mtbmaniak 13.04.06, 12:05 mam w nowym rowerku Sram pc 970 i podczas rozpinania rozwalilem powerlink (spinke czy jak temu tam ) i skrocilem lancuch o ten fragment czy poza wiekszym napieciem lancucha bedzie to mialo wplyw na naped? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jacu Re: łańcuch IP: *.icpnet.pl 13.04.06, 12:50 Kup nową spinke - tym razem Connexa - tej nie rozwalisz. Link Zgłoś
randolff Re: łańcuch 13.04.06, 14:28 Byłbym ostrożny z taką teorią. Mi pękł jeden z elementów spinki connexa. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: łańcuch IP: *.icpnet.pl 13.04.06, 16:55 Który element ?? Jak nie wczepisz z obu stron to istotnie idzie rozwalić, ale poprawnie założona to dość trwały element. U mnie i znajomych działa bez najmniejszego problemu. Nie słyszałem żeby komuś poszła podczas jazdy - jedyne przypadki jej uszkodzenia jakie znam były krótko po zmontowaniu. No a łatwość spinania/rozpinania jest doskonała, zero problemów niezależnie od ilości syfu - nie to co sramowska. Link Zgłoś
randolff Re: łańcuch 13.04.06, 17:21 Ja też nie słyszałem, żeby komuś znajmomemu pękła. Ale jednak. Pękła blaszka w najwężym miejscu przy otwórze na sworzeń. Łańcuch nie spadł ale pęknięta część zapinki minimalnie się odginała pod siłą kręcenia i obcierała. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: łańcuch IP: *.icpnet.pl 13.04.06, 17:47 To jeszcze jedno pytanko: Jaki przebieg zaliczyła ta spinka no i jaki typ (8/9/10 rz) W sumie słyszałem, że trzeba ją prewencyjnie zmieniać co około 10rozpięć , ale do tej pory nie spotkałem nikogo komu się uszkodziła więc olałem. Link Zgłoś
mtbmaniak Re: łańcuch 13.04.06, 19:41 jesli chodzi o moja to ja mam kasete 9 przebieg praktycznie 0 no dobra nawet nie wiem czy 10km przejechalem urwalem przerzutki i przy wymianie rozpinajac lancuch za duzo razy przekrecilem i musialem wbic mlotkiem ten bolec do spinki a potem skuwaczem jak krecilem to sie pokrzywila :P zamiast mtbmaniak powinieniem byc destroyer 4 przerzytki (sis, jakis shit 2x, deore lx) i 2 lancuchy Link Zgłoś
randolff Re: łańcuch 14.04.06, 11:10 Spinka była prawie nówka, przejchałem na niej kilkase km. Typ 8. Widać miała jakąś wadę. Zdarza sie... Link Zgłoś