Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spotkania Praskiej Grupy Rowerowej !

27.06.06, 22:26
    W każdy poniedziałek od godziny 18:30 zapraszamy do lokalu Infoszop na
    Targowej 22 - zbiera się wtedy Praska Grupa Rowerowa! Omówimy najważniejsze
    rzeczy związane z infrastrukturą rowerową na Pradze, będziemy wysyłac pisma
    do ZDMu (wydepcz sobie sciezke), będziemy planować imprezy rowerowe,
    happeningi i wprowadzac je w czyn - pokażmy że instniejemy! Pierwsze
    spotkanie już 3 lipca! Pamiętajcie - lokal Infoszop (Targowa 22) od 18:30.
    Zapraszamy!

Infoszop & Zjazd Planetarny
    Obserwuj wątek
      • beatboxer PGR & ZP : Gdzie jest ściezka ? 28.06.06, 16:13
        Źródło : cia.bzzz.net/gdzie_jest_sciezka
        Aleja Waszyngtona - zawsze budziła kontrowersje wśród mieszkańców Pragi, była
        tematem wielu dyskusji. Zawsze kończyło się na obietnicach. Jednakże któraś z
        owych dyskusji doszła do skutku, bo od roku leży tam nowy chodnik z kostki
        bauma. Natomiast wróćmy do pisma sprzed ponad dwóch lat (czyli jeszcze przed
        położeniem kostki bauma), gdzie ówczesny wiceburmistrz Pragi Południe,
        Potapowicz, deklarował, iż do połowy 2006 roku powstanie spójna sieć scieżek
        rowerowych w dzielnicy - wchodzimy w drugą połowę roku, a efektów dotąd nie
        widać.

Jedynie pochwalić można ścieżkę na Moście Siekierkowskim i okolic Fieldorfa.
        Jednak wiceburmistrz Potapowicz planował wybudowanie ścieżek dla rowerów wokół
        Parku Skaryszewskiego - czemu jej nie widzimy? Ponieważ znowu skończylo się na
        obietnicach.
        Jak wiemy, al. Waszyngtona jest jedną z ulic otaczających owy park. Pytamy :
        czemu , mimo obietnic, nie powstała tam ścieżka rowerowa? Czy ZDM nie widzi
        rowerzystów, jeżdzących po chodniku ?
        Jeśli ZDM nie widzi rowerzystów,to pomóżmy mu w tym! W każdy poniedziałek, od
        godziny 18:30 w lokalu Infoszop (Targowa 22) zbiera się Praska Grupa Rowerowa. -
        "bierzemy" aleję Waszyngtona w swoje ręce. Wytyczyliśmy na mapie, wspólnie ze
        Zjazdem Planetarnym, scieżke rowerową. Wkrótce wyślemy pisma do ZDMu. Jeśli
        pisma, oraz nawał rowerzystów na aleji Waszyngtona nie pomogą zorganizujemy
        happeningi oraz mocno nagłośnimy sprawę (nagłaśnianie rozpoczynamy od "Wolnej
        Pragi"). Jeśli chcesz wspomóc akcję "Rowerowy Waszyngton" przyjdź na spotkanie
        Praskiej Grupy Rowerowej! Przyjmujemy każdego z otwartymi rękoma, jesteśmy
        otwarci na każdą krytykę i sugestię.
        Wspólnie zawalczmy o lepszą infrastrukture rowerową na Pradze !

Praska Grupa Rowerowa oraz Zjazd Planetarny
        www.zjazd.cba.pl
        • sebeqx Re: PGR & ZP : Gdzie jest ściezka ? 29.06.06, 16:42
          Witam!

beatboxer napisał:
          > Jedynie pochwalić można ścieżkę na Moście Siekierkowskim i okolic Fieldorfa

Beat czy nie jest ci za gorąco? Na Moście Siekierkowskim NIE MA ŚCIEŻKI
          ROWEROWEJ. Na Fieldorfa ścieżka ma może 200 czy 300 metrów i to w dwóch
          odcinkach.

A po co chcesz ścieżkę na Al. Waszyngtona? Przecież tam leży sobie nowy, równy
          asfalt?
      • beatboxer ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pradze 29.06.06, 15:48
        Plan realizacji ścieżek rowerowych w dzielnicy Praga Południe
        Przeznaczony budżet : 1 400 000 złotych.

1. ul. Zieleniecka (od Targowej do Waszyngtona)
        2. Al. Stanów Zjednoczonych (cała)
        3. ul. Ostrobramska (cała)
        4. ul. Fieldorfa (od skrzyżowania z Meissnera do ul. Ostrobramskiej)
        5. Meissnera
        6. Jugosłowiańska
        7. Abrahama
        8. Umińskiego
        9. ul. Waszyngtona (cała)
        10. ul. Zwycięzców (od ul. Francuskiej do ul. Międzynarodowej)
        11. ul. Kinowa (cała)
        12. ul. Płowiecka (od ronda Marsa do ul. Olszynki Grochowskiej).
        13. ul. Białowieskiej,
        14. ul. Rechniewskiej,
        15. ul. Saskiej (od ul. Zwycięzców do ul. Waszyngtona),
        16. ul. Międzynarodowej (od ul. Waszyngtona do bulwaru Stanisława Augusta),
        17. ul. Grochowska (od ul. Podskarbińskiej do ul. Mińskiej),
        18. ul. Mińska,
        19. ulice Mińska – Stanisławowska – Dwernickiego – Szaserów (do ul.
        Chlopickiego),
        20. ul. Terespolska,
        21. ul. Podskarbińska (do ul. Stanisławowskiej),
        22. ul. Rodziewiczówny (od ul. Ostrobramskiej do Łukowskiej),
        23. ul. Łukowska (pomiędzy ul. Rodziewiczówny a Zieleniecką).

Opracował
        Zjazd Planetarny (na pods. pisma Pana Potapowicza z 2004 roku)
        • sebeqx Re: Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pradze 29.06.06, 16:26
          Witam!

Te 1 400 000 to może wystarczy na same projekty, ale nie byłbym takim
          optymistą :P

Tak na poważnie to skąd te dane wytrzasnąłeś? Jak chcesz zrobić śmieszkę na
          Grochowskiej? Nie wiem czy wiesz, ale tam jest nówka sztuka asfalcik równiutki
          jak stół - jak koniecznie byś chciał coś rowerowego tam umieścić to pas
          rowerowy na jezdni... Terespolska i Podskarbińska to chyba z nudów dopisałeś,
          albo blisko mieszkasz :P

Natomiast w sprawie punktu 1. poczytaj sobie Forum Masy to znajdziesz post
          traktujący o tej ulicy.
        • roweroraffi Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 29.06.06, 19:49
          beatboxer napisał:

> Plan realizacji ścieżek rowerowych w dzielnicy Praga Południe
          > Przeznaczony budżet : 1 400 000 złotych.

To chyba na projekty tylko, bo budowa 1km ścieżki to koszt 300-500 tys zł. A Ty
          tam wpisałeś znacznie wicej niż 3-5km :-P

> 10. ul. Zwycięzców (od ul. Francuskiej do ul. Międzynarodowej)

Mnie tylko ciekawi gdzie tam tą ścieżkę upchniesz :-P

> 12. ul. Płowiecka (od ronda Marsa do ul. Olszynki Grochowskiej).

A czemu nie po całości? Czy zjazd planetarny uważa, ze na pozostałych odcinkach
          ścieżka jest zbędna?

> 13. ul. Białowieskiej,

Byłeś kiedykolwiek na tej uliczce? Tam to by się raczej uspokojenie ruchu
          przydało niż oddzielna ścieżka, którą by nikt nie jeździł.

> 14. ul. Rechniewskiej,

Nie ma takiej ulicy w Warszawie. Pewnie chodziło Ci o ulicę Rechniewskiego
          Tadeusza (czyli rodzaj męski). BTW tam nie ma sensu nic budować, jest uspokojony
          ruch progami zwalniającymi i IMO jest tam dość bezpiecznie.

> 15. ul. Saskiej (od ul. Zwycięzców do ul. Waszyngtona),

Znowu jakoś tak samolubnie. Czemu nie na całej długości?

> 16. ul. Międzynarodowej (od ul. Waszyngtona do bulwaru Stanisława Augusta),

A nie sądzisz, że na tej uliczce o nieutwardzonym podłożu bardziej by się
          przydał asfalt i uspokojenie (lub ograniczenie?) ruchu niż tworzenie nikomu nie
          potrzebnej segregacji niewielkiego ruchu?

> 17. ul. Grochowska (od ul. Podskarbińskiej do ul. Mińskiej)

Znowu skromnie. Czemu nie na całej długości? Dalej już rowerzyści nie jeżdżą? ;-)

BTW ciekaw jestem gdzie wciśniesz tam ścieżkę. IMO jedyne rozwiązanie tam, to
          pas w jezdni.

> 18. ul. Mińska,

Tam nie ma prawie ruchu kołowego, tak samo jak miejsca na wydzieloną ścieżkę.
          Nie lepiej uspokoić ruch lub zrobić pas rowerowy niż prosić o coś, czego nie ma
          szans tam zmieścić?

> 19. ulice Mińska

Było, powtarszasz się ;-)

> 20. ul. Terespolska,

Na tej zadupnej i zapomnianej uliczce chcesz ścieżkę budować? Tam nawet wrony
          nie zaglądają a co dopiero samochody :-P Uspokoić ruch i już.

> 21. ul. Podskarbińska (do ul. Stanisławowskiej),

A odkąd do Stanisławowskiej? Od Grochowskiej, czy od torów? A może od ul.
          Mińskiej ;-)

> Opracował
          > Zjazd Planetarny

Kto to jest ten zjazd planetarny? ;-) BTW, ten Pan Zjazd to się słabo
          postarał... brakuje mi spójnego ciągu przy Wale Miedzeszyńskim (ten obecny jest
          niekompletny), ani słowa o ul Marsa, Zamoyskiego (tak tak, to taki niewielki
          fragment pomiędzy Grochowską, a Targową). Fieldorfa też jakieś takie obgryzione
          jest i niekompletne... brak Zamienieckiej i Chłopickiego, gdzie pas w jezdni
          byłby chyba dobrym pomysłem.

Poza tym proponuję poczytać nieco o organizacji ruchu, bo ścieżka nie jest
          jedynym słusznym rozwiązaniem. W niektórych sytuacjach znacznie lepszym lub
          jedynym słusznym wyjściem jest ciąg pieszo-rowerowy, pas rowerowy w jezdni,
          kontrapas lub uspokojenie ruchu. A z tego co napisałeś wydaje się, że te formy
          inżynierii ruchu są Ci całkowicie obce :-)

Przy okazji co myślisz o strzeżonym parkingu Bike&Ride na pętli Gocław,
          Wiatraczna, czy przy dw. Wschodnim? Może by i o tym coś skrobnąć?
          • leiorgan Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 04.07.06, 16:54
            ja co prawda pragi poludnie i meijsca gdize laczy sie ona z praga polnoc az tak
            dobrze nie znam, ale ul Grochowska, (Zamoyskiego bodajze) Targowa i Waszyngtona
            to wydaly mi sie byc na tyle rowne na masie ostatniej ze warto by tam jednak
            postulowac pas rowerowy w jedna i druga strone niz walczyc o sciezke, na ktora
            CHYBA [przyznam ze na szerokosc chodnikow az tak bardzo nie patrzylem] nie ma
            tam miejsca - a juz na pewno nie ma na to miejsca od kijowskiej do
            solidarnosci:) zwlaszcza przy Rozycu by sciezka do bani wygladala;)
            • roweroraffi Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 04.07.06, 17:17
              leiorgan napisał:

> ja co prawda pragi poludnie i meijsca gdize laczy sie ona z praga polnoc az tak
              >
              > dobrze nie znam

To nie boli by sprawdzić ;-)

> ale ul Grochowska, (Zamoyskiego bodajze) Targowa i Waszyngtona
              >
              > to wydaly mi sie byc na tyle rowne na masie ostatniej ze warto by tam jednak
              > postulowac pas rowerowy w jedna i druga strone niz walczyc o sciezke

Grochowska i Targowa+Zamoyskiego zdecydowanie pas. Nie mam nic przeciwko ścieżce
              na Waszyngtona, bo miejsce jest, ale powinna być asfaltowa i najlepiej po obu
              stronach ulicy (po południowej z wykorzystaniem dróg technicznych).
              • sebeqx Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 04.07.06, 22:36
                Witam!

roweroraffi napisał:
                > Nie mam nic przeciwko ścieżce na Waszyngtona, bo miejsce jest,
                > ale powinna być asfaltowa i najlepiej po obu stronach ulicy (po południowej
                > z wykorzystaniem dróg technicznych).

Chyba żartujesz :> Kto by tym jeździł jak masz równy asfalt na głównej jezdni.

Nie zapominaj, że są tam jeszcze tory tramwajowe :P
                • roweroraffi Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 05.07.06, 06:49
                  sebeqx napisał:

> Kto by tym jeździł jak masz równy asfalt na głównej jezd
                  > ni.

Myślę, że wszyscy ci, którzy ter az jeżdżą chodnikiem mimo równego asfaltu.

> Nie zapominaj, że są tam jeszcze tory tramwajowe :P

A co to ma do rzeczy? Po torach Ci ktoś każe jechać?
                  • sebeqx Re: ZP : Plan realizacji ścieżek rowerowych na Pr 05.07.06, 11:31
                    Witam!

roweroraffi napisał:
                    > Myślę, że wszyscy ci, którzy teraz jeżdżą chodnikiem mimo równego asfaltu.

Nie no oczywiście przyznaję się jestem egoistą. Niech zatem wybudują ścieżkę, a
                    raczej kolejną śmieszkę, bo nic innego ZDM nie jest w stanie wykonać. Tylko
                    niech ja i mi podobni będą nadal mogli korzystać z rakotwórczego, czarnego,
                    asfaltu na jezdni :P

>> Nie zapominaj, że są tam jeszcze tory tramwajowe
                    > A co to ma do rzeczy? Po torach Ci ktoś każe jechać?

Taka tylko podpucha, że jeździ tam straszny tramwaj i już widzę dzieci
                    wjeżdżające pod niego... <lol>
      • beatboxer Po pierwszym spotkaniu PGR 04.07.06, 11:19
        Witam!
        Wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie Praskiej Grupy Rowerowej. Ustalilismy że
        nie będzie lidera, decyzje podejmujemy wspolnie. Ustalilismy też kolor
        rozpoznawczy oraz nasze najbliższe działania tj:
        *wyślemy conajmniej 250 pism do ZDMu w ramach "wydepcz sobie ściezke"
        *będa one dotyczyły dwóch ulic, na których wydaje Nam się , iz powinna byc
        sciezka rowerowa czyli :
        Waszyngtona(od Ronda Wiatraczna do Zielenieckiej)
        Fieldorfa (od Meissnera do Ostrobramskiej)

Nasze kolejne działania (a jest ich sporo) niech narazie zostaną
        niespodzianką ;)
        • leiorgan Re: Po pierwszym spotkaniu PGR 04.07.06, 17:03
          rozumiem nazwe... :) rozumiem skrot:) ale wybacz beat jak to przeczytalem to mi
          sie skojarzylo ze spotkaniem rolnikow:) i to takich a'la Andrew L. w czasach
          gdy o poslowaniu mu sie jeszcze nie marzylo... a co dopiero o premierowaniu...
          w czasach gdy wylazil na drogi i robil blokady kraju;)
          • rano1 Re: Po pierwszym spotkaniu PGR 04.07.06, 19:00
            leiorgan napisał:

> rozumiem nazwe... :) rozumiem skrot:) ale wybacz beat jak to przeczytalem to mi
            > sie skojarzylo ze spotkaniem rolnikow:) i to takich a'la Andrew L. w czasach
            > gdy o poslowaniu mu sie jeszcze nie marzylo... a co dopiero o premierowaniu...
            > w czasach gdy wylazil na drogi i robil blokady kraju;)

PGR rolnicze było. Ale nie była to organizacja zadymiarska pana Leppera. Mieli
            krowy, konie, uprawiali rolę. Nawet chodząc dawno temu do podstawówki byłem w
            ramach pracy domowej z geografii na zajęciach w terenie. Odwiedziłem PGR Bródno
            -szklarnie przy obecnym skrzyżowaniu ul.Św.Wincentego i ul. Kondratowicza, pola
            uprawne na Lewandowie przy ul. Głębockiej - czyli między Ratuszem Targówka a
            dzisiejszym Carrefourem :-)
            PGR to także Państwowe Gospodarstwa Rybne.
            A teraz PGR ma już inne znaczenie.
            pozdr, R
            • leiorgan Re: Po pierwszym spotkaniu PGR 04.07.06, 20:38
              ale ja nie mowie ze zadymiarze... chodzi mi o ubior, poglady: "chlop zywemu nie
              przepusci" itp itd:) a nie o to ze zadymiarze byli:)
        • mackofff Re: Po pierwszym spotkaniu PGR 04.07.06, 18:35
          beatboxer napisał:

> Witam!
          > Wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie Praskiej Grupy Rowerowej. Ustalilismy że
          > nie będzie lidera, decyzje podejmujemy wspolnie.

Ojcze dyrektorze :D !!!

> Ustalilismy też kolor
          > rozpoznawczy oraz nasze najbliższe działania tj:
          > *wyślemy conajmniej 250 pism do ZDMu w ramach "wydepcz sobie ściezke"

I poraz kolejny piszesz ZDM. Pisma składa się do ratusza. I zmień to też na
          stronie bo nie znam pana Kochalskiego z ZDM`u.

> *będa one dotyczyły dwóch ulic, na których wydaje Nam się , iz powinna byc
          > sciezka rowerowa czyli :
          > Waszyngtona(od Ronda Wiatraczna do Zielenieckiej)
          > Fieldorfa (od Meissnera do Ostrobramskiej)
          >
          > Nasze kolejne działania (a jest ich sporo) niech narazie zostaną
          > niespodzianką ;)

Czyżby kolejny alleycat ??? :P:P:P
        • sebeqx OFICJALNY PROTEST 04.07.06, 22:48
          Witam!

Oficjalny protest przeciwko ścieżce na Waszyngtona - oprócz takiej wytyczonej
          na jezdni!!!
          • lakiana Re: OFICJALNY PROTEST 05.07.06, 08:03
            sebeqx napisał:

> Witam!
            >
            > Oficjalny protest przeciwko ścieżce na Waszyngtona - oprócz takiej wytyczonej
            > na jezdni!!!
            >

Popieram!! Na czym będzie polegać nasza akcja protestacyjna? Spalimy im wnioski "do ZDM-u"? <lol>
          • beatboxer Re: OFICJALNY PROTEST 05.07.06, 11:03
            sebeqx napisał:

> Witam!
            >
            > Oficjalny protest przeciwko ścieżce na Waszyngtona - oprócz takiej wytyczonej
            > na jezdni!!!
            >
            przedstaw mi dokładnie to jak widzisz sciekze rowerwą wzdluz Waszyngtona od
            Ronda Wiatraczna do Zeilenieckiej to przedstawie pomysł na spotkaniu
            • sebeqx Re: OFICJALNY PROTEST 05.07.06, 11:38
              Witam!

Na jezdni od krawędzi wyrysowana krecha - nie wiem ile wedle przepisów powinno
              to być - wraz z oznaczeniem poziomym i pionowym, coś jak pas dla autobusów.
              • beatboxer Re: OFICJALNY PROTEST 05.07.06, 13:09
                Najlepiej jakbys to przedstawił graficznie, bo jak narazie to nie wiem o czym
                mówisz. Pragne przypomnieć ze po obu stronach jest torowisko. PS. myslelismy z
                Raffim o wykorzystaniu drogi technicznej która biegnie od Waszyngtona do
                Międzynarodowej, potem sciezka łączyła by sie ze sciezką rozpoczynający
                szlak "kanałkowy" a potem by biegła jakoś po chodniku, bo tam jest dużo miejsca
                na sciezke, wystarczy troche go poszerzyć, a potem znow wjeżdzałoby na droge
                techniczną, o wiele krótsza od poprzedniej, a nastepnie znów po juz naprawde
                szerokim chodniku az do Ronda Wiatraczna. Wszystko oczywiście po lewej strnie
                patrząc od strony Ronda Wiatraczna, bo tam są ewentualne miejsca/drogi docelowe.

Pzdr
                • sebeqx Re: OFICJALNY PROTEST 05.07.06, 15:09
                  Witam!

__||__|____|____|__||__

chodnik
                  torowisko
                  droga rowerowa
                  pas jezdni
                  pas jezdni
                  droga rowerowa
                  torowisko
                  chodnik
                  • light_trance Re: OFICJALNY PROTEST! 05.07.06, 16:36
                    Popieram protest, ścieżka z kostki bauma wzdłuż waszyngtona to poroniony pomysł.
                    Wytyczenie ścieżki na asfalcie to lepszy pomysł, ale...
                    1. rano i wieczorem są tam korki, więc samochody stają na całeś szerokości ulicy
                    2. dresiki uważają ten odcinek za "długą prostą" (pomimo świateł) i pędzą,
                    pędzą...
                    3. ludzie nie wiedzą jak to jest jeździć rowerem na codzień (wyobraź sobie
                    grubasa, który wysiada z auta, wsiada na rower i z uśmiechem jedzie na drugi
                    koniec miasta)
                    4. z kreską narysowaną na asfalcie się nie zderzą, więc nie będą przestrzegać
                    tego oznakowania.
                    • light_trance Re: OFICJALNY PROTEST! 05.07.06, 16:40
                      Aj, zapominiałem dodać mojej utopijnej wizji ścieżki na waszyngtona ;)
                      Wiecie jak to jest w strone terespola? Tam jest wydzielona na asfalcie ścieżka
                      dla rowerów i jest ODGRODZONA od pasa dla samochodów słupkami i wąskimi
                      betonowymi blokami, tam się uroczo jedzie, naprawde pełen komfort i klasa.
                      Oto była moja utopijna wizja ścieżki... [Dlaczego na wschodzie polski tak mogą,
                      a w cholernej warszawie nawet narysować nie mogą!? - pytanie ret. {przyp.
                      autor}]
                      • sebeqx Re: OFICJALNY PROTEST! 05.07.06, 18:03
                        Witam!

Do wygrodzenia oprócz farby można dodać betonowe bloki jakie postawiono na
                        przykład na Moście Siekierkowskim, ale spokojnie bez extremy i tak żadna droga
                        tam nie powstanie... za szybko :)
                        • freaky_mati Re: OFICJALNY PROTEST! 05.07.06, 18:44
                          POPIERAM PROTEST! Jestem przeciwko sciezce rowerowej na Al. Waszyngtona!

Teraz po tym pieknym asfalcie smigam legalnie za kazdym razem kiedy jade w
                          strone centrum i nie chce jezdzic po niej nielegalnie bo ktos wybudowal
                          smieszke.

Pozdrawiam,
                          Mati
                    • roweroraffi Re: OFICJALNY PROTEST! 05.07.06, 17:12
                      light_trance napisał:

> Popieram protest, ścieżka z kostki bauma wzdłuż waszyngtona to poroniony pomysł

Cóż, Beatowi widać nieco umknęło to, co mówiłem. A za każdym razem, gdy o tym
                      rozmawialiśmy, mówiłem, że ścieżka tam ma senst TYLKO z wykorzystaniem dróg
                      technicznych po ich wcześniejszym wyasfaltowaniu (chyba, że już te trylinke
                      czymś potraktowali) i po wykonaniu na odcinkach, gdzie ścieżka idzie po
                      chodniach, nawierzchni z ASFALTU.
                      • beatboxer A co z Fieldorfa? 05.07.06, 19:10
                        Witam!
                        Ja też wole jeździc po asfalcie, ale co ze starszymi paniami jeżdzacymi
                        rekreacyjnie? co z dziećmi? Coz zapraszam na spotkanie, to pogadamy. A co
                        sądzicie o przedłużeniu ściezki na Fieldorfa od Ostrobramskiej do
                        Komorowskiego? Tam jeżdża rowerzyści, jednak często mijając się z pieszymi...
                        czy aby tam ściezka nie jest potrzebna ?
                        • sebeqx Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:> 05.07.06, 22:49
                          Witam!

Na Fieldorfa jest całe 200metrów śmieszki w dwóch fragmentach więc nie ma co
                          przedłużać za bardzo. Swoją drogą też jest tam jeszcze równy asfalt, ale już
                          tutaj prędzej widziałbym drogę rowerową. Oczywiście asfaltową, po obu stronach
                          i odseparowaną od ruchu pieszego.
                          Ponadto jak masz taki wielki zapał to postaraj się o remont istniejących
                          ścieżek i połączenia ich w jakąś całość. Mówię tu o śmieszce nad kanałkiem na
                          przykład. A jak bardzo chcesz gdzieś ścieżkę wcisnąć to może wzdłuż Trasy
                          Łazienkowskiej, chociaż tam problemem głównym jest sam most przystosowany tylko
                          do samochodów.
                          • beatboxer Re: Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:& 05.07.06, 23:09
                            sebeqx napisał:

Witam!
                            >
                            > Na Fieldorfa jest całe 200metrów śmieszki w dwóch fragmentach więc nie ma co
                            > przedłużać za bardzo. Swoją drogą też jest tam jeszcze równy asfalt, ale już
                            > tutaj prędzej widziałbym drogę rowerową. Oczywiście asfaltową, po obu
                            stronach
                            > i odseparowaną od ruchu pieszego.

W tej sprawie zapraszam na spotkanie ;)

> Ponadto jak masz taki wielki zapał to postaraj się o remont istniejących
                            > ścieżek i połączenia ich w jakąś całość. Mówię tu o śmieszce nad kanałkiem na
                            > przykład.

własnie chciałem ją pałaczyc z Waszyngtona i z Al. Stanów Zjednoczonych

A jak bardzo chcesz gdzieś ścieżkę wcisnąć to może wzdłuż Trasy
                            > Łazienkowskiej, chociaż tam problemem głównym jest sam most przystosowany
                            tylko
                            >
                            > do samochodów.
                            >

Jest ciąg pieszo-rowerowy 9i to nielegalny!) na moście, ale jest do kitu bo
                            rowerowanie po nim to zadna przyjemność. Co do Fieldorfa, to mysle ze
                            przydałaby się tam ścieżka rowerowa i niekoniecznie po obu stronach ;)
                            • sebeqx Re: Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:& 05.07.06, 23:35
                              Witam!

beatboxer napisał:
                              > W tej sprawie zapraszam na spotkanie ;)

I we dwóch, z tym, że ja przy piwku, będziemy dyskutować nad tym co by było
                              gdyby:> Równie dobrze możemy tutaj to robić, mając większe grono opiniodawców.

> własnie chciałem ją pałaczyc z Waszyngtona i z Al. Stanów Zjednoczonych
                              Między Waszyngtona i USA jest już śmieszka - chodzi o to, aby pociągnąć ją
                              dalej, do śmieszki nad kolejnym kanałkiem, aż do Kosmatki.

>> może wzdłuż Trasy Łazienkowskiej, chociaż tam problemem głównym
                              >> jest sam most przystosowany tylko do samochodów.
                              > Jest ciąg pieszo-rowerowy 9i to nielegalny!) na moście, ale jest do kitu bo
                              > rowerowanie po nim to zadna przyjemność.

Ciąg pieszo-rowerowy? Chyba się pomyliłeś. Można to ostatecznie nazwać
                              szlakiem, bo jest oznaczony rowerkiem na białym kwadracie umieszczanym np na
                              drzewach. Czy jest nielegalny to pojęcia nie mam, ale skoro istnieje kilka lat
                              i nikomu nie przeszkadza... Owszem rowerowanie po nim to żadna przyjemność bo
                              chodnik dziurawy jak dobry ser.

> Co do Fieldorfa, to mysle ze przydałaby się tam ścieżka rowerowa
                              > i niekoniecznie po obu stronach

Nie wiem na jakiej podstawie jedna strona ma być uprzywilejowana, ale jak cała
                              droga będzie po jednej to się zgodzę ;)
                              • roweroraffi Re: Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:& 06.07.06, 08:39
                                sebeqx napisał:
                                > beatboxer napisał:

> > rowerowanie po nim to zadna przyjemność.
                                >
                                > Owszem rowerowanie po nim to żadna przyjemność bo
                                > chodnik dziurawy jak dobry ser.

Dlatego jeżdżę tam jezdnią. Wyczaiłem już braki w oznakowaniu zakazami na całej
                                trasie i wiem, którędy można spokojnie wjechać :-)
                                • leiorgan Re: Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:& 06.07.06, 11:02
                                  bo faktem sa ze wystepuja, choc akurat mnie jakos tam nie ciagnie;) nie dosc ze
                                  ruch duzy to i nawierzchnia nierowna;P
                            • leiorgan Re: Co z Fieldorfa? Może np. Trasa Łazienkowska:& 06.07.06, 11:03
                              > własnie chciałem ją pałaczyc z Waszyngtona i z Al. Stanów Zjednoczonych

wiesz ja moze tez chcialbym polaczyc pare sciezek w Warszawie, ale nie sadze
                              zeby ZDM na to poszedl, wiec jak zostanie ci kasy z laczenia twoich sciezek to
                              daj znac:)
      • beatboxer STRONA PGRu 10.07.06, 22:46
        Jak w temacie - oto ona : prahabikers.cba.pl . Jeszcze nie dokończona,
        kilka poprawek ją czeka, ale jak narazie tak będzie wygladac ;)
        • beatboxer nowa STRONA PGRu 14.09.06, 21:48
          zamiast prahabikers.cba.pl mamy nową, już jakże oficjalna domenę :
          praga.masa.waw.pl :-) Zapraszam do odwiedzin ;)

PS. bez reklam :P:P:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka