Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyjazd do fabryki rowerów

14.09.05, 11:55
    W najbliższy poniedziałek organizujemy wizytę w fabryce rowerów Kross w
    Przasnyszu - wyjazd nastąpi w niedzielę na rowerach lub pociągiem (do
    wyboru), ewentualnie w poniedziłek rano pociągiem. W programie: zwiedzanie
    fabryki, spotkanie z dyrekcją, zwiedzanie okolic Przasnysza. Wszystkich
    chętnych proszę o pilny kontakt na maila lub tlena - ilosc miejsc
    ograniczona - w pierwszej kolejnosci pojada osoby najbardziej aktywne przy
    organizacji Masy.
    Obserwuj wątek
      • ashimi Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 13:05

podałbyś swojego maila (bo zapewne z tego gazetowego nie korzystasz)... i jeez,
        dlaczego ja nie mam Twojego numeru telefonu Oo?
        • roweroraffi Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 13:09
          Strona Masy, dział Kontakt.
      • lakiana Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 13:16
        argh, miało być w weekend! Skeler, takim działaniem promujesz bezrobotnych :P a
        potem będzie, że się nie udzielam...
        • skeler Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 14:13
          jakbysmy tam pojechali w niedziele, to ktos by nas oskarzyl pewnie o wyzysk
          pracownikow, ktorzy musieli by przyjsc tego dnia do fabryki, zeby popracowac
          przy produkcji rowerow specjalnie dla nas ;-> a chyba lapiej popatrzyc jak
          powstaja nowe rowerki niz ogladac pusta hale...
      • freaky_mati Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 14:47
        Zastanawiam sie czy paparazzi sa mile widziani, czy firma boi sie, ze zdjecia
        opublikowane na internecie moglyby ujawnic ich "tajne" sposoby tworzenia ram
        rowerowych.

Tak czy inaczej sprzet fotograficzny wezme aby przynajmniej zrobic foty w
        drodze do i z Przasnysza. ;)

Pozdrower,
        Mati

P.S. Ile masowych paparazzi potwierdzilo swoja chec pojechania do fabryki Kross?
        • nrs_krowa Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 15:05
          freaky_mati napisał:

> Zastanawiam sie czy paparazzi sa mile widziani, czy firma boi sie, ze zdjecia
          > opublikowane na internecie moglyby ujawnic ich "tajne" sposoby tworzenia ram
          > rowerowych.
          >
          > Tak czy inaczej sprzet fotograficzny wezme aby przynajmniej zrobic foty w
          > drodze do i z Przasnysza. ;)
          >
          > Pozdrower,
          > Mati
          >
          > P.S. Ile masowych paparazzi potwierdzilo swoja chec pojechania do fabryki
          Kross
          > ?

TY TEZ ??
        • pimpf101 Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 15:58
          moja firma w której pracuję ne przewiduje niestety urlopów więc jak dla mnie do
          zła data :(
          odpadam :(
          • czajnik74 Re: wyjazd do fabryki rowerów 14.09.05, 16:07
            pimpf101 napisał:

> moja firma w której pracuję ne przewiduje niestety urlopów więc jak dla mnie
            do
            >
            > zła data :(
            > odpadam :(

a wielce żałuję że Wielce Szanowny Jubilat nie może jechać:(
            • czajnik74 Re: wyjazd do fabryki rowerów - dojazd - PKP 14.09.05, 16:58
              Dystans w jedną stronę - około 100 km. Ja napewno jade pociągiem:

- do Ciechanowa - ok. 75 km, a nastepnie ok. 25 km do Przasnysza, co do terminu
              czy jechać w niedzielę (i spać w tanim noclegu) czy dojechać z rana w
              poniedziałek (wyjazd byłby ok. 6,30 rano z wawy) - ustalimy niedługo.
              • czajnik74 Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 14.09.05, 20:38
                Jako, że wyjazd będzie utrudniony w niedzielę (wiadomo dlaczego):
                Wyjazd 19.09: WAWA Wschodnia 7.05 rano pociąg pospieszny do Ciechanowa nr
                pociągu 15117 - koszt biletu normalnego w jedną stronę ok. 24,00 pln - przejazd
                roweru Gratis.
                Przyjazd: 8.40 do Ciechanowa.
                Następnie - ok. 25 trasa do Przasnysza - przyjazd na miejsce - ok. 10.00.
                • skeler Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 15.09.05, 13:26
                  wiec oficjalnie jedziemy pociagiem podanym przez czajnika (moze tylko jeszcze
                  mozliwosc zbiorki na centralnym zrobic? - ale to juz do przedyskutowania z
                  osobami zgloszonymi do wyjazdu - jest jeszcze pare miejsc po podalem wieksza
                  liczbe niz bylo chetnych w momencie umawiania sie).
                  jesli ktos chce, mozna dojechac do przasnysza na wlasna reke, np. rowerem,
                  jednak najpozniej o 12 nalezy nas tam odnalezc w stanie swierzym i wypoczetym,
                  aby na miejscu sie dobrze prezentowac - z tego tez powodu nalezy obowiazkowo
                  posiadac masową kamizelke lub koszulke (a najlepiej caly komplet).
                  • zawadziele Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 16.09.05, 13:33
                    > aby na miejscu sie dobrze prezentowac - z tego tez powodu nalezy obowiazkowo
                    > posiadac masową kamizelke lub koszulke (a najlepiej caly komplet).

A jak nie mam kamizelki ani koszulki to już nie mogę jechać? ;)
                    • czajnik74 Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 16.09.05, 14:48
                      zawadziele napisał:
                      > A jak nie mam kamizelki ani koszulki to już nie mogę jechać? ;)

nie. to jest wyróżnienie i reprezentujemy masę - więc co to za pytanie?
                      • zawadziele Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 16.09.05, 15:35
                        chwile chwile, myslałem że są jeszcze wolne miejsca, ale jak niema to nie.
                        • skeler Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 16.09.05, 17:22
                          miejsca jeszcze sa, ale osaby chcace jechac musza sie jakos prezentowac - w
                          garniturach raczej nie kazdy pojedzie, wiec trzeba miec przynajmniej koszulke
                          lub kamizelke ktorej nadruk wytlumaczy dlaczego nie mamy na sobie nic lepszego ;-)
                          • czajnik74 Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 16.09.05, 17:57
                            Osoby, które jadą chcą jechać z Nami koleją proszę o kontakt telefoniczny -
                            gdyż potrzebna jest Wasza pomoc przy przyczepce.
                            Grupa rowerowa na razie nie pwostała więc, czekamy.
                            • beatboxer Re: wyjazd do fabryki PKP wyjazd 19.09 17.09.05, 21:37
                              A kto bedzie nlezał do niej?
      • cosmit Byliśmy i wróciliśmy zadowoleni 19.09.05, 22:22
        Coś nie samowitego, mogliśmy obejrzeć zakład produkcyjny, który nie dość, iż
        jest olbrzymi (zbudowany od podstaw, przez polskiego, prywatnego inwestora),
        zatrudnia około 850 osób (co przy dzisiejszej wydajności jest wartością
        olbrzymią) to świetnie sobie daje radę i jeszcze się rozwija. Wielu z was powie
        pewnie "eee, Kross (lub Grand), przecież to supermarketowa tandeta", otóż do
        dzisiejszego poranka miałem podobne zdanie i je zmieniłem, gdy ujrzałem kto
        jest odbiorcą, usłyszałem liczby opisujące wielkość produkcji i zobaczyłem
        asortyment. Wachlarz modeli jest szeroki (wręcz zdumiewający) i będzie
        poszerzany. Stwierdziłem, że trzeba im pomóc w budowie marki, bo widać
        olbrzymie zaangażowanie (szeregowych pracowników również).
        Przyjęto nas bardzo życzliwie i osoby, które się z nami konaktowały były
        pozytwnie nastawione do nas, zaskoczyliśmy ich wielkością i sposobem
        organizacji Masy.
        To wstępna relacja, z racji zmęczenia dość krótka i niestety chaotyczna.

Cosmit
        gg2923475
        • freaky_mati Re: Byliśmy i wróciliśmy zadowoleni 20.09.05, 22:09
          Krotka i chaotyczna, lecz przyznam, ze bardzo tresciwa. :)

Zgadzam sie z przedmowca i jedyne co od siebie dodam to ten link ze zdjeciami:
          kspolkowski.aonet.pl/phpBB/viewtopic.php?t=44

Niestety w samej fabryce poproszono nas o nie robienie zdjec, wiec zdjecia
          obejmuja wszystko poza sama fabryka.

Pozdrower,
          Mati
          • sebias Re: Byliśmy i wróciliśmy zadowoleni 20.09.05, 22:21
            Witam!

Macie jakieś wieści o nowościach na 2006 rok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka