Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OT Netia kontra Neostrada

09.02.07, 14:17
    Właśnie namawiam rodziców, żeby założyć neostradę;o)))). Bo pęknę;o)) Wróć. Netię.

Konkurencyjni są. Zastanawiam sie czy TP S.A. ma jakieś techniczne możliwości uprzykrzania mi życia w momencie przejścia do konkurencji. Nie chciałbym takich sytuacji jakie mieli ludzie po tym jak przeszli do tele2 itp.itd. Moi rodzice nasłuchali się o tym i dlatego wolę wiedzieć od razu, ze by nie było, ze syn znowu coś wymyślił i nie działa;o)

Ktoś z was już przeszdł do np Netii z netem, a został z telefonem w tp? Macie z tym jakieś problemy? Słyszeliście o kimś kto przeszedł i (nie)załuje ?

Dziękuję.
    Ja.
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: OT Netia kontra Neostrada 09.02.07, 16:40
        velogustlik napisał:

> Właśnie namawiam rodziców, żeby założyć neostradę;o)))). Bo pęknę;o))

A daj Ty spokój z Neostradą. Właśnie wróciłem z ZM. Mieliśmy zwarcie na kablu,
        przez co ostatnio były tam problemy z netem i telefonem. Najpierw przyszedł
        pierwszy technik TP, który wykrył zwarcie, urwał uszkodzoną końcówkę kabla i...
        poszedł sobie. Potem przyszedł drugi, który stwierdził, że jest tylko od
        Neostrady i kablami się nie zajmuje. Obaj nie umieli nawet końcówki kabla
        zagnieść, nie mieli zaciskarki, sprzetu. Po prostu fachowa obsługa.

Buahahaha. Mnie (nie fachowcowi) naprawa zajęła gdzieś z 20 minut.

> Konkurencyjni są. Zastanawiam sie czy TP S.A. ma jakieś techniczne możliwości u
        > przykrzania mi życia w momencie przejścia do konkurencji.

Ma, mi np przysyłali rachunki za abonament telefoniczny i rozmowy w momencie,
        gdy już nie miałem telefonu od miesiąca, czy dwóch. Ostatnio dzwoniła jakaś
        firma windykacyjna w ich imieniu też, to Tatuś odpowiedział, że do zobaczenia w
        sądzie ;-)

> Ktoś z was już przeszdł do np Netii z netem, a został z telefonem w tp?

Ja na Twoim miejscu bym nie zostawał z telefonem w TP. Osobiście zrezygnowałem z
        usług tej firmy dawno temu... i z roku na rok coraz bardziej jestem przekonany,
        że był to dobry pomysł.

> Dziękuję.
        > Ja.
        • sebeqx Re: OT Netia kontra Neostrada 09.02.07, 18:27
          Witam!

Potwierdzam, spieprzaj z TelePSA póki możesz później może być za późno...
      • axxenfall Re: OT Netia kontra Neostrada 09.02.07, 22:19
        > przykrzania mi życia w momencie przejścia do konkurencji. Nie chciałbym takich
        > sytuacji jakie mieli ludzie po tym jak przeszli do tele2 itp.itd. Moi rodzice n

Wydaje mi się, że problem jest nieco wyolbrzymiany. Ja żadnych problemów po
        przejściu do tele2, ani później do mediatelu nie miałem. Teraz właśnie zamierzam
        skorzystać ze stałego łącza netii zamiast kablówki astercity.

Pozdrawiam,
        Maciek

-
        kevan.org/brain?Gimli
        • roweroraffi Re: OT Netia kontra Neostrada 10.02.07, 01:41
          axxenfall napisał:

> Wydaje mi się, że problem jest nieco wyolbrzymiany. Ja żadnych problemów po
          > przejściu do tele2

Ja tez nie miałem, ale z Tele2 wiem, ze były. Teraz jestem w Sferii i sobie
          chwalę, choć niedługo w ogóle będę rezygnował z telefonu stacjonarnego.
          • szczurrru Re: OT Netia kontra Neostrada 10.02.07, 11:51
            Ale sferia ma podobno limit kilkaset MB miesiecznie....
            • roweroraffi Re: OT Netia kontra Neostrada 11.02.07, 01:24
              szczurrru napisał:

> Ale sferia ma podobno limit kilkaset MB miesiecznie....

Możliwe, ale na telefonie u mnie to mało odczuwalne ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka