Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prosze o rade..

22.04.06, 21:16
    planuje kupno dwoch rowerow- przeznaczone sa dla malzenstwa 50-latkow, na
    wycieczki do lasu czy po polach-zaden sport wyczynowy,raczej jazdy rekreacyjne
    podobaja mi sie nastepujace modele:
    www.allegro.pl/item99023658__rower_chrysler_pt_cruiser_american_dream_.html
    www.allegro.pl/item98004331_nowy_rower_kelly_s_lady_automatic_06_wysylka.html
    www.allegro.pl/item99584541_aluminiowy_mexller_village_super_rower_altus_w_wa_.html

nie znam sie na rowerach kompletnie,chce kupic cos porzadnego, bez
    niepotrzenych bajerow. przedzail cenowy tak do 1500 zl (okolo)
    moze cos polecicie,jezeli nie te,ktore znalazlam
    Ola
    Obserwuj wątek
      • yb Re: prosze o rade.. 22.04.06, 23:26
        Jesli można, to tu jest trochę informacji ( dla orientacji), które można
        wykorzystać przy kupnie roweru:

www.wrower.pl/kupowanie/index.php#GdzieKupowac
        www.kolarstwo.info/content/view/90/58/
        www.staff.amu.edu.pl/~phil/porady/jaki_row.html
        wrenchscience.com/WS1/default.asp
        Co do samych rowerów to zdecydowanie lekki, i na kołach 28. Do rekreacji każdy
        ze wskazanych się nadaje. Jedna mała uwaga. W opisach podkresla się,
        wyprostowaną pozycje na rowerach jako najzdrowszą dla kręgosłupa. Osobiście
        jestem innego zdania. Bardziej pochylona pozycja odciąża kręgosłup. Kręgi nie
        walą jeden o drugi przy wstrząsach na nierównościach terenu. Łatwiej jest też
        unieść 4L jeśli trafią nam się znaczne nierówności.
        Bardziej obeznani z techniką pewnie coś jeszcze dorzucą.
      • robertrobert1 Re: prosze o rade.. 23.04.06, 07:53
        o1la napisała:

> planuje kupno dwoch rowerow- przeznaczone sa dla malzenstwa 50-latkow, na
        > wycieczki do lasu czy po polach-zaden sport wyczynowy,raczej jazdy rekreacyjne

www.allegro.pl/item99584541_aluminiowy_mexller_village_super_rower_altus_w_wa_.h
        tml</a>

Ten rower w pelni powinien zaspokoic twoje potrzeby. Jesli chcesz to moge
        uzasadnic.
        • o1la Re: prosze o rade.. 23.04.06, 13:16
          bardzo prosze o uzasadnienie-chcialabym wiedziec,na co mam zwrocic uwage. Ten
          model tez mi sie podoba,tyle ze nigdy nie slyszalam o tej firmie- mexller.
          moj tata starsznie nie lubi produktow made in china- ma do nich uprzedzenie i
          od razu zastrzegl, ze takiego roweru nie chce..ale nie wiem jakiej produkcji sa
          rowery,ktore mi sie podobaja i ktore podalam.
          • o1la Re: prosze o rade.. 23.04.06, 13:17
            no i jeszcze jedno-mama jak mama,ale tata jest dosc "slusznej " budowy- na
            pewno ponad 100 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka