Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Amorek mały problem

IP: *.icpnet.pl 26.04.06, 16:09
    Cześć. W nowym rowerku (z kolekcji 2005) mam amor Manitou Axel Comp. Problem
    jest tego typu ze amorek wykorzystuje mi tylko polowe ze 100mm skoku nawet jak
    na niego "naskocze" (waze ok 70kg) . Jest tez ogolnie troszke za twardy ale
    chodzi dosc ladnie w tym zakresie skoku w ktorym chodzi w ogole. Czy da sie
    zebym cos na szybko z nim zrobil bez utraty gwarancji? :) Czy jeszcze na nim
    pojezdzic zeby sie dotarl (na razie przez 3 dni zrobilem na nim moze z 50km bo
    nie mialem czasu zeby dluzej pojezdzic) ? Czy poczekac do pierwszego przegladu
    i niech oni cos z nim kombinuja? na przeglad mialem przyjechac po ok 200km
    przebiegu
    Obserwuj wątek
      • krwawymundek Re: Amorek mały problem 26.04.06, 16:16
        Jesli niewiele daje regulacja na lewej goleni to możesz pomyśleć o zmianie oleju
        na rzadszy.
      • mtbmaniak Re: Amorek mały problem 26.04.06, 17:01
        a moze masz w polowie blokade wlaczona :P
        tez mam ten amor powietrzno olejowy i udalo mi sie go wgniesc na 10 cm :P
        • Gość: Senti Re: Amorek mały problem IP: *.icpnet.pl 26.04.06, 23:11
          Regulacja na lewej goleni wlasnie niewiele daje a blokada jest oczywiscie
          wylaczona :P mtbmaniak mowisz ze ten amor jest powietrzno olejowy? bo w sumie
          nie znam sie za wiele na tych konstrukcjach chociaz z checia bym poczytal (jak
          macie rozne konstrukcje ladnie gdzies opisane to mozecie zapodac linka :) ) to
          gdyby tam oprocz oleju bylo jeszcze powietrze to rozumiem ze mozna by zmniejszyc
          jego cisnienie ale pytanie jak bo zadnego zaworka nie ma :)
          • Gość: Krzys Re: Amorek mały problem IP: *.crowley.pl 27.04.06, 14:51
            na pewno nie zmieniaj gestosci oleju (jak to sugerowal jeden z przedmowcow) , w
            ten sposob zmienisz tylko tłumienie a nie o to przeciez Ci chodzi..

Jesli to amor powietrzny to musi byc jakis sposob na zmiane jego cisnienia
            Jesli sprezynowy to czeka Cie wydatek - wymiana sprezyny
            Jesli elastomet - to samo, ale koszt mniejszy.
            • piusss Re: Amorek mały problem 29.04.06, 00:43
              Albo tak jak w duro..wywiercic gdzies tam dziury xD ale nie wiem gdzie, bo
              sprawy techniczne to nie moja domena;)
              Wiem jedynie, ze wszyscy tak robią bo są za twarde czy jakoś tak.

Nie ma to jak fachowa pomoc;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka