Gość: czaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 16:28 Czy opony pompować zawsze do takiej granicy jaką zaleca producent, czy można stosować inne ciśnienie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jacu Re: ciśnienie opon IP: *.icpnet.pl 11.03.08, 16:50 Podany jest zwykle przedział zalecanych ciśnień... Wysokie ciśnienie sprawdza się na dobrych asfaltach i idealnie ubitych polnych drogach. Po środku na gorszej jakości nawierzchnie, kocie łby, kamieniste polne drogi itp. Na piaszczyste drogi i błota najlepiej nadają się opony napompowane do minimalnej granicy. Na niskim ciśnieniu łatwo dobić i rozwalić dętkę, więc pompować koła najlepiej z wyczuciem ;) Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: ciśnienie opon 12.03.08, 21:01 Ja wyższe ciśnienie stosuję tylko po to, żeby mi opona na rant felgi wskoczyła :). Potem schodzę do max dopuszczalnego. Ale ja tylko asfalt. Brzoza. Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: ciśnienie opon IP: *.icpnet.pl 12.03.08, 21:44 A wystarczy wodą z mydłem/płynem do naczyń bok opony zwilżyć ;) Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: ciśnienie opon 13.03.08, 20:59 Ano czasem nie wystarczy. Wąskiej opony, na feldze tubelessowej, tak łatwo się "ludwikiem" oszukać nie da :) Link Zgłoś