Gość: greg IP: 83.8.231.* 15.12.05, 00:32 sport.onet.pl/1212657,wiadomosci.html może zafajdane rządy w końcu wezmą się za drogi rowerowe!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
yb Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! 15.12.05, 16:20 Smutna wiadomość! Nie wyobrażam sobie jednak np. grupy szosowców dających ostry trening na "drodze rowerowej". Kierujących blachosmrodami należy okresowo i przymusowo sadzać na rower i pod nadzorem puszczać między auta. Może to troche nauczyłoby szacunku dla innych uzytkowników dróg. Ciężko jest zaszczepić w świadomości polskich kierowców, że należy umożliwić bezpieczna jazdę także innym pojazdom. Nasi kierowcy muszą wyzbyć się instynktu łowcy na drogach. Link Zgłoś
dr.rocco Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! 16.12.05, 00:49 Smutne , czesto mozna zaobserwowac wrogosc polskich kierowcow jaka palaja do ludzi na rowerach , wymuszaja pierszenstwo , spychaja na pobocze , nie zachowuja odstepow , czesto zle prowadza te swoje autka , kiepsko jezdza , drogi sa zle , i rodza sie frustracje , ale to nie uzasadnienie bandyckiej jazdy wielu kierowcow. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! IP: *.icpnet.pl 16.12.05, 14:43 Frustracje to jedno. Zdarzają się też zwykłe dupki które stojąc w korku na widok rowerzysty jadącego skrajem jezdni skręcają kierownicę i dojeżdzają do krawężnika lub używają spryskiwaczy... a jak taki ruszy... Bodaj tydzień temu wieczorem stoje sobie na czerwonym, przedemną 1 autko, za mną pustka... nagle gość wrzuca wsteczny i cofa... ledwo zdążyłem zwiać na trawkę. Link Zgłoś
Gość: strooz Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! IP: 80.51.176.* 16.12.05, 16:42 Witam,to wszystko prawda co piszecie,ale zastanawiam sie czy Sławek miał kask na glowie?Widuje nieraz trenujacych kolarzy w mojej miejscowosci,bo bardzo ja lubia:) i rzadko ktory Profi ma na glowie kask!!jedynie cienka czapke z Windstoperem!!Nie wiem z czego to wynika,ze oni nie znosza kaskow.Przynajmniej mniejsza mial by szanse na zalapanie tego krwiaka,atak niestety...szkoda bo bardzo go lubie jako zawodniak i rzycze mu powrotu szybkiego do zdrowia.Noscie kaski!!! Pozdrawiam,niech noga podaje!! Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! IP: 207.148.162.* 16.12.05, 18:09 Absolutnie sie zgadzam. Wlasnie jak sie trenuje i to duzo kask trzeba miec zawsze! Szanse na wypadek wzrastaja niewspolmiernie jak sie jezdzi nawet 10 tys.na rok. Nowoczesne kaski (i to takie ktore szosowcy nosza) praktycznie nic nie waza, sa b. przewiewne i wygodne. Doslownie nie umiem sobie wytlumaczyc dlaczego ktos by niechcial go nosic, chyba to jakis kretynski szpan! Ale czy wiadomo ze Slawek go nie mial? Mam nadzieje ze z ztego wyjdzie! Pzdr Jacek Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: kolejny potrącony KOLARZ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:49 coż, co do kasków zgadzam sie w 100%- powiem tak: ja tez kiedys kasku nie nosilem ale po ostatnich 2 sezonach z kaskiem nie wyobrazam sobie jazdy bez niego, glupio sie czuje- mozna sie przyzwyczaic co do "naszych kierowców samochodow"- tez nim jestem, uwazam ze jak baran nie rozumie po polsku i przepisow ruchu drogowego nalezy ich nauczyc rozumu, fajnym sposobem (przetrenowany) jest walniecie w dach jezeli zajezdza droge w korku- fajne reakcje :) Link Zgłoś