Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[lekko OT] serwis

06.09.05, 14:32
    moje kochanie przejechało już 1700km bez dopieszczania i zaczyna skrzypieć.
    Potrzebne jej napompowanie amorków, regulacja przerzutek i hamulców,
    dokręcenie wszystkiego, nasmarowanie i umycie. Jaki serwis polecacie
    (Mokotów, Śródmieście, Ursynów, ew. inne z łatwym dojazdem)? Za ile? I po ile
    jest w skiteamie? I dlaczego zniżka z posiadania szprychówki jest honorowana
    akurat w skiteamie? Rozumiem, że taką udało się dostać, ale chodzi mi o to,
    dlaczego staraliście się o zniżkę akurat w tym sklepie :)
    Obserwuj wątek
      • nrs_krowa serwis 06.09.05, 16:31
        Witam,

amora napompowac Ci moge
        obejrzec przed wizyta w serwisie tez
        polecic pozniej serwis rowniez

PZDR
        • szczurrru Re: serwis 06.09.05, 20:05
          Nie, nie nie, tylko nie SKI TEAM, prosze Cie!!!!!!!!!!!!!!

W SKI teamie nie umieli supportu wymienić... :P nasmarować to i ja Ci moge,
          podokrecać też poregulować hample.. ale amora i przerutki nie mam zamiaru :>
        • freaky_mati Re: serwis 07.09.05, 01:04
          Hej Goldi!
          Wlasnie, jak juz mowilem, musze sobie wycentrowac obydwa kolka, bo mam tak
          luzne szprychy, ze rece opadaja, a szprychowki wypadaja. ;)

Wiec gdzie jest ten serwis o ktorym mowiles?

Z gory dzieki,
          Mati

P.S. Jesli ktos inny zna jakies super miejsce gdzie jest tanio i dobrze, to
          piszcie.
          • nrs_krowa Re: serwis 07.09.05, 07:21
            freaky_mati napisał:

> Hej Goldi!
            > Wlasnie, jak juz mowilem, musze sobie wycentrowac obydwa kolka, bo mam tak
            > luzne szprychy, ze rece opadaja, a szprychowki wypadaja. ;)
            >
            > Wiec gdzie jest ten serwis o ktorym mowiles?

grochowska , na wysokosci pzo/minskiej u Marcela
          • roweroraffi Re: serwis 07.09.05, 09:29
            freaky_mati napisał:

> P.S. Jesli ktos inny zna jakies super miejsce gdzie jest tanio i dobrze, to
            > piszcie.

Pogadaj z Sebą. On daje do jakiegoś gościa, co tylko kołami się zajmuje i
            świetnie ponoć robi.
      • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 06.09.05, 20:40
        lakiana napisała:

> moje kochanie przejechało już 1700km bez dopieszczania i zaczyna skrzypieć.

Po 1700km? Ale złom... mój nowy rower od lipca ma już 2000km i nie licząc
        piasty z poprzdniego roweu co po 30000km wyzionęła ducha, działa bez zarzutu, a
        napewno nic w nim nie skrzypi (poza łańcuchem, którego nie chce mi się
        smarować :P)

> Potrzebne jej napompowanie amorków, regulacja przerzutek i hamulców,
        > dokręcenie wszystkiego, nasmarowanie i umycie. Jaki serwis polecacie
        > (Mokotów, Śródmieście, Ursynów, ew. inne z łatwym dojazdem)?

Własny. Napompowanie amora to nie kłopot jak się ma pompkę - Goldi ma i pewnie
        Ci użyczy jak Go poprosisz. Regulacja przerzutek i hamulców to góra 15min
        roboty, a opisy jak to zrobić znajdziesz nawet w puszce konserwy turystycznej.
        Dokręcenie "wszystkiego" to kolejne 15 minut, bo tego wszystkiego u Ciebie jest
        dość niewiele do dokręcania :-P Umyć rower też chyba umiesz, choć powszechnie
        wiadomo, że od mycia ramy pękają. A smarowania po takim dystansie może wymagać
        najwyżej łańcuch - Vexolem go i po sprawie.

> Za ile?

Kompletny przegląd ze smarowaniem i myciem to około 100zł pewnie. Samo mycie to
        koło 30zł. Samemu robi się za darmochę a i dojazd nic nie kosztuje :-)

> Rozumiem, że taką udało się dostać, ale chodzi mi o to,
        > dlaczego staraliście się o zniżkę akurat w tym sklepie :)

Staraliśmy się w wielu serwisach i nie tylko w Skiteamie jest honorowana
        szprychówka. Jako KL Śródmieścia możesz też równie dobrze sama połązić po
        serwisach i postarać się powalczyć o zniżki dla posiadaczy szprychówek w innych
        sklepach (przy samej Nowomiejskiej masz z 4 serwisy, więc pole do popisu
        niemałe) w swojej dzielnicy.
        • light_trance Re: [lekko OT] serwis 06.09.05, 21:50
          Popieram raffiego, ale wiadomo, że nie każdy umie takie rzeczy robić, niektórzy
          wolą do serwisu jakiegoś oddać ;)
          • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 00:17
            light_trance napisał:

> Popieram raffiego, ale wiadomo, że nie każdy umie takie rzeczy robić,
            niektórzy
            >
            > wolą do serwisu jakiegoś oddać ;)

Ja myślę, że problem bardziej polega na tym, że niektórzy mają lenia spróbować.
            Podstawowe naprawy i regulacje to nawet Sucha i Bunia umieją wykonać. Kwestia
            chęci i próbowania, a opisó do nauki wn necie tyle, że oby mieć tylko czas
            przeczytać połowę.
            A swoją drogą... serwis też czasem potrafi koncertowo spieprzyć sprawę. Dlatego
            niezależnie od tego jakim zaufaniem darzę serwis to np hamulce robię wyłącznie
            sam!
      • kriss67 Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 01:42
        Cześć Lakiana! Ze SkeTeamu to mam niemiłe wspomnienia, ale może źle akurat
        trafiłem. Od lat serwisuje swoją maszynę w IX-ie (lub EX-ie, nazwy nie
        pamietam) na Krasińskiego róg księdza Popiełuszki. Za pełny serwis, czli
        rozkręcenie roweru na częsci pierwsze, łacznie z amorem, smarowanie itp, biorą
        nieco ponad 100 zł. Tam były dwa sklepy, jeden w małym pawilonie drugi większy
        w budynku obok. Ten z pawilonu przeniósł sie niedawno, ale w tym większym - ta
        sama sieć - dowiesz sie gdzie są. Zresztą w tym wiekszym, nastawionym na
        turystykę, tez jest serwis. Sklep tej samej sieci (ix lub ex) znajduje się na
        ulicy Czerniakowskiej, pareset metrów za szpitalem przy zbiegu Rozbrat i
        Książecej. Polecam. Goście sami jeżdzą i sciemy nie wciskają.
        Pozdrawiam
        Krzysztof
      • kriss67 Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 01:45
        Aha, zapomniałem. Doskonały mechanik jest też na Bema 85, domek z czerwonej
        cegły. Tam jest komis rowerowo-motorowy i mechanik, tzw. złota rączka. Naprawia
        wszystko. Mam do niego pewne dojścia, bo mieszka niedaleko mnie i znamy sie.
        Tez gorąco polecam.
        Krzysztof
        • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 09:10
          kriss67 napisał:

> Aha, zapomniałem. Doskonały mechanik jest też na Bema 85

a nie na Bema 65? :)

Raffi, problem w tym, że ja nie mam czasu :( podstawowe rzeczy, jak zmiana
          dętki, podpompowanie opon, dokręcenie hamulców i nasmarowanie łańcucha umiem -
          ale nie mam np. centrownicy do kół (a przyda się na przednie), pompki do
          amorków, spinki do łańcucha, wszystkich odpowiednich kluczy... i nie umiem
          regulować przerzutek. Miałam nadzieję, że ktoś zaoferuje mi naukę tej techniki,
          ale jak zwykle zgłasza się Raffi ze stwierdzeniem, że jestem BABĄ i nic nie
          umiem :P
          • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 09:28
            lakiana napisała:

> podstawowe rzeczy, jak zmiana
            > dętki, podpompowanie opon, dokręcenie hamulców i nasmarowanie łańcucha umiem -

Ale Ty wymieniłaś same podstawowe rzeczy. Dokręcenie czegośtam, regulacja
            hamulców, przerzutek, smarowanie łańcucha... to wszystko są roboty na 15min,
            które możesz wykonać sama i zamiast dawać 100zł za serwis nie płacić nic.

> ale nie mam np. centrownicy do kół (a przyda się na przednie)

Ja też nie, bo do centrowania nie jest konieczna. Z resztą koła do centrowania
            to i ja oddaje, bo to czasochłonna i nudna robota. Ale samo centrowanie
            kosztuje 20zł, a kompletny przegląd z regulacją przerzutek i tymi wszystkimi
            pierdołami, które można zrobic samemu 100zł. Różnica jest oczywista, a
            zaoszczędzone 80km możesz wydać na piwo, albo na nowy szpej...

> pompki do
            > amorków

Pogadaj więc z Goldim, a nie płaczesz.

> spinki do łańcucha

Też nie mam spinki i żyję. Mam za to imadełko, a Ty skoro nie masz to 14zł za
            imadełko to nadal mniej niż 100zł za przegląd. A imadełko będziesz miała już na
            przyszłość, co będzie nie bez korzyści, gdyż łańcuchy najczęściej lubią pękać
            poza domowym zaciszem, poza miastem, daleko od szosy i serwisów.

> wszystkich odpowiednich kluczy...

Aż tak dużo tego nie ma. Za cenę przeglądu spokojnie można kupić wszystkie
            klucze, wycentrować koła, napić się piwa i jeszcze zostanie kasy. A klucze w
            odróżnieniu od przeglądu nie są jednorazowe :-)

> i nie umiem
            > regulować przerzutek. Miałam nadzieję, że ktoś zaoferuje mi naukę tej
            techniki,
            >
            > ale jak zwykle zgłasza się Raffi ze stwierdzeniem, że jestem BABĄ i nic nie
            > umiem :P

Czuję prowokację w tym co piszesz, bo Raffi raczej pisał, że nic Ci się nie
            chce i masz lenia (i za dużo kasy do wydania chyba :-P). Ale skoro tak, to
            zgłaszam się na nauczyiela i sama zobaczysz jak szybko można się wszystkiego
            nauczyć. Szczegóły dogadamy na tlenie.
            • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 09:33
              szczegóły poproszę na lakiana@o2.pl, bo nie mogę sobie zainstalować maila w
              pracy :) potrzebne szczegóły: co mam kupić (jak to się dokładnie nazywa) i ile
              kosztuje (jeszcze nie miałam wypłaty, więc ciągnę kasę od rodziców :P)
              • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 09:33
                maila... tjaaa... tlena :)
            • freaky_mati Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 11:37
              Hej Raffi,
              Jesli bedziesz pokazywal tajniki regulowania przezutek to zapros i mnie... ;)
              Ja swoja przednia potrafie ustawic pieknie, ale te osiem biegow z tylu zawsze
              stanowa u mnie problem... :(

A tak na marginesie, to czym sie czysci pancerzyki do linek?

Pozdrawiam rowerowo,
              Mati
              • lakiana Re: [lekko OT] serwis - termin 07.09.05, 12:20
                dobra, z góry ustalam termin dokonania serwisu na jutro (8.09.2005) na 18 na
                podwórku moim lub Szczura (mówię "lub", bo jeszcze nie wiem, czy się zgodzi, a
                ja mieszkam na 4tym piętrze bez windy -> latanie po zapomniane rzeczy jest
                uciążliwe; a Szczur mieszka 2bloki ode mnie). Nie będę podawać adresu ani
                telfonu do siebie na forum, więc o uzyskanie dokładniejszych informacji proście
                mnie przez maila lakiana@o2.pl ew. wieczorem jak będę na tlenie. Zapraszam
                wszystkich chętnych do pomocy i nauczania :)
                pasuje wam ten termin? jeśli nie, to może być inny, ale pracuję 8-16 lub 9-17,
                a chciałabym mieć 100% działający rower na sobotniego alleycata :)
                • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis - termin 07.09.05, 14:05
                  lakiana napisała:

> dobra, z góry ustalam termin dokonania serwisu na jutro (8.09.2005) na 18 na
                  > podwórku moim lub Szczura (mówię "lub", bo jeszcze nie wiem, czy się zgodzi,
                  a
                  > ja mieszkam na 4tym piętrze bez windy -> latanie po zapomniane rzeczy jest
                  > uciążliwe; a Szczur mieszka 2bloki ode mnie). Nie będę podawać adresu ani
                  > telfonu do siebie na forum, więc o uzyskanie dokładniejszych informacji
                  proście
                  >
                  > mnie przez maila lakiana@o2.pl ew. wieczorem jak będę na tlenie. Zapraszam
                  > wszystkich chętnych do pomocy i nauczania :)
                  > pasuje wam ten termin? jeśli nie, to może być inny, ale pracuję 8-16 lub 9-
                  17,
                  > a chciałabym mieć 100% działający rower na sobotniego alleycata :)

Już Ci napisałem co sądzę... termin OK, miejsce mi nie pasi.
                  • freaky_mati Re: [lekko OT] serwis - termin 07.09.05, 14:25
                    Termin dla mnie tez ok, a miejsce nawet nie wiem czy mi pasi.
                    Wiec napisz mi na priva gdzie to jest.

Ale jesli Raffiemu nie pasi, to duza szansa, ze mnie tez nie. ;)

Pozdrower,
                    Mati

P.S. Czy wszystkie punkty na AlleyCatcie sa juz obstawione? Bo jesli brakuje
                    wam ludzikow to moge sobie gdzies posiedziec. ;)
                    • lakiana Re: [lekko OT] serwis - termin 07.09.05, 14:28
                      ech, mati...
                      lakiana napisała:
                      >dobra - kto nie może trafić do Szczura (niektórzy mają problemy) to zapraszam
                      o 17:50 pod sklep Wheleera. Jutro (8.09.2005). Zaprowadzę was te 300m :P
              • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:03
                freaky_mati napisał:

> Hej Raffi,
                > Jesli bedziesz pokazywal tajniki regulowania przezutek to zapros i mnie... ;)

Ok, mogę i Ciebie nauczyć jak chcesz...

> Ja swoja przednia potrafie ustawic pieknie, ale te osiem biegow z tylu zawsze
                > stanowa u mnie problem... :(

Podejżewam, że zasady znasz i tylko brak precyzji się udziela :-P

> A tak na marginesie, to czym sie czysci pancerzyki do linek?

Nie wiem, nie czyszczę :-P
            • evvcik Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 12:15

>
              > Czuję prowokację w tym co piszesz, bo Raffi raczej pisał, że nic Ci się nie
              > chce i masz lenia (i za dużo kasy do wydania chyba :-P). Ale skoro tak, to
              > zgłaszam się na nauczyiela i sama zobaczysz jak szybko można się wszystkiego
              > nauczyć. Szczegóły dogadamy na tlenie.
              >

a ja? a ja moge sie ustawic w kolejce po nauke? :):):):) ja chetnie sie
              poucze :D
              A moze by tak................. hmmm... cos zorganizowac "stalego" - szkolenia z
              napraw i konserwacji? Pewnie nie tylko BABOM sie to przyda :):):)

Pozdrawiam

Evv

p.s.
              zdaje sie ze robie zla robote serwisom ;)

• szczurrru Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 12:36
                Dobra, szpoko, przybywajcie do mnie jutro wieczorem tłumnie, to moze mi ktos
                kolarke wyreguluje :>
                Jak cos to gdzies tak od 18 jestem bez problemu wolny, jak cos to walic na
                tlen/gg.. :D
                • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 13:38
                  dobra - kto nie może trafić do Szczura (niektórzy mają problemy) to zapraszam o
                  17:50 pod sklep Wheleera. Jutro (8.09.2005). Zaprowadzę was te 300m :P
              • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 13:26
                evvcik napisała:

>A moze by tak................. hmmm... cos zorganizowac "stalego" - szkolenia
                z napraw i konserwacji? Pewnie nie tylko BABOM sie to przyda :):):)

Myślałam nad tym, żeby pointytucji Ratowników Rowerowych stworzyć Mechanika
                Rowerowego na Masę Krytyczną - chodzi mi o to, żeby wiadomo było, kto jest tą
                osobą, żeby ta osoba miała przy sobie różne dętki na sprzedaż, klucze itp. i
                potrafiła zmieniać dętki szybko. Bywa tak, że ludzie z powodu przebitej dętki
                muszą zrezygnować z dalszego udziału w masie - a wystaczyłby jeden Mechanik
                <jak to dumnie brzmi> i byłoby po kłopocie...
                • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:13
                  lakiana napisała:

> evvcik napisała:

> Myślałam nad tym, żeby pointytucji Ratowników Rowerowych stworzyć Mechanika
                  > Rowerowego na Masę Krytyczną - chodzi mi o to, żeby wiadomo było, kto jest tą
                  > osobą, żeby ta osoba miała przy sobie różne dętki na sprzedaż, klucze itp. i
                  > potrafiła zmieniać dętki szybko.

Były już takie próby i czasem jeździ z Masą Całodobowa Drogowa Pomoc Rowerowa ;-
                  ) Gość jest z okolic Skelera, to może On pamięta namiary, czy choćby ksywę.

Swoją drogą nie zawsze się da szybko zmienić dętkę... dużo zależy od sprzętu,
                  jego utrzymania itp... czasem zbyt szybka wymiana dętki konczy się tym, że
                  zaraz w nowej dętce jest dziura od np gwoździa, który został w oponie, lub też
                  samej zużytej opony. A ludzie z Masy (w tym także Ci znani) podejście do stanu
                  własnych opon mają zdumiewająco beztroskie :-) Czasem też bywa tak, że sam stan
                  roweru utrodnia... zapieczone śruby, zjechane nakrętki, uszkodzone gwinty, czy
                  szerokie obręcze do DH spowalniają znacznie nawet dobrego machanika.

> Bywa tak, że ludzie z powodu przebitej dętki
                  > muszą zrezygnować z dalszego udziału w masie - a wystaczyłby jeden Mechanik
                  > <jak to dumnie brzmi> i byłoby po kłopocie...

Jeden by nie wystarczył. Na Masie średnio widzę 5 osób z przebitymi dętkami.
                  Natomiast nauka by ludzie umieli sobie radzić sami mogłaby faktycznie pomóc.
              • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:07
                evvcik napisała:

> a ja? a ja moge sie ustawic w kolejce po nauke? :):):):) ja chetnie sie
                > poucze :D
                > A moze by tak................. hmmm... cos zorganizowac "stalego" - szkolenia
                z
                >
                > napraw i konserwacji? Pewnie nie tylko BABOM sie to przyda :):):)

Można zrobić jakieś szkolenie, choć nie wiem czy jestem na tyle mądry, by tego
                nauczać. Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że będzie aż taki odzew. Wymyślę
                jednak jakiś termin i miejsce dla chętnych (pewnie u mnie, bo wożenie narzędzi
                jest męczące).

