Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ROWER W CZECHACH

15.07.03, 21:13
    Cześć, mam pytanie, czy ktoś z Was wie coś na temat wszelakich opłat celnych,
    zasad przewozu przez granicę rowerów produkcji czeskiej ? Dodam, że mam
    zamiar kupić Authora za ok. 14000 ? Czy są z tym jakieś problemy ? Chciałabym
    również uniknąć płacenia cła i oczywiście zwrotu 22% podatku Vat.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • hejho Re: ROWER W CZECHACH 15.07.03, 21:14
        Zapomniałam dodać, że ma to być 14000 koron !
      • utah75 Re: ROWER W CZECHACH 17.07.03, 09:46
        Chcesz unikanc zwrotu podatku VAT? hehehe no to chyba Ci sie uda. A na powaznie.
        Dwa wyjscia -U Czechow nie zglaszasz tylko mowisz ze przyjechales z tym rowerem
        i znim wyjezdzasz i jestes po polskiej stronie albo fakture vatowska ze sklepu
        na zwrot podatku stemplujesz u celnikow czeskich i tyle....mojemu kumplowi cla
        nie liczyli bo to w koncu biznes ich kraju ze turysci kupuja ich towary...ale
        roznie bywa...celnik tez czlowiek...
      • jrak Re: ROWER W CZECHACH 05.08.03, 00:15
        Ja robiłem ten numer już kilka razy.
        po pierwsze w sklepie muszą ci rozłożyć rower na kilka części, bo na towary do
        około 3000 koron nie będzie cła przy wyjeździe. Przyjeżdżasz z tymi częściami
        na granicę (najlepiej w kilka osób, żeby nie nawracać), tam ci podbijają
        rachunki, że wywozisz sprzęt za granicę, a potem wracasz z tymi podbitymi
        rachunkami do sklepu, i tam zwracają ci VAT.
      • hejho Re: ROWER W CZECHACH 17.08.03, 19:49
        No i już kupiłam ten rower !!!!! Sprzedawca wystawił niby rachunek na 500
        koron, że niby rower był w serwisie, żebym nie musiała płacić cła na granicy.
        Ale nie było to potrzebne, bo celnicy się o cło nie prosili. HEHE. Dodam, że
        było to na granicy Nachod-Kudowa, jakby ktoś chciał spróbować...
        Pozdrowienia dla Wszystkich Miłośników rowerów marki Author !!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka