Gość: Bole69 IP: *.bbtec.net 09.09.06, 13:34 Ciekawy jestem czy jezdzicie w kasku czy bez. Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem. Jaka firme polecacie? A moze taki temat juz kiedys byl? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: raf71 Re: Kaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:10 W kasku jeżdżę od tego roku i jestem jakiś "spokojniejszy" ;-) na jurajskich szlakach. Nabyłem Lazar'a. Link Zgłoś
user0001 Re: Kaski 09.09.06, 20:16 Temat na pewno już był, ale z uwagi na fatalne działanie forumowej wyszukiwarki nie będę odsyłał Ciebie do google'a. Jeżdżę w kasku, zawsze, niezależnie od tego czy mam zamiar zrobić 100km po asfalcie, zaliczyć kilka górek w lesie, czy jadę składakiem po bułki i piwo. Wstyd się przyznać, ale nie wiem jakiej firmy mam kask. W grudniu poszedłem kupić rower i wziąłem jedyny kask jaki udało się dopasować na moją głowę (mam spory obwód). Link Zgłoś
Gość: bman zawsze IP: *.chello.pl 10.09.06, 18:17 po zakupie roweru przez miesiac nie moglem znalezc kasku na mnie ;) wiec jezdzilem bez. w koncu znalazlem - LIMAR. tydzien pozniej uratowal mi zycie, bo najpierw zaliczyl we mnie samochod, a potem jeszcze spadlem z maski na asfalt i zarylem(-bym) potylica w asfalt. bez kasku nie ruszam sie rowerem z domu. pominawszy ze mniej i tak jezdze, o czym juz pisalem :( swoja droga - nie wiem jak teraz, ale kiedys limar umozliwial zakup nowego kasku po odeslaniu uderzonego za 50% ceny. fajnie? fajnie. noś kask! Link Zgłoś
Gość: mtbmaniak Re: zawsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 20:03 ja mam Authora Basic tani kask ale jakos sie trzyma jak narazie nie mialem "przyjemnosci" testowac jego skutecznosci :) jezdze wszedzie w nim poza do sklepu i szkoly i zalatwic jakies sprawy (nie doroslem zeby w nim jezdzic) Link Zgłoś
dwunastnica Zawsze w kasku 10.09.06, 20:21 Zawsze jeżdżę w kasku. Firma: Met (taki z tańszych). Latem jest fajnie bo wiatr chłodzi głowę. No i bezpieczniej. Link Zgłoś
souls_hunter Re: Kaski 10.09.06, 20:54 Ja jezdze tylko w 2 wypadkach w Bell X-ray 1. W upal zeby slonce nie palilo czachy i nie swiecilo w oczy 2. W technicznie trudnym terenie kiedy latwo zaglebowac Link Zgłoś
jacektatarek Re: Kaski 12.09.06, 08:06 Zawsze i wszędzie.Tak samo moje dzieciaki,nawet jeżeli jedziemy do sklepu dwie ulice dalej.Mam kask treka tani i dobry. Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kaski IP: *.chello.pl 12.09.06, 08:46 od 3 lat zawsze, zwłaszcza w terenie przydał sie kilka razy no i po Warszawce - tam nie znasz dnia ani godziny ze wzgledu na kulturę samochodziarzy i notoryczne wymuszanie pierszeństwa. Kask firmy MET,model zolfo. Link Zgłoś
tiresias Re: Kaski 12.09.06, 16:00 też jeżdżę w kasku bo pracuję głową. a poniżej link do dzisiejszego wydania Guardiana, z bardzo ciekawym artykułem o wpływie kasków na percepcię rowerzysty prze zkierowców i innych aspektach bezpieczeństwa rowaezrystów na drodze - bardzo ciekawe, polecam! Link Zgłoś
Gość: Bole69 Re: Kaski IP: *.bbtec.net 12.09.06, 16:40 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Chyba zaczne rozgladac sie za jakims kaskiem chociaz przyznam ze nie lubie nosic nic na glowie. Link Zgłoś
Gość: raf71 Re: Kaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:22 Powiem Ci, że ja mam to samo... nie noszę żadnych czapek, nawet zimą, bo po prostu nie lubię, a jednak jak już pisałem wcześniej przekonałem się do kasku i jest cool. Link Zgłoś
jakub9931 Re: Kaski 13.09.06, 10:25 W kasku polecam jezdzić zawsze- szczególnie po scieżce rowerowej,bo tam najłatwiej o wypadek- wchodzą piesi, biegają psy, etc Link Zgłoś