Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Montaż bloków

IP: 87.207.28.* 24.02.06, 14:24
    Witam!
    To moje pierwsze spd i chce je dobrze zamontowac.Adidas El Moro i SH PDM 520.
    Trzeba je jakos uszczelnic zeby nie przeciekała woda? Bede wdzieczny za
    wszelkie wskazówki. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • drobo Re: Montaż bloków 24.02.06, 15:44
        ja w komplecie miałem samoprzylepne, "foliowe" łaty, którymi należało zalepić
        od wewnątrz miejsce montażu, ale okazało się to mało skuteczne - po jakimś
        czasie woda dostawała się do środka buta. W końcu zapaćkałem silikonem zarówno
        blachy od wewnątrz, a także dziury na zewnątrz, wkoło bloku. I jest spokój...
        • stefan4 Re: Montaż bloków 25.02.06, 21:01
          drobo:
          > W końcu zapaćkałem silikonem zarówno blachy od wewnątrz, a także dziury na
          > zewnątrz, wkoło bloku. I jest spokój...

Naprawdę jest spokój z przemakaniem buta? W takim razie dzięki za radę, bo moja
          folia samoprzylepna okazała się równie nieskuteczna jak Twoja. Dotąd starałem
          się znosić mokre stopy po męsku, ale jeśli tą męskość mogę sobie poprawić
          odrobiną silikonu, to chętnie przestanę cierpieć.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak
      • yb Re: Montaż bloków 24.02.06, 17:39
        Uszczelnienie to mały pikuś, pozosstaw tę czyność na koniec. Najważniejsze jest
        odpowiednie dla jeźdźca ustawienie bloków tak, aby but-stopa znalazły się we
        właściwym położeniu. Jazda w spd nie może być torturą.
        • Gość: PsychoRider Re: Montaż bloków IP: 87.207.28.* 24.02.06, 23:25
          o jakim ustawieniu mówisz? mozliwosc regulacji to jakies 5mm-blizej albo dalej
          od palców. Im blizej tym jazda bardziej siłowa, dalej komfortowa. Coś pominąłem?
          • yb Re: Montaż bloków 25.02.06, 00:51
            ;-) Niczego nie pominąłeś. Te po 5 mm regulacji to bardzo dużo, a stopa stopie
            nie równa i nie chodzi tu o siłowe rozwiązanie tylko o prawidłowe ustawienie
            buta na zatrzasku. Zresztą jak pojeździsz na dłuższym dystansie to sam
            zorientujesz się o co chodzi. Powodzenia!
            • Gość: jackk3 Re: Montaż bloków IP: *.ptr.terago.ca 25.02.06, 21:08
              Dokladnie racja. I stopa stopie nierowna. Ustawienia wcale nie musza byc
              identyczne na obie nogi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka