Gość: roberto IP: *.tsi.tychy.pl 26.04.07, 09:34 witam mam zapytanie jak sie mizrzy rozmiar ramy? Jaki rozmiar bedzie dobry dla gościa co ma 160cm a 190cm? Dzieki za podpowiedz :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Slav4 Re: Rozmiar ramy IP: *.zicom.pl 26.04.07, 10:19 Za mało danych. Jaki rower ? Szosówka ? Góral ? Trekking ? W każdym "wymiarowaniu" są różnice, a zależą od stylu jazdy i terenu po jakim się śmiga. Zakładając że góral 160 cm - rama 16, 17 cali 190 cm - 20, 21 cali. Najwięcej tu zależy od tzw "inseam length" tj długości nogi po wewnętrznej stronie uda. Tyle na szybko. Dokładniejsze informacje i ramka "jak od krawca" na www.wrenchscience.com Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Rozmiar ramy IP: *.tsi.tychy.pl 26.04.07, 13:07 rower górski, jazda zmienna w terenie i po szosie. Dziękuje za informacje Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Rozmiar ramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:20 W którą zakładkę trzeba wejść na stronie, którą podajesz aby dobrać sobie ramę? sorry ale albo jestem ślepy albo "mało rozwinięty":) pzdr Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: Rozmiar ramy IP: *.zicom.pl 26.04.07, 22:30 Cholera, faktycznie coś pozmieniali, a ja dawno tam nie wchodziłem. Jakieś loginy, konta czy coś.... Zakładka pewnie "fitting". Nie chce mi się sprawdzać. Jak cię nie wpuści to spróbuhj tu: www2.bsn.de/Cycling/ergobike.html Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: Rozmiar ramy IP: *.zicom.pl 26.04.07, 22:37 Zakładka "fit system" Ten Ergobike wywala błąd przy połączeniu. Sorry za zamieszanie :o( Link Zgłoś
j666 Re: Rozmiar ramy 22.5'' 30.04.07, 10:28 No właśnie, chciałbym sprzedać swój GF Nirvana rozmiar ramy 22.5'' bo trochę mi nabiał cierpi przy OTB ;-) Ten rower ma praktycznie poziomą górną rurę i trochę z rozmiarem przegiąłem..... Rowerek praktycznie nowy, przejechane 160 km wg licznika, zamienię na identyczny rama 20-21'' lub sprzedam sporo taniej niż w sklepie (SkiTeam). Link Zgłoś