Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[foty] nowe schody dla rowerow

01.09.05, 10:18
    www.zm.org.pl/?a=spojnia-objazd

pozdrawiam, olek
    Obserwuj wątek
      • nascendi [GS] Rozkopany chodnik po obu stronach W-strady 04.10.05, 08:47
        Nowości na temat www.zm.org.pl/index.php?a=spojnia-objazd
        Okazuje się, że można jeszcze gorzej...
        "co by tu jeszcze spieprzyć, co by tu jeszcze spieprzyć, panowie"

za serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2950022.html

Rozkopany chodnik po obu stronach Wisłostrady

Cykliści na Wisłostradzie przedzierają się przez piach lub ryzykuja życie,
        jeżdżac obok pędzących aut

Tor przeszkód urządzili drogowcy rowerzystom korzystającym ze ścieżki rowerowej
        na wysokości zburzonego budynku Spójni. Po obu stronach Wisłostrady jest tam
        rozkopany chodnik. Cykliści muszą przedzierać się przez plac budowy lub
        decydują się na jazdę między samochodami, ryzykując życie

Poszerzanie jezdni na niebezpiecznym zakręcie przy klubie sportowym Spójnia
        trwa od miesiąca. Dla rowerzystów urzędnicy wymyślili kłopotliwy objazd -
        trzeba znieść rower po schodach i przez przejście podziemne na wysokości
        Cytadeli przeprawić się na drugą stronę Wisłostrady. Teraz po tej mozolnej
        przeprawie i wdrapaniu się na górę na cyklistów czeka przykra niespodzianka -
        rozkopany na całej szerokości chodnik. Większość rowerzystów przedziera się
        przez plac budowy, brnąc w piachu, śmiałkowie lawirują między samochodami.

- Kierownica i pedały mi opadły, jak zobaczyłem, co tam się dzieje - opowiada
        jeden z rowerzystów. Jest wściekły na drogowców. - Nie dość, że zafundowali nam
        bezsensowny objazd, to jeszcze teraz go rozkopują - denerwuje się.

- Sam się zdziwiłem, jak zobaczyłem te roboty - przyznaje Adam Kijewicz,
        wicedyrektor Zakładu Remontów i Konserwacji Dróg (poszerza jezdnię przy
        Spójni). - Przecież na czas naszych robót inżynier ruchu zatwierdził objazd
        tamtą stroną ulicy - przypomina.

Urszula Nelken z Zarządu Dróg Miejskich, który remontuje chodnik przy Cytadeli,
        twierdzi, że nawalił wykonawca robót. - Miał wyraźnie zaznaczone w umowie, że
        prace mają być tak prowadzone, by zapewnić metrowej szerokości przejście - mówi
        Urszula Nelken. Dodaje, że upomniany wykonawca musi natychmiast dostosować się
        do warunków umowy.

Anna Krężlewicz 03-10-2005, ostatnia aktualizacja 03-10-2005 23:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka