ruby 04.07.03, 09:15 Cześć mam pytanie dotyczące korby, mianowicie jaką korbe mam kupić,co polecają mi fachowcy,powiem że używam roweru głównie do jazdy po górkach i leśnych drogach mało po szosie.Proszę o rady . Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
grilon Re: korba 13.07.03, 19:52 Kup sobie jakąś "firmową" z odpowiadającymi ci przełożeniami. Zwróć uwagę czy bedzie pasować do długości ośki bo z tym różnie bywa. No i długość "wajchy" też jest ważna - są 170, 172.5 i 175mm - im dłuższa tym podobno łatwiej w jeździe pod góre. Poza tym ten element nie zużywa się zbyt szybko wiec choć drogi na długo starcza. Link Zgłoś
ruby Re: korba 30.07.03, 08:49 grilon napisał: > Kup sobie jakąś "firmową" z odpowiadającymi ci przełożeniami. Zwróć uwagę czy > bedzie pasować do długości ośki bo z tym różnie bywa. No i długość "wajchy" też > > jest ważna - są 170, 172.5 i 175mm - im dłuższa tym podobno łatwiej w jeździe > pod góre. Poza tym ten element nie zużywa się zbyt szybko wiec choć drogi na > długo starcza. Mam zamiar kupić shimano Alivio czy to jest dobry pomysł bo słyszałem że należy do tych firmowych .Jaką polecili by mi fachowcy? Link Zgłoś