały
          na trzeciego na kolizyjny z nami... pierwsi tchórzyliśmy ratując się ucieczką w
          rów. Nigdy już więcej nie bede trasy na mazury sobie o pare kilometrów skracać
          by tamtedy jechać.
          • roweroraffi Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 20.08.05, 11:48
            weehoo napisał:

> oj tak... było mi dane w tym roku przkonać się jak fajnie sie tamtedy jedzie.
            > Wjechaliśmy na tę trase jakies 25km. przed Łomżą, i te 25 km plus drugie tyle
            > mniej wiecej do Stawisk, jechaliśmy z sercem w przełyku. (Od Stawisk do samego
            > Rajgrodu który był celem naszej wyprawy już jest ładniutka nówka sztuka droga
            z
            > 2metrowym poboczem)

No to jechaliście trasą 61 na Suwałki...znam tam chyba każdy zakręt tej drogi
            (raczej jako kierowca samochodu, choć rowerem też niektóre fragmenty
            przejeżdżałem) i wiem jak się tam jeździ. Powiem Ci, że jechaliście jeszcze po
            dość dobrym fragmencie, bowiem trasa Ostrołęka-Łomża jest już wyrównana i o ile
            pamiętam nawet ma pobocze, podobnie od Łomży do Stawisk, choć tam nie wszędzie
            jest szerokie pobocze, a za Stawiskami niedawno remontowali.
            Proponuję kiedyś pokonać fragment Grajewo-Rajgród, Serock-Pułtusk lub Ostrów
            Maz.-Łomża, bo moim zdaniem to są najciekawsze fragmenty ;-)

> Raz kolege minął siakiś Berlingo lusterkiem o pare
            > centymetrów, ale najfajniejsze były dwie akcje jak tiry z przeciwka wyjeżdżały
            > na trzeciego na kolizyjny z nami... pierwsi tchórzyliśmy ratując się ucieczką
            w
            > rów. Nigdy już więcej nie bede trasy na mazury sobie o pare kilometrów skracać
            > by tamtedy jechać.

Norma i trzeba się przyzwyczaić. Chociaż na trasie na Białystok, Lublin, Poznań
            (!) też to się zdarza... tyle, że tam wszędzie jest pobocze na 2m szerokie i
            póki nie jedzie się "na czwartego" to jest nawet w miarę bezpiecznie ;-)
        • olecky Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 20.08.05, 11:07
          roweroraffi napisał:

[ciach esej]

krotko: mozna, ale po co?

pozdrawiam, olek
          • olecky Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 20.08.05, 11:10
            a, gwoli scislosci jeszcze wyjasnie, ze Miluta nie pojechala na glowna droge
            Wawa - Bialystok, tylko na droge wojewodzka nr 678. Choc biorac pod uwage, ile
            czasu jej zajelo dotarcie do dworca, to niewykluczone, ze nie tylko o "osemke",
            ale i o szose lubelska zahaczyla ;-)

pozdrawiam, olek
            • roweroraffi Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 20.08.05, 11:51
              olecky napisał:

> a, gwoli scislosci jeszcze wyjasnie, ze Miluta nie pojechala na glowna droge
              > Wawa - Bialystok, tylko na droge wojewodzka nr 678. Choc biorac pod uwage,
              ile
              > czasu jej zajelo dotarcie do dworca, to niewykluczone, ze nie tylko
              o "osemke",
              > ale i o szose lubelska zahaczyla ;-)

Tej trasy (678) nie znam, to się nie wypowiadam. "ósemka" natomiast jak na mój
              gust jest dość lightowa i ja osobiście nie czuję żadnego stresu by nią jechać i
              dlatego też głos zabrałem.
      • olecky Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 21:52
        tym razem zostalem zmotywowany do wczesniejszego niz zwykle obrobienia zdjec ;-)

www.exoticpoland.info/pe.php?t=galeria-2005_08_13
        www.exoticpoland.info/pe.php?t=galeria-2005_08_14

pozdrawiam, olek
        • evvcik Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 22:34
          super fotki :) i jednego i drugiego Pana :)
          Pozdrawiam
          Evv
      • pogdelf Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 18.08.05, 22:25
        Świetne zdjęcia.
        Polecam podczas leśnych przejażdzek skorzystanie z dobrodziejstw jakie oferuje.
        W tym czasie są świetne jagody, niedługo pojawią się jarzyny.
        Aczkolwiek podróżując przy większych drogach ma się wrażenie że wszystko
        wyzbierali przydrożni handlarze runa leśnego. Ale jeśli ktoś lubi to się da
        znaleźć.

poz
        pogdan

• sebias Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 19.08.05, 00:19
          Witam!

pogdelf napisał:
          > niedługo pojawią się jarzyny

To teraz nawet na jarzynki można się w lesie natknąć...

Chyba kiepsko się rozglądałem :D
      • miluta13 Re: [foto] Weekend - Polska wschodnia 20.08.05, 13:05
        pimpf101 napisał:

> Miluta - jedyna odważna, która ruszyła na krajówkę do Białegostoku (do tego
        > ze słuchawkami w uszach - odwaga czy szaleństwo ??;)

Nie rozpatrywałam tego w tych kategoriach. Po prostu:
        Miałam
        - siłę i ochotę, żeby pojechać
        - "stówę" w plecy ;-)
        - przespaną noc

Nie miałam
        - widocznych ran cielesnych
        - uszkodzonej opony
        - odkręconej śrubki ;-)
        - nieprzespanej nocy

Trasa całkiem spokojna (faktycznie W-wa – Białystok jest bardziej hardcorowa ;-)
        A że do pociągu było jeszcze trochę czasu, to pojeździłam po Białymstoku :-)

Wyjazd rewelacyjny, zresztą jak każdy z Olkiem.
        (jedna wada: po powrocie ciężko wytrzymać cały dzień w zamkniętym
        pomieszczeniu ;-)

Ukłony. Czekam na więcej :-)

Pozdrawiam
        Emilka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka