Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY

04.02.06, 01:15
    Napisałem już w temacie wycieczki, ale na wszelki wypadek wrzucam i tutaj, co
    by napewno wszyscy zainteresowani widzieli.

Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie (dzisiejsza instalacja łącza do
    mojej sieci się przeciągnęła), muszę jutro zostać w domu przynajmniej do 13, a
    co za tym idzie ODWOŁUJĘ wycieczkę do Kampinosu. Wszystkich chętnych
    PRZEPRASZAM i zabraszam za nidługi czas, gdy już ponownie będę mógł coś
    zorganizować.
    Obserwuj wątek
      • stegnex Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 04.02.06, 11:12
        :-((((
      • qbamo Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 04.02.06, 14:38
        Miałem Cię zjechać, za to że się nie zjawiłeś ale nie chce mi się pisać ;)
        Jeśli zdarzy Ci się jeszcze kiedyś odwoływać w ostatniej chwili spotkanie
        większej grupy osób, to poproś kogoś, kto ma chwile czasu i w miare niedaleko
        mieszka, aby przyjechał na umowiona godzine spotkania i poinformowal, ze go
        (spotkania) nie bedzie. Nie wszyscy przygotowujac sie do wycieczki rowerowej
        serfuja po internecie ;)
      • stegnex Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 04.02.06, 15:24
        Witam.
        W sumie szkoda, że wycieczka nie doszła do skutku :-))) pogoda sprzyjała ku
        takiej przejażdżce.
        Dodam a propos przedmówcy, że Raffi odwołał wycieczkę o pierwszej w nocy i info
        było na forum. Po za tym, warto zawsze przed taką "imprezą" zadzwonić do
        organizatora (tel. do Raffiego jest podany oficjalnie na stronie Masy) i
        potwierdzić sobie czy jest takowa wycieczka aktualna czy jednak jakiś przypadek
        sprawił, że się nie odbędzie. Według mnie Raffi jest bez zarzutu!

Pozdrawiam
        • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 04.02.06, 15:56
          stegnex napisał:

> Według mnie Raffi jest bez zarzutu!

Dziękuję za ten głos poparcia. Szkoda, że nie wszyscy są tak wyrozumiali. Nie
          zawsze jest możliwość dzwonienia po ludziach o 1 w nocy czy znalezienia kogoś by
          podjechał na miejsce zbiórki.
          • xun_vixx Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 04.02.06, 18:36
            No i jesli jednak ktos podjechal i nie byl sam i po 30 minutach Rafiego nie bylo widac to co za problem przejac inicjatywe i samemu pojechac w kampinos :)

Ja dzisiaj sobie zwiedzalem lasy pod otwockiem, w sumie jakies 80-85km wycieczka (licznik mi sie wyzerowal to nie wiem dokladnie), tylek mnie boli, jestem caly posolony :D Ale i tak fajna wycieczka :)
            • czajnik74 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 08:50
              Jakbyś Raffi nie zauważył po 3 latach - to NIE MAM netu w domu! jak miałem się
              więc dowiedzieć? przechwycić fale neta nosem?
              Zanim palniesz głupotę - zastanów się (bo z "kumatością" też ci coś nie
              wychodzi).
              Zun i Stegnex - ja przyjeżdżam dla ludzi - jeśli Raffi gada wszem i wobec o
              imprezie 10 dni przed - wypadało ruszyć dupę i podjechać te 10 minut drogi od
              Kowalczyka i odwołać, a nie zakładać że wszyscy net czytają...
              Wam może to nie w smak ale zreflektujcie się.
              • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 10:17
                czajnik74 napisał:

> Jakbyś Raffi nie zauważył po 3 latach - to NIE MAM netu w domu!

Załóż sobie w końcu i przestań się użalać.

> jak miałem się
                > więc dowiedzieć? przechwycić fale neta nosem?

Np zadzwonić i się spytać. Albo wcześniej powiedzieć, że planujesz jechać, to
                bym Cię pewnie informował, jeżeli by się coś w temacie działo.
                Ale ponieważ nie jeździsz na sporą część moich wycieczek (połowę?), to i Cię nie
                informowałem.

> Zun i Stegnex - ja przyjeżdżam dla ludzi

Ta, dla ludzi. Słyszałem przez telefon jaki potrafisz być "dla ludzi". Dziękuję,
                postoję :-P

> jeśli Raffi gada wszem i wobec o
                > imprezie 10 dni przed - wypadało ruszyć dupę i podjechać te 10 minut drogi od
                > Kowalczyka i odwołać, a nie zakładać że wszyscy net czytają...

Czajniku, rusz trochę głową czasem. Jakbym mógł być na tej wycieczce o 11 to bym
                jej nie odwoływał. A skoro być nie mogłem, to nie mogłem też... być.

BTW zupełnie przy okazji. Jak zrobisz rowerem dystans Kowalczyka-Starzyńskiego w
                10 minut to jesteś dobry. To nie zawsze wychodzi nawet z pomocą szybkiego
                Ikarusa :-P
                • czajnik74 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 15:32
                  roweroraffi napisał:

> czajnik74 napisał:
                  >
                  > > Jakbyś Raffi nie zauważył po 3 latach - to NIE MAM netu w domu!
                  >
                  > Załóż sobie w końcu i przestań się użalać.

ja się użalam? spadłeś z konia? 5 innych osób tez ma sobie ząłożyć neta? czy ta
                  impreza była otwarta czy dla wąskiego grona? jesli otwarta - to psim
                  obowiazkiem jest stawiennictwo na niej organizatora!

> > jak miałem się
                  > > więc dowiedzieć? przechwycić fale neta nosem?
                  >
                  > Np zadzwonić i się spytać. Albo wcześniej powiedzieć, że planujesz jechać, to
                  > bym Cię pewnie informował, jeżeli by się coś w temacie działo.
                  > Ale ponieważ nie jeździsz na sporą część moich wycieczek (połowę?), to i Cię
                  ni
                  > e
                  > informowałem.

4 inne osoby co cie nieznają i przeczytały info o imprezie też?

> jej nie odwoływał. A skoro być nie mogłem, to nie mogłem też... być.

wiesz, odwołaj w takiej formie jak będziesz pracował - spotkanie z pracodawcą -
                  napewno nastepnego dnia zostaniesz zwolniony,

z szacunku dla obcych osób nie dla mnie - kolego - choćby się paliło i waliło -
                  powinieneś tam być! jeśli nadal nie dociera do Ciebie to, że te 4 osoby
                  przeczytały info tydzień temu i więcej na forum nie wchodziły, to ja polemiki z
                  Tobą dalej nie bedę prowadzić - bo jest bezsensu.

tylko jakoś dziwnie nosem czuję co innego - rzekomo twardziele wymiękają - gdy
                  mróz spada poniżej 25 stopni, hehehe. takie sa fakty. kto jest mocny w gębie na
                  forum - to widać - ale w realu to cieniasy jakich mało;)

czajnik
                  • stegnex Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 16:01
                    Hmmm... po co te nerwy?

A propos cieniasów... Ja, niestety nie uważam ani siebie ani nikogo z
                    przedmówców tego posu za cieniasa (Chyba na masie widać komu mróz przeszkadza a
                    komu nie, bo chyba o temperaturę w tym pojęciu chodzi?) A więc o kim
                    mowa???
                    • sebias Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 19:15
                      Witam!

Właśnie, po co te nerwy?
                      • czajnik74 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 19:24
                        "tylko jakoś dziwnie nosem czuję co innego - rzekomo twardziele wymiękają - gdy
                        mróz spada poniżej 25 stopni, hehehe. takie sa fakty. kto jest mocny w gębie na
                        forum - to widać - ale w realu to cieniasy jakich mało;)"

a po co te nerwy? co? po jajco ;)
                        a jaki znaczek jest za wyrazem mało? co?
                        hahaha, panowie więcej na wstrzymanie weźcie, a dokadniej oczęta Wasze szacowne
                        przecierajcie...
                        ściskam gorąco z matczynym uśiskiem... ;)

czajnik
                        • sebias Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 19:25
                          Witam!

Wybacz, ale dzisiejsze błocko trochę zamazuje widoczki :P
                        • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 00:49
                          czajnik74 napisał:

> "tylko jakoś dziwnie nosem czuję co innego - rzekomo twardziele wymiękają - gdy
                          > mróz spada poniżej 25 stopni, hehehe. takie sa fakty. kto jest mocny w gębie na
                          > forum - to widać - ale w realu to cieniasy jakich mało;)"

PUDŁO. Jak miała być wycieczka, to akurat mrozu nie było tylko odwilż :-P
                          Poza tym spuśćy zasłonę milczenia, kto na najfajniejszych ostatnich Masach w
                          radiolce jechał :-P
                          • czajnik74 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 08:18
                            roweroraffi napisał:
                            > Poza tym spuśćy zasłonę milczenia, kto na najfajniejszych ostatnich Masach w
                            > radiolce jechał :-P

dla dzieci chciałeś napisać, masy te były mało wymagające pod wzgl. warunków
                            atmosferycznych. nie wiem nawet czy dla żłobka ;)
                            a Qbamo - nic dodać nic ująć!
                            pozdr, czajnik
                            • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 13:02
                              czajnik74 napisał:

> roweroraffi napisał:
                              > > Poza tym spuśćy zasłonę milczenia, kto na najfajniejszych ostatnich Masac
                              > h w
                              > > radiolce jechał :-P
                              >
                              > dla dzieci chciałeś napisać, masy te były mało wymagające pod wzgl. warunków
                              > atmosferycznych. nie wiem nawet czy dla żłobka ;)

Skoro tak, to czemu się tłumaczysz? ;-P
                  • czarny357 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 19:21
                    IMHO fakt i tak jest juz dokonany, więc nie ma się właściwie o co sprzeczać,
                    Panowie. Każdy jeździ, kiedy mu się żywnie podoba, kiedy chce i ma czas. Nikt
                    tu cieniasem nie jest, ponieważ jeździcie w zimowy czas, kiedy to warunki
                    atmosferyczne nawet ekstremalne bywają nieraz nawet. Będzie jeszcze niejedna
                    wycieczka organizowana do Kampinosu myślę, więc nie ma się co błotem wzajemnie
                    obrzucać :-)
                    • sebias Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 07.02.06, 19:24
                      Witam!

czarny357 napisał:
                      > Będzie jeszcze niejedna wycieczka organizowana do Kampinosu

Mam nadzieję, że nie tylko :D

> więc nie ma się co błotem wzajemnie obrzucać

Gdyż wystarczająco go już na ulicy leży...
                  • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 00:45
                    czajnik74 napisał:

> ja się użalam? spadłeś z konia? 5 innych osób tez ma sobie ząłożyć neta? czy ta
                    >
                    > impreza była otwarta czy dla wąskiego grona?

Impreza była ogłaszana przez Internet i przez Internet została oswołana. Skoro
                    ktoś ma net by czytać o zaproszeniu to ma i do czytania o odwołaniu.

Jak będę robił imprezę, gdzie zaproszenia będą telefonicznie to i odwołania będą
                    telefonicznie i też nie będzie mnie obchodzić, że w 10 min po odebraniu mojego
                    zaproszenia ktoś wymówił TPsie telefon :-P

> 4 inne osoby co cie nieznają i przeczytały info o imprezie też?

Powtórzę raz jeszcze. Skoro mają net by czytać zaprozenia, to w necie mogą
                    czytać też odwołania.
                    BTW jak miałem powiadomić inaczej osoby, których nie znam? Telefonicznie może? ;-)

> > jej nie odwoływał. A skoro być nie mogłem, to nie mogłem też... być.
                    >
                    > wiesz, odwołaj w takiej formie jak będziesz pracował - spotkanie z pracodawcą
                    > napewno nastepnego dnia zostaniesz zwolniony,

To nie było spotkanie z pracodawcą, więc wrzuć na luz. To wycieczka, za której
                    organizowanie bynajmniej nikt mi nie płaci. Gdyby mi ktoś taki numer wywinął,
                    pojechałbym sam po prostu i nie płakał cały tydzień :-P
                    BTW odwoływałem w podobnej formie spotkania z pracodawcami dwa razy i nie miałem
                    takich problemów.

> z szacunku dla obcych osób nie dla mnie - kolego - choćby się paliło i waliło

Czajniku, EOT, bo widzę, że niektóre realia do Ciebie nie dotrą. Dla Ciebie
                    nawet, gdyby mnie samochód rozjechał to i tak by nie był wystarczający powód do
                    odwołania wycieczki.

> ja polemiki z
                    > Tobą dalej nie bedę prowadzić - bo jest bezsensu.

Będę wdzięczny.
                    • qbamo Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 07:30
                      Nie bardzo chciało mi się cokolwiek pisać ale jak widzę jaka chora dyskusja się
                      wywiązała to dorzucę jeszcze 3 grosze celem wyjaśnienia;)

Po pierwsze primo ja nie mam pretensji, że się Raffi nie zjawiłeś. Specjalnie
                      mnie to nie ruszyło, a rozumiem także, że wypadki chodzą po ludziach.

Jednak moim zdaniem jeśli podejmujesz sie organizacji czegokolwiek (niewarzne
                      czy ci za to płacą czy nie) bierzesz na siebie pewne obowiązki.
                      Nie wydaje mi się aby bardzo trudnym do przewidzenia było, że informacja która
                      jest na forum pare tygodni dotrze do znacznie wiekszej grupy niż informacja
                      która jest na forum pare godzin. Efekt jaki był wszyscy już wiedzą;) Dlatego
                      zwróciłem Ci uwagę byś postarał się zjawić na miejsce spotkania choćby na 5 min.
                      lub poprosił kogoś znajomego o to, gdyby jeszcze taka sytuacja się zdarzyła.

Inna sprawa, że każdy z nas mógł zadzwonić do Raffiego wcześniej. Fakt.
                      Pozostaje jedno pytanie: Raffi, byłbyś szczęsliwy gdyby rano przed wyjściem z
                      domu dzwoniło do ciebie 20 (zdarzało się że tyle razem jeździło) osób?

Pozdrawiam i proszę o nie dokonywanie nadinterpretacji moich wypocin ;)
                      (szczególnie prze Stegnexa, który po moim bardzo pokojowym poście rzucił się na
                      obronę Raffiego;)
                      • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 13:01
                        qbamo napisał:

> Po pierwsze primo ja nie mam pretensji, że się Raffi nie zjawiłeś. Specjalnie
                        > mnie to nie ruszyło, a rozumiem także, że wypadki chodzą po ludziach.

I tego właśnie nie rozumie Czajnik.

> Nie wydaje mi się aby bardzo trudnym do przewidzenia było, że informacja która
                        > jest na forum pare tygodni dotrze do znacznie wiekszej grupy niż informacja
                        > która jest na forum pare godzin. Efekt jaki był wszyscy już wiedzą;) Dlatego
                        > zwróciłem Ci uwagę byś postarał się zjawić na miejsce spotkania choćby na 5 min
                        > .
                        > lub poprosił kogoś znajomego o to, gdyby jeszcze taka sytuacja się zdarzyła.

Jasna sprawa. Jednakże, gdy nie da rady, to nie da rady. Człowiek sobie nie
                        wybiera sytuacji losowych i tego, kiedy się staną. A Czajnik po prostu nie
                        rozumie, że są inni ludzie niż On, wobec których też mam pewne obowiązki i to
                        nieco poważniejsze niż wycieczka, na którą przecież zawsze można pojechać samemu
                        jak organizator nie przyjedzie.
                        I szczerze powiedziawszy mam nadzieję, że mimo mojego braku tak właśnie
                        zrobiliście, skoro było Was kilku i chcieliście pojeździć.

> Inna sprawa, że każdy z nas mógł zadzwonić do Raffiego wcześniej. Fakt.
                        > Pozostaje jedno pytanie: Raffi, byłbyś szczęsliwy gdyby rano przed wyjściem z
                        > domu dzwoniło do ciebie 20 (zdarzało się że tyle razem jeździło) osób?

Jak mam awarie w sieci, dzwoni czasem i więcej. Przywykłem :-) Poza tym zakładam
                        jednak, że z tych 20 z połowa spokojnie może z rana zajżeć do netu. Wiemy
                        bowiem, że na ostatniej wycieczce zaledwie 4 osoby nie mogły/chciały/czuły
                        potrzeby, ale nie wiemy ile osób jednak z rana zajżało i nie przyjechało na
                        wieść o wycieczce. Tyle telefonów to dla mnie żaden problem, nawet z rana ;-)
                        • olecky Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 13:16
                          roweroraffi napisał:

> Jednakże, gdy nie da rady, to nie da rady.
                          > Człowiek sobie nie wybiera sytuacji losowych
                          > i tego, kiedy się staną.

takich jak np., powiedzmy, sesja?

pozdrawiam, olek
                          • arteq Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 15:23
                            > > Człowiek sobie nie wybiera sytuacji losowych
                            > > i tego, kiedy się staną.
                            >
                            > takich jak np., powiedzmy, sesja?

Sesja to nie "sytuacja losowa" tylko przestrzeń probabilistyczna jak już ;-)
                            Zdarzenie elementarne takie jak zaliczenie bądź nie egzaminu to tylko jedna
                            składowa tej przestrzeni ;-)
                    • lakiana Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 09.02.06, 10:46
                      roweroraffi napisał:

> BTW odwoływałem w podobnej formie spotkania z pracodawcami dwa razy i nie miałe
                      > m
                      > takich problemów.

a ja odwołałam na ostatnią chwilę, bo mi się gardło zdarło - i mimo dostarczenia później zwolnienia lekarskiego mnie wywalili. Niech to będzie dla ciebie przestrogą - bo nawet jeśli cię nikt nie wywali, to w ten sposób (swoją postawą - złą organizacją) zniechęcasz ludzi do Masy. Nie obowiązywałoby cię to, gdybyś na www nie był i ogłaszał się jako uczestnik - ale jesteś i IMO to zobowiązuje...
      • kriss67 Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 20:09
        Szanowni koledzy, kłótnia jest w tym miesjcu nie na miejscu. Zle sie dzieje, że
        na forum takie polemiki odchodzą. Zważcie, że Forum Masy sledzą też zwykli
        masowicze.
        Raffi i Czajnik, podajcie sobie w tym wątku grabe.
        Dla nas liczy sie Wasza organizacja MASY w lutym, potem w marcu, i dla tysięcy
        w kwietniu, maju..
        Zgody zycze:)
        Pozdrawiam
        Krzysztof
        • roweroraffi Re: UWAGA-KAMPINOS ODWOŁANY 08.02.06, 23:00
          kriss67 napisał:

> Szanowni koledzy, kłótnia jest w tym miesjcu nie na miejscu. Zle sie dzieje, że
          >
          > na forum takie polemiki odchodzą. Zważcie, że Forum Masy sledzą też zwykli
          > masowicze.
          > Raffi i Czajnik, podajcie sobie w tym wątku grabe.

Podaliśmy sobie dziś w siedzibie. Wystarczy, czy się nie liczy? ;-)

> Dla nas liczy sie Wasza organizacja MASY w lutym, potem w marcu, i dla tysięcy
          > w kwietniu, maju..

A kto powiedział, ze to będzie miało jakikolwiek wpływ? ;-)

> Zgody zycze:)

Mówisz i masz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka