Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Merida czy Kona

IP: *.cable.ubr01.stav.blueyonder.co.uk 11.06.06, 20:36
    Ostatnio skradziono mi Meride Matts Sport. Zastanawialam sie nad kupnem nowej
    Meridki, lecz koles w sklepie polecal KONY. Meride na XT mozna kupic do 3000z
    podczas gdy Kona jest drozsza. Czy sie oplaca dac za KONA wiecej???
    Obserwuj wątek
      • olo3000 Re: Merida czy Kona 11.06.06, 23:30
        Czesc. Ale o jaka Kone ci chodzi?Napisz cos wiecej.Od niedawna jestem
        szczesliwym posiadaczem roweru tej marki.Jestem zachwycony.Z roweru sie schodzic
        nie chce.No i Kona ma jeszcze to cos...czego Merida raczej nie ma.
        • Gość: gosc Re: Merida czy Kona IP: *.crowley.pl 12.06.06, 08:06
          > No i Kona ma jeszcze to cos...czego Merida raczej nie ma

No jasne. Większy poziom adrenalinki, jak się rowerek bez opieki zostawi ;-)
          • Gość: Jacu Re: Merida czy Kona IP: *.icpnet.pl 12.06.06, 14:50
            Kona jest droższa, bardziej efektownie wygląda i jest mniej pospolita ;)
            Tam marka ma swój specyficzny styl, rower wyróżnia się z tłumu.

Posiada też rewelacyjny lakier który nie odpryskuje.
            Pancerne, dość ciężkie rowery.

Nie kupuj Kony, największą ich zaletą jest fakt, że jest ich w naszym kraju tak mało ;)
            • olo3000 Re: Merida czy Kona 12.06.06, 23:22
              No raczysz wać PAN żartować!Kona to rower z charakterem.Super sie prowadzi,
              doskonały osprzęt niesamowita geometria ramy.Rower jest super!
              • Gość: aha znaczy .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:50
                KONA ... ie poprosty FAJOSKO nazywa ... aha
                • olo3000 Re: znaczy .. 13.06.06, 23:19
                  Gość portalu: aha napisał(a):

> KONA ... ie poprosty FAJOSKO nazywa ... aha

Zobacz to a potem powiedz: "aha"
                  www.konaworld.com/
                  • Gość: oho i co ... "super extra" strone www?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:45
                    ... bo nie zrozumalem ... taki jakis niedomyslny jestem ... i gluchy na PRAWDZIWE ARGUMENTY ... ktorych tu cale MNOSTWO ... ;P
                    • olo3000 Re: i co ... "super extra" strone www?? 18.06.06, 18:09
                      hmmm - proponuję korepetycje z języka angielskiego zatem - może za lat pare
                      wymknie sie z ust twych nasaczonych cynizmem owo slowo "aha".
                      Albo nigdy - moze nie zakumasz i koniec - w sumie dla mnie to bez różnicy.
                      • Gość: ohhohohoho ! czytac... czytac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:06
                        ... i "nic" ... Owners Area... FAQ... tech... bikes - moze tu znajde to oslawione "COS" ... kolejne STADA ARGUMENTOW...
                        choc nie - HUMUHUMU NUKUNUKU A'PUA'A tej ma to "cos" ... ;-D ...
                        dobra ... zeby nie przeciagac ... kazda pliszka swoj ogonek cos tam cos tam ...
                        ale argumetow to nie podales (nawet pol jednego)... tym bardziej ze nie rozmawamy nawet o KONKRETNYM MODELU...
                        ale dobra ... starczy ... moze KONA ma to nienazwane tajemnicze nieuchwytne niespodziewane przeogromne COS
                        EOT
                        • Gość: ohhohohoho ! rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:08
                          ze owo wielkie i tajemnicze COS jest tak TRUDNE do wyjascienia ... ze niebedziesz znizac sie nawet do prob wyjasnienia NIEWIERNEMU PLEBSOWI czym owo COS moze byc ...
                          • olo3000 Re: rozumiem 19.06.06, 21:54
                            przeciez jakbys zechciał przeczytac co napisalem wczesniej to bys moze zakumał
                            cyt. "Super sie prowadzi,
                            doskonały osprzęt niesamowita geometria ramy."
                            a to coś można wyczytać ze stronki którą podałem a jak i to sprawia ci
                            prześmiewcze problem to prosze (podane na tacy)
                            www.konaworld.com/peille/peille.html
                            www.konaworld.uk.com/news/news.php
                            www.konaworld.com/tv/
                            www.7stanes.gov.uk/website/oldsite.nsf/ByUnique/INFD-5XTKCV
                            www.konaworld.uk.com/kona2u/kona2u.php
                            Ludzie z Kony tworzą niesamowity klimat i chociażby analiza materiałów
                            zamieszczonych na w/w stronkach pokazuje jak podchodzą do tematu....pokaż to
                            przy innej marce (merida czy inny tajwaniec).
                        • olo3000 Re: czytac... czytac... 19.06.06, 21:56
                          co to za bełkot ???>
                          Przeczytaj co napisałeś - możesz rozwinąć tą skomplikowaną myśl którą zawarłeś w
                          tym poscie?
                          bezsens.
          • olo3000 Re: Merida czy Kona 12.06.06, 23:23
            Gość portalu: gosc napisał(a):
            No jasne. Większy poziom adrenalinki, jak się rowerek bez opieki zostawi ;-)

Oj zgadza sie.Jak wchodze do sklepu po napoj to zostawiam rower z kołem w
            sklepie żebym cały czas miał chociaż koło na widoku :)
        • Gość: matts user a co to takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:36
          ;-D
          • Gość: klijo Re: a co to takiego? IP: *.no-dns-yet.xifos.net 16.06.06, 19:59
            no tak samo mozna powieziec o MERIDA zostawilam ja sama na 3 min a teraz musze
            kupic nowy rower:(
        • bajkers Re: Merida czy Kona 16.06.06, 23:00
          >No i Kona ma jeszcze to cos...czego Merida raczej nie ma.

Cholera w ciągu ubieglego roku zrobiłem na Mats Sport 6 tys km ( a niestety nie
          mogę zawsze dysponowac czasem na rowerek)
          i wiesz co, na nic innego Meridy bym nie zamienił...ale rozumiem w pełni twoje
          słowa każdy z czasem nabiera przekoanaia do posiadanego sprzętu ( rumaka)Heh
          • Gość: klijo Re: Merida czy Kona IP: *.no-dns-yet.xifos.net 22.06.06, 19:27
            wiem doskonale o czym mowa. Tez MERIDKI nie zamienie never!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka