Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prawa masy

30.06.03, 20:27
    Ostatnio przyjezdzajac na mase stwierdzilem ze masa zachowuje sie troche wg.
    praw fizyki, pierwszym takim spostrzezeniem jest:
    1. Objetosc masy jest wprost proporcjonalna do temperatury powietrza.
    Latwo to zauwazyc gdyz zimowe masy liczyly sobie nie wiele ponad 100
    uczestnikow przy temp. ok 3C, a letnie licza ich ponad 1000 przy temp. ok
    30C.
    2. Sila bezwladnosci masy jest wprost proporcjonalna do jej objetosci.
    Mniej uczestnikow, masa kulturalniejsza. Prosty rachunek.

...
    Narazie te 2 prawa, reszte musze jeszcze policzyc, zaobserwowac i opisac ...
    ale jezeli macie swoje wlasne spostrzezenia na ten tamat, walcie smialo!

Phat
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: Prawa masy 30.06.03, 22:29
        phatjan napisał:

> Ostatnio przyjezdzajac na mase stwierdzilem ze masa zachowuje sie troche wg.
        > praw fizyki, pierwszym takim spostrzezeniem jest:
        > 1. Objetosc masy jest wprost proporcjonalna do temperatury powietrza.
        > Latwo to zauwazyc gdyz zimowe masy liczyly sobie nie wiele ponad 100
        > uczestnikow przy temp. ok 3C, a letnie licza ich ponad 1000 przy temp. ok
        > 30C.
        > 2. Sila bezwladnosci masy jest wprost proporcjonalna do jej objetosci.
        > Mniej uczestnikow, masa kulturalniejsza. Prosty rachunek.

3. Im dalej od Warszawy tym kulturalniejsze Masy i mniej chamstwa... w Lublinie
        było już zupełnie spox...
        • robbck Re: Prawa masy 22.07.03, 23:12
          roweroraffi napisała:
          > 3. Im dalej od Warszawy tym kulturalniejsze Masy i mniej chamstwa... w
          Lublinie było już zupełnie spox...

Wiesz dlaczego tak się dzieje? Bo do warszawy zjeżdzają się takie buraki jak ty
          z takich wsi jak Lublin i robią zadymy.

ROB
          • skeler Re: Prawa masy 23.07.03, 00:31
            a kolega to do nas dojezdza chyba az z Pcimia Dolnego - gratuluje wytrwalosci w
            comiesiecznym pokonywaniu tak duzej odleglosci
            • robbck Re: Prawa masy 23.07.03, 08:03
              skeler napisał:
              > a kolega to do nas dojezdza chyba az z Pcimia Dolnego - gratuluje wytrwalosci
              > w comiesiecznym pokonywaniu tak duzej odleglosci

Wkurza mnie ciągle plucie na Warszawę. Normelne, jest więcej ludzi to i
              buractwa jest więcej. Niestety uwidocznia się to ostatnio bardzo. Podejrzewam
              także, że kierowcy, którzy utkneli przez masę także są bardziej agresywni i
              prowokujący. Wszystko się nawarstwia.

Każdy z nas powinien reagować poprzez zwracanie uwagi i upominanie, ale
              przestańmy się użalać i poprostu zastosujmy ten prosty i dość skuteczny środek.

ROB
              • roweroraffi Re: Prawa masy 24.07.03, 19:48
                robbck napisał:

> skeler napisał:
                > > a kolega to do nas dojezdza chyba az z Pcimia Dolnego - gratuluje wytrwalo
                > sci
                > > w comiesiecznym pokonywaniu tak duzej odleglosci

Hahahahaha... no to ma zdecydowanie dalej niz ja :-))). A co do Lublina, to jak
                nie masz rozsądnych argumentów to zamiast próbować nieudolnie wyśmiewać innych
                zabierz się lepiej za coś pożytecznego, bo tylko sam sobie wiochę robisz.

> Wkurza mnie ciągle plucie na Warszawę. Normelne, jest więcej ludzi to i
                > buractwa jest więcej. Niestety uwidocznia się to ostatnio bardzo. Podejrzewam
                > także, że kierowcy, którzy utkneli przez masę także są bardziej agresywni i
                > prowokujący. Wszystko się nawarstwia.

Ty podejżewasz a ja widzę... tym się róznimy. W Lublinie było 2 kierowców
                agresywnych podczas masy i zgadnij co mieli na blachach??? WF... czyli
                Warszawka (gminy nie podam, bo aż tak biegły w tym nie jestem w blachologii)...
                poza tym dziwne te twoje wnioski z porównań mas... w lublinie chamów 2 na 200
                (co setny) a w Warszawie 100 na 1000 (co dziesiąty)... nie wiem skąd te twoje
                wnioski, ale pewnie z Pcimia Dolnego bo logiki to ja w tym nie widzę :-)))).
                Może po prostu przyznajmy szczerze i otwarcie, że nie umiemy się zachować (nie
                mówię konkretnie o Tobie,bo nie widziałem być coś złego robił, ale ogólnie bo
                ogólnie to widziałem duuużo za dużo).

> Każdy z nas powinien reagować poprzez zwracanie uwagi i upominanie, ale
                > przestańmy się użalać i poprostu zastosujmy ten prosty i dość skuteczny
                środek.

Ten środek niestety miesiąc temu okazał się nie być skuteczny... wierz mi albo
                nie, ale miałem gardło zdarte jeszcze przez kilka dni od upominania a gówno to
                dawało... czyli widocznie nie tędy droga.

> ROB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka