Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower dla wysokiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:12
    Witam,

Mam prośbę do forumowiczów - chciałbym abyście doradzili mi w kwestii wyboru roweru. Jestem wysokim mężczyzną, (197cm) więc rama odpowiednia dla mnie powinna mieć bodajże 23". Ciężko mi jednak znaleźć rower odpowiedni, bo jeżeli nie jest za mały, to często jest za drogi. Męczą mnie już poszukiwania, więc przyszło mi do głowy, iż może ktoś z was jeździ/ł lub spotkał się z rowerem, który byłby odpowiedni dla mnie.

Rower kategorii MTB; rama 23", cena do 1300zł; ogólny wygląd: dowolny, byle nie odrażający ;).

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tomek Re: rower dla wysokiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:47
        z tego co się orientuję, 23'' to raczej rower crossowy. mtb powinno wystarczyć
        21-22.

pozdr
      • Gość: truckin Re: rower dla wysokiego IP: *.chello.pl 18.02.07, 15:32
        Polecam 'Author Basic'. Dostępny w rozmiarze 23. W 2006 kosztował 1490,- więc
        musiałbyś dołożyć kilka plnów. Bardzo fajny rowerek. Może ubarwienie w tym roku
        trochę mniej ciekawe, ale nie odrażające. :-)
        • Gość: Slav4 Re: rower dla wysokiego IP: 217.70.56.* 18.02.07, 17:16
          Kelly's Scarpe (grey)ma ramę 23.5' mieści się w limicie i jeszcze złotówka ci
          zostanie :o)

Dla dużych facetów Kelly's robi jeszcze Quartz dsc i Salamander (grey) - też w
          rozmiarze 23.5 cala. Ale to trochę droższe modele.
          I jeszcze jedno - według producenta maksymalna nośność ramy to 90 kg. Widać
          że "bracia Słowacy" dmuchają na zimne po historiach z pękającymi ramami modeli
          2004/5. Jeśli ważysz więcej to ryzykujesz gwarancję na ramę...
          • Gość: c. Re: rower dla wysokiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 17:30
            lol
            a co ważą klienta w momencie zakupu?
            • Gość: highlevel dzięki IP: 217.153.6.* 18.02.07, 19:09
              dzięki za odpowiedzi. Ciekawe rowerki - chyba na któryś się zdecyduję :)
            • Gość: Slav4 Re: rower dla wysokiego IP: 217.70.56.* 18.02.07, 19:57
              W momencie zakupu - nie sądzę. Ale myślę że jak pękniętą ramę przyjdzie
              reklamować wielki misiek z brzuszyskiem, to ma raczej małe szanse tak na
              wymianę ramy za friko, jak i na ew. odszkodowanie jakby mu się coś stało.
              Kelly's jest własnością Amerykanów, a ci mają fioła na punkcie "product
              liability" i odszkodowań za szkody spowodowane przez wadliwy produkt.
              Podejrzewam że te 90 kilo to sporo "na wyrost" - tak żeby firma czuła się w
              100% pewna że z tej strony nic im nie grozi.
              Innymi słowy - to klient niech się zważy :o) Nie wszystkim się to podoba, ale
              przynajmniej jest uczciwe...
      • Gość: diafora Re: rower dla wysokiego IP: *.lodz.mm.pl 22.02.07, 15:29
        Mam ogromną ramę chromo- molibdenową - zupełnie jak na Twój wzrost. Oddam za
        darmo - najwyżej przesyłka będzie na Twój koszt. Zaletą jest to, że osprzęt
        możesz sobie wybrać i dokupić sam, zależnie od Twoich potrzeb. I po kawałku - w
        chwili, kiedy dysponujesz gotówką.
        • Gość: highlevel :D IP: 217.153.6.* 24.02.07, 15:46
          Dzięki, ratujesz mi zycie. Skontaktuj się ze mną na gg. 3212006 lub na maila bycku@gazeta.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka