Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Grudniowa masa

15.12.07, 16:09
    Jak zawsze zbieramy się o 18 w ostatni piątek miesiąca, tymczasowo pod Kopernikiem. Grudniowa trasa to: Krakowskie Przedmieście – Nowy Świat – Pl. Trzech Krzyży – Al. Ujazdowskie – Piękna – Koszykowa – Krzywickiego – Nowowiejska – Filtrowa- Raszyńska – Żwirki i Wigury- Banacha – Pawijskiego – Dickensa – Szczęślwicka – Al. Jerozolimskie – Niemcewicza – Grójecka – Pl. Zawiszy – Al. Jerozolimskie – Żelazna – Grzybowska – Królewska – Krakowskie Przedmieście.
    Do zobaczenia na Masie
    Obserwuj wątek
      • a_lissowska Re: Grudniowa masa 15.12.07, 17:16
        drobna literówka: Pawińskiego a nie Pawijskiego.
        chyba Masa po raz pierwszy odwiedzi tę ulicę i Dickensa.
        • czerwony89 Re: Grudniowa masa 16.12.07, 20:36
          Ja mam takie drobne i banalne pytanie, dlaczego trasa masy została opublikowana
          tylko na forum zamiast również na stronie masy, a skoro już o to pytam to też
          się spytam dlaczego na stronie masy w dziale co będzie widnieje listopadowa masa
          krytyczna, czy to przypadkiem nie świadczy troszkę źle o masie, że tak szybko
          jest aktualizowana strona?
          • roweroraffi Re: Grudniowa masa 16.12.07, 20:46
            czerwony89 napisał:

> Ja mam takie drobne i banalne pytanie, dlaczego trasa masy została opublikowana
            > tylko na forum zamiast również na stronie masy, a skoro już o to pytam to też
            > się spytam dlaczego na stronie masy w dziale co będzie widnieje listopadowa mas
            > a
            > krytyczna, czy to przypadkiem nie świadczy troszkę źle o masie, że tak szybko
            > jest aktualizowana strona?

To bardzo źle świadczy o Masie. Ale jacy aktywiści, taka impreza :-P
            O potrzebie pomocy przy www Skeler wspominał już jakoś z pół roku temu, jak nie
            lepiej. Ostatnio może wspomina mniej aktywnie, ale w końcu ile można ;-)
            • czerwony89 Re: Grudniowa masa 16.12.07, 21:01
              Patrząc na problemy jakie mieliśmy przy naszej stronie - do oporu. Przez długi
              czas strona RR zostawiała wiele do życzenia, udało nam się w końcu to osiągnąć,
              teraz strona RR z małym wyjątkiem działa zadowalająco, wiadomo jednak, że jak
              się poszuka dobrze to jakieś uwagi i do naszej strony się znajdą.
              Co do tego, że wspominał Skeler od dawna o stronie to jakoś zbytnio nie
              słyszałem - najwidoczniej robił to ze zbyt małym rozgłosem. Z tego co pamiętam
              jest wersja strony masy stworzona w php. Mam pytanie kto tą wersję ma? Chętnie
              bym ją obejrzał czy przypadkiem nie jest ona łatwiejsza w utrzymaniu. Tak jak
              teraz nasza RR-owska strona, dzięki php naszą stronę może aktualizować kilka
              osób w banalny sposób z poziomu przeglądarki www.
              • roweroraffi Re: Grudniowa masa 17.12.07, 00:12
                czerwony89 napisał:

> Co do tego, że wspominał Skeler od dawna o stronie to jakoś zbytnio nie
                > słyszałem - najwidoczniej robił to ze zbyt małym rozgłosem.

Nie mnie oceniać. Ja to słyszałem na różnych spotkaniach, w tym przedmasowych z
                5 razy. Ale jak ktoś usłyszeć nie chce...

> Z tego co pamiętam
                > jest wersja strony masy stworzona w php. Mam pytanie kto tą wersję ma?

Zdaje się, że Jojek się nią zaczął niedawno zajmować. Ale to jeszcze długa droga.

> Chętnie
                > bym ją obejrzał czy przypadkiem nie jest ona łatwiejsza w utrzymaniu.

Żeby ją utrzymywać to najpierw trzeba ją uruchomić, czyli m.in. przenieść na nią
                wszystkie teksty ze starej www. Do tego wciąż też nie ma chętnych.
                • rowerzysta2005 Re: Grudniowa masa 17.12.07, 14:04
                  ja jestem zwykłym rowerzyta ale to prawda ze żadne informacje o nastepnych
                  masach źle świadcza o masie i przpeychanki kto ma to robić publicznie ,tez źle
                  świadczy o was.Wpis o tym jaka bedzie trasa i akualizacja nie wymaga całego dnia
                  pracy a góra 20 min,wiec to chyba drobna przesada ale widze ze niektórzy
                  organizatorzy to maja w poważaniu szczególnie ten od kontaków z mediami.
                  Pozdrawiam
                  rowerzysta2005
                  • roweroraffi Re: Grudniowa masa 17.12.07, 17:05
                    rowerzysta2005 napisał:

> źle świadczy o was.

O Nas (Masowiczach), albo nawet o WAS (ludziach nic nie robiących). Ja się
                    zajmuję czym innym akurat, więc to na pewno nie do mnie :-P

>Wpis o tym jaka bedzie trasa i akualizacja nie wymaga całego dni
                    > a
                    > pracy a góra 20 min

Super, znaczy, że będziesz się tym zajmował na stałe?
                    • mackofff Re: Grudniowa masa 17.12.07, 20:19
                      Zrobione :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka