Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowe schody na sciezce

25.08.05, 23:09
    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2886430.html

pozdrawiam, olek
    Obserwuj wątek
      • habrovnick Re: nowe schody na sciezce 25.08.05, 23:34
        "Taki dostałem projekt, teraz trzeba go wdrożyć i koniec - podsumował Adam
        Kijewicz, wicedyrektor Zakładu Remontów i Konserwacji Dróg"
        Święte słowa: trzeba i koniec.... Trzeba walczyć z głupotą urzędników i
        koniec...
      • roborobi Re: nowe schody na sciezce 25.08.05, 23:35
        Witam
        Cytat: "Jeszcze kilka takich odcinków specjalnych, a warszawiacy zasłyną w
        świecie z jazdy rowerem po schodach. Tak się właśnie trzeba wspinać do ścieżki
        poprowadzonej przez most Gdański. Przed przejściem podziemnym pod przebudowanym
        rondem Zesłańców Syberyjskich kończy się zaś ścieżka w al. Prymasa Tysiąclecia."

Już dzisiaj powinniśmy zgłosić nową konkurencję na Mistrzostwa Świata w
        Kolarstwie ;-)))).
        Pozdrawiam Robert
      • boruta_wwa Re: nowe schody na sciezce 25.08.05, 23:36
        no extra, wiadomo, że się jest u siebie, pewne rzeczy się nie zmieniają :(
        do pracy muszę pokonywać Rondo Zesł. Syb.- nie jest miło
        pzdr
        b.
      • olecky Re: nowe schody na sciezce 25.08.05, 23:39
        warto by chyba zrobic tam wjazd na te budowe, wdrozyc jakis nowy objazd albo co.
        I szczerze piszac, w dupie mam to ze idiota Kijewicz tylko wykonuje rozkazy.

pozdrawiam, olek
      • roweroraffi Re: nowe schody na sciezce 26.08.05, 02:00
        Jadąc od południa to pikuś - zawsze można jezdnią... ale jadący z północy to
        dopiero będą mieli udogodnienie... jakby nie można było od Krasińskiego do
        Wendetów ścieżki tymczasowo poprowadzić zachodnią stroną Wybrzeża Gdyńskiego.
        • robertrobert1 Re: nowe schody na sciezce 26.08.05, 09:16

Rafi, gdyby ZDM wytyczyl taki objazd to by znaczylo, ze zaczal rowerzystow
          powaznie traktowac a przeciez nie taki wizerunek od wielu lat usilnie kreuje.
      • cosmit Re: nowe schody na sciezce 26.08.05, 13:14
        Proponuję przejazd ścieżkami rowerowymi tak pięknie urozmaiconymi, oczywiście w
        towarzystwie osób odpowiedzialnych, za takie pomysły. Jestem skłonny pożyczyć
        swój rower (właśnie skończyłem montowanie wyposażenia podstawowego :) ), a
        nawet nalegałbym na podróży moim rowerem, pomogłoby to uświadomić przed jakim
        wyzwaniem stoją osoby, które nie dysponują znaczną siłą fizyczną (wśród młodych
        także się tacy zdarzają) lub po prostu zmęczone. Niemieccy studenci, studiujący
        architekturę, stworzyli specjalny kombinezon imitujący "świat starego
        człowieka"- tzn. jest dociążony, by trudno było się poruszać, nie można w nim
        wyprostować kolan, ani odgiąć karku do tyłu, wizjer jest wyposażony w żółtą
        szybę, co symuluje kłopoty ze wzrokiem. Analogicznie rzecz biorąc proponuję
        swój rower,"Grzmot" czeka, zapraszam.

Cosmit
        gg2923475

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka