Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

programy partnerskie dla Masy

11.10.05, 00:01
    masa.waw.pl/pp.htm
    pierwszy akapit to na razie propozycja stworzenia nowego dzialu na stronie
    Masy - czy jest potrzeba stworzenia listy firm zaprzyjaznionych z Masa?

Tresc 2 akapitu byla poruszony na Nocnej Masie - na razie podaje linka tutaj
    zeby mniejsza ilosc osob mogla to potestowac i skomentowac, a przed Masa
    wykorzystam liste mailowa, zeby wiecej osob moglo wesprzec Mase ;->
    Jesli tylko polowa osob zapisanych na liste mailowa by z tego skorzystala, to
    i tak daloby to niezly wynik i mozliwy bylby np. zakup profesjonalnych kolumn
    itp. A nie wymaga to duzego wysilku - tylko poklikac w rekalmy i wypelnic
    krotkie formularze, ktore wiele osob i tak wczesniej czy pozniej bedzie
    chciala wypelnic, bo dotycza uslug zdobywajacych coraz wieksza popularnosc ;->

Jako zestaw podstawowy polecam (o ile ktos juz wczesniej nie skorzystal z
    tych uslug): eBay, iLove, Empik i mBank. Jak ktos chce sie bawic w programy
    partnerskie samemu, to niech zarejestruje sie w Zlotych Myslach korzystajac z
    masowego linka. A jak ktos chce wydawac swoja kase niekoniecznie bezposrednio
    na Mase, to mozna porobic zakupy w kilku wymienionych tam sklepach (nie
    spodziewam sie dzieki temu jakiejs prowizji, ale korzystaja z tego samego
    systemu co inne serwisy placace za pozyskanie uzytkownikow, wiec nie
    zaszkodzi je wymienic).
    Obserwuj wątek
      • tvtotal2 Największa, comiesięczna, NIEKOMERCYJNA impreza 11.10.05, 00:06
        programy partnerskie, prowizje, mBanki..

..ehh
        • skeler Re: Największa, comiesięczna, NIEKOMERCYJNA impre 11.10.05, 00:53
          tylko tyle masz do napisania? i czy znasz znaczenie slowa komercja? proponuje
          sprawdzic w slowniku ;-)
          pozatym reklamy nie sa widoczne dla przypadkowych odwiedzajacych strone, a ich
          forma nie jast typowo komercyjna...

a jak chcesz, zeby Masa byla taka jak jej zalozenia sprzed paru lat, to zrob
          cos w tym kierunku, zamiast gledzic na tym forum.
          • tvtotal2 Re: Największa, comiesięczna, NIEKOMERCYJNA impre 11.10.05, 07:00
            nie mój cyrk - nie moje małpy

to w wizytówce dopisz sobie 'naczelnego akwizytora masy'

bo jak inaczej nazwać rekomendowanie rozmaitych produktów i jakies inne spamowanie?
      • freet Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 01:01
        i przy okazji załozyłem konto w ebay-u, a cel popieram
      • 108jerry Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 07:40
        terefere proponuje jeszcze dorzucic oferty firm motoryzacyjnych
        • rano1 Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 09:53
          Coś mi się wydaje, że jest propozycja zmiany NAJWIĘKSZEJ NIEKOMERCYJNEJ IMPREZY
          W WAWIE w NAJWIĘKSZY COMIESIĘCZNY KOMERCYJNY HAPPENING.
          Your choice.
        • kultowy_grzech nie popadajmy w paranoję... 11.10.05, 10:06
          słuchajcie, nie popadajmy w paranoję... mi się pomysł też nie podoba (czemu
          dałem wyraz w wątku tyczącym się fotek z ostatniego nocnika),z drugiej strony
          rozumiem skelera i spółkę... spróbujcie samemu zorganizować jakąś większą
          cykliczną imprezkę. będzie fajnie aż do momentu, kiedy będzie trzeba dokładać z
          własnej kieszeni...
          zatem zamiast "rąbać" ten niefortunny pomysł zaproponujmy coś innego... no sam
          nie wiem co ;-) może konta pocztowe w domenie *@masa.waw.pl...
          pomyślcie
          a nie od razu z takimi dziwnymi tekstami... :-/

pozdrawiam,
          grzech
      • olecky Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 10:11
        skeler napisał:

> Jesli tylko polowa osob zapisanych na liste mailowa by z tego skorzystala

pytanie tylko, czy nie wplynie to negatywnie na liczbe osob zapisanych na liste
        mailowa. Mysle, ze ludzie zapisywali sie na liste, by otrzymywac informacje o
        imprezach rowerowach, a nie serwisach randkowych i bankowosci.

pozdrawiam, olek
      • stegnex Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 11:26
        Witam serdecznie...

Hmmm... żyjemy w gospodarce rynkowej, gdzie prawa ekonomii, chcemy czy nie
        chcemy, i tak rządzą nami niestety. Nie da się stworzyć czegekolwiek bez
        wsparcia finansowego... hospicja, domy dziecka czy schroniska dla psów starają
        się zdobywać fundusze z różnych źródeł - generalnie darczyńców i nie omija to
        też Warszawskiej Masy Krytycznej. Oczywiście gdybyśmy w swoich szeregach mieli
        milionerów prawdopodobnie nie był by potrzebny pomysł Skelera na pozyskanie
        funduszów na potrzeby Masy bo Masa to nie tylko nasze spotkanie o godz. 18 w
        ostatni piątek każdego miesiąca i wspólny przejazd przez miasto jak większość z
        nas wie Masa działa cały czas! Zrozumiałbym przeciwników tego przedsięwzięcia
        gdyby sami sobie spawali rowery, i nie kupowali ich w sklepach itp. pod szyldem
        jakiejś marki, której to poprzez zakup określonych produktów nabijają kasę, a
        jeśli chodzi o wsparcie wspólnej idei (choćby tylko poświęceniem chwili na
        kliknięćie w banner) to się wahają! Nie można przecież wymagać od ludzi
        przyjeżdżających demonstrować swoje poparcie dla idei Masy (czyli m.in.
        rekreacji rowerowej) żeby dokonywali jakichś obowiązkowych wpłat bo inaczej
        będą wyproszeni z przejazdu (no chyba, że będzie to Nocna Masa a nie będą mieli
        odpowiedniego oświetlenia)! Oczywiście wsparcia finansowego można dokonywać na
        konto podane na stronie Warszawskiej Masy Krytycznej do uczynienia czego
        zapraszamy hojnych darczyńców i warto żeby zwrócili na to uwagę bo za pewne ich
        dzieci a i oni sami lubią wyjść nie żadko na spacer rowerowy.
        Zamiast negować pomyślmy czasem...

Pozdrawiam wszystkich mięśniokołowców!
        VITO
        • czajnik74 Re: programy partnerskie dla Masy 11.10.05, 16:29
          mój głos w temacie i krótka refleksja.

już w zeszłym roku gdy szprychówka została skalana reklamą sponsora rozdawana
          jak śmieć - wiele osób było tym oburzonych, i odsuneło się od nas.
          kilka miesięcy była tragiczna wręcz reklama na naszej stronie (esponsora). na
          stopce już pojawia się reklama mebli, systemów cms i innego badziewia.
          powoli strona nasza zaczyna trącić niczym innym jak słupem ogłoszeniowym.
          a wpis którego jeszcze w maju bym bronił do końca - największa niekomercyjna
          impreza w europie zaczyna trącić myszką.
          jeśli zależy pewnym osobom na wszystkich uczestnikach masy (czyli generalnie
          nikim!) to jest to ślepa uliczka - nie roztwońmy wspaniałej ekipy ludzkiej
          pomagającej i wspierającej nas organizatorów Masy (cała ekipa Patrolu
          Rowerowego, Ratowników szczególnie + Tołstoja i Szaserów zawsze wiernych).
          panowie - ciężko każdy z nas - Raffi, Skeler na to pracował. było wiele tarć,
          wymiany zdań - ale zawsze wypracować mogliśmy kompromis. i robiliśmy imprezę.
          najlepszą w swoim rodzaju.
          ja osobiście zapewne wypiszę się z mailingowej listy, gdyż jest to proces
          naturalny. coś się kończy. natomiast nie jest moim celem krytyka całośći -
          sponsorskich projektów wogóle. jednak w innej formule czy harakterze, moi mili.
          jednak ku rozwadze dodam nastepny PROBLEM, który się pojawi.
          KROSS - sponsor przyczepki. na jakie ustępstwa trzeba będzie iść? przecież na
          pewno jednym z żądań fabryki (słusznych przecie z punktu widzenia sponsora)
          będzie propozycja np. oflagowania, oblepienia czy cokolwiek innego - każdego
          uczestnika masy - to też zaakceptować nam przyjdzie?
          to oczywiście skrajność ale troska zachowania resztek niezależności masy
          odnosze takie wrażenie - tracimy. a tego o co ja się dałem spacyfikować w
          czerwcu 2002, 2003 już pokryła duża warstwa kurzu...

pozdr, czajnik
          • light_trance Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 20:16
            Łącząc to, co napisał czajnik z moim topic'iem "FAQ!" chciałem napisać tyle:

Masa, gdy do niej dołączyłem była zjazdem i przejazdem ludzi, którzy mają
            wspólne zainteresowania i pasję oraz chcą pokazać, że istnieją w tej miejskiej
            dżungli.
            Od pewnego momentu zaczeli gromadzić się i coraz głośniej odzywać ludzie,
            których zwyczajnie nie lubie - "masa polityczna, masa musi być mocno
            polityczna, żeby miała sens".
            Moje zdanie jest inne. Nawet jeżeli masa ma nie dać żadnego efektu to bardzo
            miło mi jest się spotkać na niej z ludźmi o podobnych zainteresowaniach, z
            moimi znajomymi, przyjaciółmi i wspólnie przejechać przez to miasto.
            Jeżeli chcecie zabić klimat i ideę masy to ją upolityczniajcie i stwórzcie
            komercyjną otoczkę.
            Ja jestem za masą, która jest poprostu zjazdem i przejazdem rowerzystów.
            • krakers1 Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 20:48
              proponuje zmienic nazwe na iriver mbank masa krytyczna. mysle ze za te pieniadze
              mozna by zmodernizowac przyczepke masowa.
              pozdrawiam i do zobaczenia moze na jakiejs wycieczce rowerowej.
            • roborobi Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:11
              Witam
              Na wstępie chciałem zaznaczyc, że mój post nie jest skierowany przeciwko Tobie,
              ale służy jako podstawę do mojej opini na ten temat, więc:
              Jest to nasza idywidualna sprawa czy klikniemy na link.

A tak poza tym:
              light_trance napisał:
              > Masa, gdy do niej dołączyłem była zjazdem i przejazdem ludzi, którzy mają
              wspólne zainteresowania i pasję oraz chcą pokazać, że istnieją w tej miejskiej
              dżungli.
              Dla mnie cały czas jest to zjazd i przejazd ludzi, którzy mają wspólne
              zainteresowania itp.

> Od pewnego momentu zaczeli gromadzić się i coraz głośniej odzywać ludzie,
              których zwyczajnie nie lubie - "masa polityczna, masa musi być mocno
              polityczna, żeby miała sens".
              Ja akurat tego nie zauwarzyłem, ale masz do tego prawo, żeby tak sądzić.

> Ja jestem za masą, która jest poprostu zjazdem i przejazdem rowerzystów.
              Ja TEŻ, NIESTETY prawa rynku są brutalne i bez komercji pewnie się nie obędzie.

POzdrawiam, Robert
              • light_trance Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:26
                > > Ja jestem za masą, która jest poprostu zjazdem i przejazdem rowerzystów.
                > Ja TEŻ, NIESTETY prawa rynku są brutalne i bez komercji pewnie się nie
                obędzie.

I myślisz, że jak napiszesz, że ty też i nic nie będziesz dalej robił to będzie
                dobrze? Fajny jesteś ;-)

A całość twojego posta brzmi tak: "nie podoba mi się tez to wszystko, ale niech
                tak bedzie, bo tak MUSI być"
                A gówno! nie musi tak być. Ale widać dla chcącego to też coś trudnego :]
                • roborobi Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:38
                  > > > Ja jestem za masą, która jest poprostu zjazdem i przejazdem rowerzy
                  > stów.
                  Pozwól, że rozwinę: jak będę miał jechać w np. w podkoszulce np. "fimy x" to
                  pojadę, jeżeli będzie miało to korzyść dla masy!!! Jest mi wszystko jedno czy
                  jadę w swojej podkoszulce czy firmowej, czy jadę 35 km/h czy 5 km/h. Jest to
                  dla mnie forma zabawy i jak mogę komuś czy sobie pomóc to będę jeżdził.
                  • light_trance Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:45
                    roborobi napisał:

> Pozwól, że rozwinę: jak będę miał jechać w np. w podkoszulce np. "fimy x" to
                    > pojadę, jeżeli będzie miało to korzyść dla masy!!! Jest mi wszystko jedno czy
                    > jadę w swojej podkoszulce czy firmowej, czy jadę 35 km/h czy 5 km/h. Jest to
                    > dla mnie forma zabawy i jak mogę komuś czy sobie pomóc to będę jeżdził.

No właśnie. A mi to nie jest obojętne. Bo jak mam brać udział w jakiejś
                    politycznej manifestacji czy też być częścią ruchomej reklamy to wolę z tymi
                    ludźmi kiedy indziej się spotkać i pojechać gdzieś choćby do lasu na rowerach.
                    • roborobi Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:50
                      I masz do tego całkowite prawo. Jednak sami "organizatorzy", żeby utrzymać
                      taką formę masy jak ostatnio "musieli" iść na pewne ustępstwa i wierz mi, na
                      pewno ich to "bolało"!!
              • light_trance Re: idziemy w przyszłość? 11.10.05, 22:35
                Pozatym czytajcie moje posty ze zrozumieniem. Nie napisałem nic konkretnego na
                linki. Napisałem tylko, że nawiązując do postu czajnika i do innego tematu na
                forum, a dalej jest napisane... Jak ktoś chce napisać coś z dupy wzięte i nie
                trzymające się logiki kartezjańskiej to niech sobie w notatniku napisze i na
                dysku zapisze.
          • freaky_mati Re: programy partnerskie dla Masy 12.10.05, 19:07
            Chcialbym powiedziec, ze osobiscie nie chce byc na imprezie rowerowej, ktora
            poza samym przejazdem bylaby takze jedna duza reklama. Forma WMK podoba mi sie
            bo moge spotkac sie z moimi przyjaciolmi i znajomymi w wielkiej kupie. :D
            Sprawa sciezek rowerowych i poprawy infrastruktury rowerowej jest dla mnie
            sprawa drugorzedna. Ja chce aby ludzie widzieli mase i mysleli "o... fajnie,
            ludzie sie spotkali aby sie przejechac" a nie "mam zalozyc konto w mBanku i na
            E-bay?" Ja uzywam innego banku i innej aukcji internetowej a Jamba mnie wkurza
            na kanalach muzycznych, dlaczego mialbym jezdzic otoczony bannerami konkurencji?

Jedyne co akcjeptuje to napis KROSS na platformie masowej. Jesli oni to
            stworza, to maja prawo miec tam swoje logo. Nie uwazam tego za reklame KROSSa,
            to jest tylko oddanie honoru wykonawcy. Jezdze na rowerze Kelly's i mam
            napis "Kelly's" na ramie, ale czy to znaczy, ze ja ta firme reklamuje na masie?
            Jesli platforma bedzie wykonana przez firme KROSS, to dlaczego na ramie nie ma
            miec napisow KROSS? Jesli uwazacie to za reklame, to powinnismy zakleic nazwy
            firm na ramach wszystkich rowerow pojawiajacych sie na masie. :P Ludzie, nie
            popadajmy w skrajnosci!

Pozdrawiam rowerowo,
            Mati
            • cosmit Re: programy partnerskie dla Masy 12.10.05, 22:42
              Co racja to racja, napis informujący o producencie jest jak najbardziej
              wskazany. Lecz gdy dojdzie do wybudowania platformy Masowej, przez Krossa, to
              nie wiem czy sama informacja satysfakcjonowałaby producenta (dodam, że
              polskiego i rozwijającego się, co jest rzadkością w dzisiejszych czasach),
              który też chce osiągnąć jakąś korzyść z wykonania (jakże trudnego zadania).
              Sądzę, że gdybyśmy zaprosili ich przedstawicieli do tego by np. rozdawali
              ulotki przed masą (oczywiście cała organizacja takiej akcji spoczęłaby na
              barkach Krossa) to nie byłoby chyba zbyt duże poświęcenie ze strony Masy.
              Rozumiem wszystkich buntowników, którzy widzą w Masie tylko dobrą zabawę, ale
              organizatorzy muszą być bardzo poważni i traktować serio obowiązki, których się
              podjeli, po to by reszta miała świetną zabawę. Sądzę, że organizatorzy w sposób
              wyważony i dość dyskretny wpuszczą sponsorów, bo są potrzebni. Jeśli komuś to
              przeszkadza, to niech nie zwraca na to uwagi, czyli niech nie zaglądają do
              kuchni przed obiadem, bo rzeczywiście widok przyrządzania potraw może być
              niestrawny, a na talerzu wyglada akurat.
              Trochę mniej emocji moi mili, to już nie jest spontaniczna impreza.

Cosmit
              gg2923475

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka