dobiasz 03.07.08, 19:36 dobiasz.lap.pl/foto0/DSCF3890.jpg Wariat czy profi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: taka kiera 03.07.08, 20:08 Na wariata nie wygląda. Rower to single speed, a mimo to ma oba hamulce. Wariat założyłby ostre i zdjął hamulce :-) Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: taka kiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 21:23 > Wariat czy profi? Prawdopodobnie kurier. Link Zgłoś
dobiasz Re: taka kiera 04.07.08, 00:00 Gość portalu: Sławek Rz. napisał(a): > > > Wariat czy profi? > > > Prawdopodobnie kurier. Może ;-) Dość często parkuje u mnie na podwórku ale w dziwacznych porach. Może ma kobietę u mnie w kamienicy ;-] Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: taka kiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 00:25 > Może ma kobietę u mnie w kamienicy ;-] Może... :-) Kierownica prawdopodobnie przycięta po to, by się łatwiej przeciskać miedzy samochodami. Link Zgłoś
dobiasz Re: taka kiera 04.07.08, 00:52 > Kierownica prawdopodobnie przycięta po to, by się łatwiej przeciskać miedzy sam > ochodami. To musi być wąski w biodrach ten pan, skoro najszersza była kiera ;-] He he he he he he. Link Zgłoś
maciux88 Re: taka kiera 04.07.08, 00:54 Bardzo wygodnie sie jezdzi z taka kierownica po miescie. A praca kuriera wcale nie wymaga siedzenia 9h na siodełku jak to sie wiekszosci wydaje:) A co do tego sciskania płuc...moze tak by bylu jak bym rece "na krzyz" trzymal, albo chociaz na mostku. Link Zgłoś
Gość: bikerek Re: taka kiera IP: *.chello.pl 03.07.08, 23:01 Efekciarsko wygląda ale czy na tym da się jeździć dłuższe dystanse? Blisko siebie nadgarstki powodują ucisk ramion na płuca i zmniejszone możliwości oddychania. Link Zgłoś
flatron2008 Re: taka kiera 04.07.08, 12:39 W lemondkach masz nadgarstki jeszcze bliżej, a mimo tego zawodnicy potrafią przejechać 25 kilometrów ze średnia prędkością powyżewj 50 km/h :-) Link Zgłoś
Gość: bikerek Re: taka kiera IP: *.chello.pl 04.07.08, 21:11 Na lemondkach zawodnicy się kładą i tylko kręcą pedałami. W mieście trzeba lawirować między samochodami, pokonywać ciasne zakręty itp. - nie sądzę żeby wąska kiera to ułatwiała (owszem szerokość mniejsza ale manewrowanie zupełnie inne i wcale nie łatwiejsze wg mnie). Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: taka kiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:15 > ... nie sądzę żeby wąska kiera to ułatwiała (owszem szerokość > mniejsza ale manewrowanie zupełnie inne i wcale nie łatwiejsze > wg mnie). Piszesz to z własnego doświadczenia, czy tylko teoretyzujesz? Link Zgłoś
rower-o-maniak Re: taka kiera 04.07.08, 23:14 Gość portalu: Sławek Rz. napisał(a): > > > > ... nie sądzę żeby wąska kiera to ułatwiała (owszem szerokość > > mniejsza ale manewrowanie zupełnie inne i wcale nie łatwiejsze > > wg mnie). > > > Piszesz to z własnego doświadczenia, czy tylko teoretyzujesz? > > > Oj chyba tylko teoretyzuje... Link Zgłoś
rower-o-maniak Re: taka kiera 05.07.08, 00:20 maciux88 napisał: > Czy kolega rower-o-maniak jest tez kurierem:>? > Nie, ale znał kilku i ich opinie:-) Również i z ŁMK dawnych lat, czasów jej świetności ;-) A z własnego doświadczenia... W jednym rowerze mam kierownice bodajże 71cm + rogi. Znakomita do codziennych przejażdżek po łagiewnikach, szeroko można rozłożyć ręce (łatwiej się oddycha), a zakres ruchów nie musi być duży, bo i zakręty niezbyt ostre. W drugim rowerze, zimowo-miejsko-rekreacyjnym, kierownica ma 55cm. Manewruje się znacznie prościej, łatwiej zrobić nawrót i łatwiej przecisnąć się na Kilińskiego między samochodami. Nie ma obawy, że zahaczy się o lusterko... i obowiązkowe OC staje się zbędne ;-) Pozdrawiam Masowych Maniaków... Link Zgłoś
maciux88 Re: taka kiera 09.07.08, 23:04 Jesli chodzi o jazde po kilinskiego to ja preferuje jazde po pasie o przeciwnym ruchu do mojego toru jazdy - wygodniej i bez korków:P Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: taka kiera IP: *.icpnet.pl 05.07.08, 00:10 Co do wąskiej kiery to ciekawie się tym jeździ - większość kurierki na takich wynalazkach śmiga. Zabawy kurierskiej braci: www.youtube.com/watch?v=8HmWTNdRYfA Palenie gumy ostrym: www.youtube.com/watch?v=dtw9J56sw0w A za tydzień fixowe mistrzostwa polski w Poznaniu: www.pcmc.pl/ Link Zgłoś
Gość: bikerek Re: taka kiera IP: *.chello.pl 05.07.08, 10:55 ha! no dobra teoretyzuje ;) ale ze swego doświadczenia wiem, że zmieniwszy kiedyś kierę na trochę węższą (ze 4cm) musiałem od nowa uczyć się skręcać. Do wszystkiego można się przyzwyczaić, wierzę ale są granice tego zwężania i twierdzenia że ciągle łatwiej się manewruje. Link Zgłoś
dobiasz Re: taka kiera 05.07.08, 11:17 Gość portalu: bikerek napisał(a): > Do wszystkiego można się przyzwyczaić, wierzę ale są granice tego zwężania i > twierdzenia że ciągle łatwiej się manewruje. Granice są od tego, żeby je przekraczać. A cała ta rozmowa w końcu przypomniała mi, że miałem skrócić kierę, he he he he he. Idę po brzeszczot :-] Link Zgłoś