roweroraffi Re: Targi Rowery 2009 20.02.09, 11:22 rano1 napisał: > Będziecie? > > www.rowery2009.pl/ No tak, logo na stronie dośc mało czytelne. Będziemy. Link Zgłoś
skeler Re: Targi Rowery 2009 28.02.09, 20:11 podobno dzis duzo osob probowalo dostac sie na targi bez biletu powolujac sie na WMK - w zwiazku z tym, zeby bylo jasne - bezplatny wstep maja tylko osoby, ktore sa na liscie stworzonej na spotkaniu przedmasowym do obslugi stoiska. Link Zgłoś
malysiusiak Re: Targi Rowery 2009 01.03.09, 12:06 Ogólnie te targi to jakaś pomyłka biorąc pod uwagę cenę wejścia. Wystawcy tacy sobie, jedynie Specialized, Duncon i Scott trzymają poziom, reszta to jakaś padaka. Link Zgłoś
sebeqx Re: Targi Rowery 2009 01.03.09, 22:43 Witam! Hehe "kryzys" mamy podobno więc już mają uzasadnienie dla tak wysokiej ceny. A faktycznie targi z roku na rok coraz gorsze, aż w końcu zapewne znikną całkowicie jak targi komputerowe w PKiN. Link Zgłoś
rano1 Re: Targi Rowery 2009 02.03.09, 10:53 Płatny przede wszystkim powinien być parking samochodowy a nie wejście na Targi. W przypadku regularnej sprzedaży po promocyjnych cenach bilet wstępu za 20 zł miałby jakieś uzasadnienie. A tak jest mocno przesadzony, jeśli chodzi o kwotę. Link Zgłoś
cosmit Re: Targi Rowery 2009 05.03.09, 07:37 "jedynie Specialized, Duncon i Scott trzymają poziom, reszta to jakaś padaka." Dla mnie, akurat na odwrót. Właśnie Specialized i Scott, nie wystawili nic co mnie interesuje, a w katalogach mają te produkty. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Targi Rowery 2009 05.03.09, 09:09 cosmit napisał: > "jedynie Specialized, Duncon i Scott trzymają poziom, reszta to > jakaś padaka." > Dla mnie, akurat na odwrót. Właśnie Specialized i Scott, nie > wystawili nic co mnie interesuje, a w katalogach mają te produkty. Na stoisku Scotta widziałem materiały promocyjne z 2006 roku, więc nie powiedziałbym, że to wzór stoiska. Sama Maja niestety nie czyni stoiska dobrym. Duncon nie powiem, zaszedłem, pooglądałem, mimo, że to zupełnie nie mój krąg zainteresowań. Spec - buty, które 2 lata temu kupiłem za 240zł mieli na targach za 300zł. Stoisko mieli duże, ale dość wiejące pustką, ja z racji ceny butów też wyszedłem zniesmaczony. Osobiście jak patrzę na targi, to w tym roku rzuciło mi się kilka rzeczy w oczy. Po pierwsze na targach w końcu było mniej... samochodów. W ubiegłych latach było ich sporo, w tym roku był jeden (na stoisku z bagaznikami na rowery). To na plus, bo przyszedłęm oglądać rowery. Po drugie mniej było stoisk. Pojawili się duzi producenci, z dużymi stoiskami, nawet większymi niż w ubiegłych latach. Ale wielu mniejszych zabrakło. Np Extrawheela nie było (a chętnie bym zobaczył ich nowe przyczepki), poziomów nie było ani sztuki... To na minus niestety, bo ja na targach chetnie ogladam konstrukcje i rozwiązania nietypowe. Na targach znalazłem dwie rzeczy, których szukałem od bardzo dawna - błotniki na 20" i haki do przyczepek. To na duzy plus, szukałem tych produktów od lat. Niestety obie nie były do kupienia na samych targach, co zepsuło nieco sukces :-( Niestety większość firm, w tym dużych marek, wystawiła albo dokładnie to samo co rok temu, albo prawie dokładnie to samo. Gdy się jest pierwszy raz, to wciąga, bo można pooglądać rowery za 20000zł, carbon, tytan itp. Ale gdy się jest na targach czwarty raz z rzędu, to już się zagląda tylko tam, gdzie coś jest nowego, a takich stoisk na targach było może z 5-6. Minus - to z resztą zapewne powód, dla którego wiele osób nie chciało płacić 20zł. Byli rok temu, dwa lata temu, trzy i teraz znowu 20zł by obejrzeć replay? Mało było stoisk na których coś się działo. Był trenażer (jak zawsze), przez chwilę była Maja w Scott'cie (jak zawsze), był konkurs w Carrerze w niedzielę wieczorem (to chyba była nowość), ale tak to na większości stoisk była tylko wystawa towaru. Żadnych eventów, konkursów, premier, wydarzeń... a przecież można było to zrobić ciekawiej, z zyskiem i dla firm i dla zwiedzających i dla targów. Tak samo niewiele rowerów bylo w cenie dla normalnego Kowalskiego. Było mnóstwo rowerów za 5-20 tys zł, ale jednak przeciętny człowiek z ulicy przychodzi na targi by porównać rowery w zakresie cenowym, w którym chce kupić rower. Mało kto kupuje rower za 20 tys, większość jednak kupuje w przedziale 1-3kPLN. Niestety tych tańszych rowerów brakowało. I najlepiej jeszcze gdy cena danej rzeczy na targach nie jest znacznie wyższa niż w sklepie. I tu zdecydowany minus, bo niektóre drobiazgi na targach miały cenę o 30% wyższą niż w sklepach. Rozumiem, trzeba gdzieś wcisnąć koszt wystawienia się, ale patrząc od strony klienta, to płacić za wejście by płacić drożej za to co się kupi? Minus. Link Zgłoś
pawell_o Re: [foto] Targi Rowery 2009 02.03.09, 22:10 vbt.justpro.pl/index.php/topic,348.0.html - