a_o_s 14.04.03, 14:16 nie jestem znawca rowerow, i stad moje pytanie, czy wiecie cos o typie przerzutek SHIMANO DEORE DX. jak to jest stare? czy jest dobre? do jazdy w jakim terenie najlepiej sie nadaje? z gory dzieki za info. Link Zgłoś Obserwuj wątek
spector1 Re: co to jest SHIMANO DX??? 15.04.03, 15:33 a_o_s napisał: > nie jestem znawca rowerow, i stad moje pytanie, czy wiecie cos o typie > przerzutek SHIMANO DEORE DX. jak to jest stare? czy jest dobre? do jazdy w > jakim terenie najlepiej sie nadaje? > z gory dzieki za info. Shimano Deore DX pojawilo sie na rynku w polowie lat 80 tych.Ostatnie modele DX sa z r 1993.Zastapilo je Shimano LX. Czy przerzutka jest dobra do jazdy decyduje jej stan. Nie bedzie ona tak niezawodna i sprawna w kazdych warunkach jak obecne przerzutki.DX jest na 7 biegow.Sam wolnobieg czy kasete 7 biegowa trudno kupic.Jesli masz juz rower z osprzetem DX mozesz nim jezdzic wszedzie jak kazdym innym rowerem.Jesli przerzutka nie jest pogieta moze ona przezyc niejedna kasete. Jesli twoja przerzutka wyglada tak jak ta na zalaczonym linku to moze ona miec nawet 17lat. www.twowheelfetish.com/bikepics/deersheadderailleurs.jpg Link Zgłoś