czajnik74 28.08.07, 14:31 Jutro po południu tniemy z Czerwonym pod urzędem jego sprzętem, jeśli ktoś ma nożyce zdolne przeciąć stal, proszę się zjawić w ZMie ok. 17.30 by mieć pole manewru. Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: cięcie wyrwykółki - próba - nożyce potrzebne 29.08.07, 00:03 Nożyce mam, ale to do cięcia blachy jest a nie prętów. Polecam brzeszczot lub szlifierkę kątową. Mam obie, mogę wziąć (prąd do kątówki damy radę np z generatora), bo do zm i tak na 17.30 pojadę. Link Zgłoś
czerwony89 Re: cięcie wyrwykółki - próba - nożyce potrzebne 30.08.07, 01:09 Z przyjemnością informuję, że udało nam się udowodnić wyższość stojaków w kształcie odwróconej litery U nad takimi wyrwikółkami. Podstawowy argument jest prosty - jeśli ktoś ma solidne zabezpieczenie to wtedy przecina sie takowy stojak i wychodzi na to samo - rower znika w podobnym czasie - przecięcie stojaka to coś koło 30 sekund - nieco dłużej od sforsowania zwykłej linki. Dowód znajdziecie w tej galerii: o właście w tej Pierwsze trzy zdjęcia przedstawiają linkę którą nie należy przypinać rowerów - wyraźnie (na zdjęciach nieco mniej - w realu lepiej) widać, że linka nie została przecięta tylko przerwana!! Czwarte zdjęcie przedstawia właśnie przecięty stojak "wyrwi kółko". Ostatnie zdjęcie przestawia wyobraźnię właściciela motoru - bo chyba nie myśli, że tak zabezpieczony motor to bezpieczny motor :D Link Zgłoś
roweroraffi Re: cięcie wyrwykółki - próba - nożyce potrzebne 30.08.07, 09:47 Prawdę mówiąc rura od U-stojaka też się łatwo tnie, tyle, ze już nie nożycami, bo za duża średnica. Wyjaśnienie jest proste - nie jest to stal utwardzana. I jest na to prosty i genialny sposób, który poznałem niedawno - wypełnić wnętrze U-stojaka betonem... wtedy piła, podobno nawet strażacka, do stali, tępi się na betonie, a jak założy się tarcze do betonu, to zaraz się tępią na stali. Do tego stojak jest też cięższy i jeszcze trwalszy. Na nic się też zda złomiarzom, bo stali z betonem nie sprzedasz nigdzie. Link Zgłoś
freaky_mati Re: cięcie wyrwykółki - próba - nożyce potrzebne 30.08.07, 13:13 Rozumiem, ze Red Bull na pierwszej focie jest odniesieniem do porównania wielkości rzeczywistej linki. ;) Pozdrawiam, Mati Link Zgłoś
roweroraffi Re: cięcie wyrwykółki - próba - nożyce potrzebne 30.08.07, 14:20 freaky_mati napisał: > Rozumiem, ze Red Bull na pierwszej focie jest odniesieniem do porównania > wielkości rzeczywistej linki. ;) Red Bull jest dlatego, ze głupio było postawić flaszkę wódki, a piwo z racji ciemnej butelki zaburzało kompozycję zdjęcia ;-) A tak na poważniej, Ty to masz problemy :-P Link Zgłoś
kladek nowe stojaki na Starówce 31.08.07, 00:23 Dziś znaleźliśmy świeżo zamontowane (ekipa właśnie skończyła je montować), nowe 4 stojaki na Podwalu: bemowo.masa.waw.pl/fot/P1240481.JPG bemowo.masa.waw.pl/fot/P1240482.JPG No i przy Zamkowym są dwa: bemowo.masa.waw.pl/fot/P1240056.JPG bemowo.masa.waw.pl/fot/P1240057.JPG ale łatwo je można porysować ;/ Link Zgłoś