> p.s.
                > zdaje sie ze robie zla robote serwisom ;)

Serwisy przeżyją... gdzieś trzeba kupować części ;-)
            • arteq Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 12:56
              > Różnica jest oczywista, a
              > zaoszczędzone 80km możesz wydać na piwo, albo na nowy szpej...

Ona nie lubi piwa i w tym jest problem ;-)

> Też nie mam spinki i żyję. Mam za to imadełko, a Ty skoro nie masz to 14zł za
              > imadełko to nadal mniej niż 100zł za przegląd.

Hehe, zobaczymy jaką będziesz miał minę przy rozkuwaniu tego łańcucha. Krakers
              swój piękny rozkuwacz na nim połamał a łańcuch ani drgnął :P
              • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:16
                arteq napisał:

> Ona nie lubi piwa i w tym jest problem ;-)

E tam od razu problem. Mało to innych alkoholi na świecie ;-) Coś się
                dobierze :-D

> Hehe, zobaczymy jaką będziesz miał minę przy rozkuwaniu tego łańcucha. Krakers
                > swój piękny rozkuwacz na nim połamał a łańcuch ani drgnął :P

Zobaczymy. Mój rozkuwacz nie jest piękny, ani drogi, ani nowy. Jak się połamie,
                to nawet specjalnie płakał nie będę po nim, tylko rozkuję diaksem ;-) A jak się
                nie połamie, będę się cieszył, że mam lepszy rozkuwacz niż Krakers :-P
                • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:33
                  roweroraffi napisał:

> arteq napisał:
                  >
                  > > Ona nie lubi piwa i w tym jest problem ;-)
                  >
                  > E tam od razu problem. Mało to innych alkoholi na świecie ;-) Coś się
                  > dobierze :-D
                  >

nie lubię się upijać - co powiesz na to? :> jest jeszcze na tym świecie parę
                  osób, co odmawiają alkoholu...
                  17.30 przed Masą
                  lakiana@o2.pl
                  • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 15:07
                    lakiana napisała:

> nie lubię się upijać - co powiesz na to? :>

Powiem, że nie wszyscy piją by się upić :-P Ja np piję okazjonalnie i raczej
                    dla smaku i takich ludzi też nie brakuje :-)

I powiem jeszcze, że w takim razie dziwne jest, że nie możecie znaleźć
                    wspólnego języka z Bunią - sądzę, że nie tylko pod tym względem jesteście do
                    siebie podobne :-)
                    • lakiana Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 15:57
                      roweroraffi napisał:

> lakiana napisała:
                      >
                      > > nie lubię się upijać - co powiesz na to? :>
                      >
                      > Powiem, że nie wszyscy piją by się upić :-P Ja np piję okazjonalnie i raczej
                      > dla smaku i takich ludzi też nie brakuje :-)
                      >
                      > I powiem jeszcze, że w takim razie dziwne jest, że nie możecie znaleźć
                      > wspólnego języka z Bunią - sądzę, że nie tylko pod tym względem jesteście do
                      > siebie podobne :-)
                      >

ale lubię się PODpijać, ale tylko Komandoskiem i wściekłymi psami :) i wszystko
                      jasne... nie wmuszajcie we mnie jakichkolwiek innych alkoholi :P no, może być
                      półtorniak...
                      • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 23:56
                        lakiana napisała:

> ale lubię się PODpijać, ale tylko Komandoskiem

Sorry, ale ten sikacz się nawet do czyszczenia łańcucha nie nadaje :-P

> i wściekłymi psami :)

To już od biedy może być, ale i tak wolę smaczne piwko (najlepiej o zachodzie
                        słońca, na Mazurach, przy ognisku, na polu namiotowym blisko jeziorka, po 100km
                        jazdy z sakwami) niż coś, co służy tylko do schlania się na umór.
                        • sebias Re: [lekko OT] serwis 08.09.05, 01:13
                          Witam!

Czysta i... bimber byle zimne <rotfl>

Od czytania tego wątku to mi się humor poprawia :D
                        • lakiana Re: [lekko OT] serwis 08.09.05, 08:19
                          roweroraffi napisał:

> lakiana napisała:
                          >
                          > > ale lubię się PODpijać, ale tylko Komandoskiem
                          >
                          > Sorry, ale ten sikacz się nawet do czyszczenia łańcucha nie nadaje :-P
                          >

ten sikacz ma więcej procentów niż piwo - mianowicie dziesięć. A jeśli pijesz
                          tylko takie rzeczy, które nadają się do czyszczenia łańcucha, to... jesteś
                          ciekawym przypadkiem ;)

> > i wściekłymi psami :)
                          >
                          > To już od biedy może być, ale i tak wolę smaczne piwko (najlepiej o zachodzie
                          > słońca, na Mazurach, przy ognisku, na polu namiotowym blisko jeziorka, po
                          100km
                          >
                          > jazdy z sakwami) niż coś, co służy tylko do schlania się na umór.
                          >

Nie lubię piwa. Nie smakuje mi. Nienawidzę gorzkiego smaku i napojów gazowanych
                          ogólnie. Z innych dziwności: nie lubię lodów, gumy do żucia, mięty... Mam dalej
                          wyliczać? :P
                          • roweroraffi Re: [lekko OT] serwis 08.09.05, 12:36
                            lakiana napisała:

> ten sikacz ma więcej procentów niż piwo - mianowicie dziesięć.

To może spirytusik? Jak dobry to ma 98% a nie 10 :-P
                            A tak na serio - nie ważne ile %, ale jak jedzie siarą i nie wiadomo czym
                            jeszcze, że potem tydzień się zębow nie da domyć, by smród puścił, to ja mówię
                            PAS :-P

> A jeśli pijesz
                            > tylko takie rzeczy, które nadają się do czyszczenia łańcucha, to... jesteś
                            > ciekawym przypadkiem ;)

Nie tylko, ale to pewnie dlatego, że ja generalnie niezbyt znam się na
                            czyszczeniu łańcuchów - zwyczajnie tego nie praktykuje :-P

> Nie lubię piwa. Nie smakuje mi. Nienawidzę gorzkiego smaku i napojów
                            gazowanych
                            >
                            > ogólnie. Z innych dziwności: nie lubię lodów, gumy do żucia, mięty... Mam
                            dalej
                            >
                            > wyliczać? :P

Tak, to ciekawa wyliczanka... i ciekaw jestem czy mnie pobijesz w liczbie tego
                            co nie lubisz :-P Masz szansę, bo choć ja lodów nie lubię, słodyczy też, gumę
                            toleruję tylko, to nie mam nic do piwa i mięty a napoje gazowane lubię nawet
                            bardzo :-P
                            • lakiana bransoletka z łańcucha 08.09.05, 14:18
                              ma ktoś kawałek łańcucha? obwód mojego nadgarstka to 15cm. Jeśli macie, to
                              przynieście na Serwisowy Czwartek, zrobię sobie bransoletkę :)

a BTW...
                              roweroraffi napisał:

> lakiana napisała:
                              >
                              >
                              > > ten sikacz ma więcej procentów niż piwo - mianowicie dziesięć.
                              >
                              > To może spirytusik? Jak dobry to ma 98% a nie 10 :-P
                              > A tak na serio - nie ważne ile %, ale jak jedzie siarą i nie wiadomo czym
                              > jeszcze, że potem tydzień się zębow nie da domyć, by smród puścił, to ja
                              mówię
                              > PAS :-P
                              >

Od kiedy jesteśmy w Unii, nie można produkować tanich win z siarki. Dam ci
                              kiedyś Komandoska do spróbowania, zobaczysz, że nie ma w nim siarki, jest
                              słodziutki o smaku brzoskwiniowo-jabłkowym. Smaczny. Dziwne, przy fakcie, że
                              jest tanim (4,20-4,80zł za 750ml) winem. Produkowany w rodzinnych stronach
                              Czajnika :P
                              • roweroraffi Re: bransoletka z łańcucha 08.09.05, 15:36
                                lakiana napisała:

> Od kiedy jesteśmy w Unii, nie można produkować tanich win z siarki. Dam ci
                                > kiedyś Komandoska do spróbowania, zobaczysz, że nie ma w nim siarki, jest
                                > słodziutki o smaku brzoskwiniowo-jabłkowym. Smaczny. Dziwne, przy fakcie, że
                                > jest tanim (4,20-4,80zł za 750ml) winem. Produkowany w rodzinnych stronach
                                > Czajnika :P

Piłem kiedyś i bynajmniej nie wydawał mi się słodziutki i wspaniały, toteż z
                                zaproszenia nie skorzystam.
                • arteq Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:51
                  > A jak się nie połamie, będę się cieszył, że mam lepszy rozkuwacz niż Krakers :-P

Krakers już nie ma :P
          • kriss67 Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 13:20
            Tak jest, Lakiana, Bema 65
            Pozdrawiam
            Krzysztof
            • szczurrru Re: [lekko OT] serwis 07.09.05, 14:20
              Tylko mi tu rzucić jakiespotwierdzenia na komunikator, bo jak maja przyjsc tylko
              ddwie osoby to wole se gdzies pojechac :>
      • roweroraffi OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 07.09.05, 15:27
        Zapraszam zatem wszystkich chętnych do pierwszej, plotażowej szkółki
        podstawowych napraw roweru. Jutro, godzina 18.00 pod głównym wejściem do
        siedziby Polskiego Radia na al.Niepodległości 85 (wejście od ulicy
        Małczewskiego) skąd wszyscy przejdziemy do Garażu Szczurra nieopodal i wspólnie
        nauczymy się robić to, co macie do zrobienia.

Od razu mówię, że nie biorę sprzętu do rozbierania bębenków, zabawy przy
        suporcie (ściągacza nie mam, a mój klucz do wkładów jest u Szczurra), a na
        amorach i hamplach tarczowych się nie za bardzo znam i nie mam sprzętu do ich
        serwisowania (jeszcze). Nie planuję też tym razem wykonywać smarowania piast
        tylnych, bo to długo trwa, a nie chcę znowu od Szczurra wracać po północy na
        Białołękę.

Od razu mówię też, by każdy wziął sobie jakieś szmaty i ubranie robocze, by
        mieć w co ręce wytrzeć i nie upaćkać sobie garniaka od Armaniego ;-) Szkółka
        będzie praktyczna a nie teoretyczna, więc to nie tylko ja będę się brudził.
        Im bardziej brudny rower, tym większe będą też szanse na to, że to nie ja będę
        się przy nim brudził lecz właściciel, więc przetarcie szmatką i pozbycie się
        nadmiaru syfu z roweru przed przyjazdem leży w Waszym interesie :-)
        • lakiana Re: OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 07.09.05, 15:58
          kto nie umie się dostać pod radio - podtrzymuję termin zbiórki o 17:50 pod
          Wheleerem na Niepodległości 111 :P
          • sebias Re: OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 08.09.05, 01:16
            Witam!

Do której ta impreza jest przewidywana?
            • roweroraffi Re: OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 08.09.05, 12:36
              sebias napisał:

> Witam!
              >
              > Do której ta impreza jest przewidywana?

Ja musze wyjść od Szczurra punkt 21.
              • szczurrru Re: OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 08.09.05, 13:32
                > Ja musze wyjść od Szczurra punkt 21.

A co?? musisz byc na Kowalczyka o 21.33?? :DDD
                • roweroraffi Re: OFICJALNY TERMIN I ZAPROSZENIE!!! 08.09.05, 15:34
                  szczurrru napisał:

> > Ja musze wyjść od Szczurra punkt 21.
                  >
                  > A co?? musisz byc na Kowalczyka o 21.33?? :DDD

Być może, ale to akurat już nie twoja sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka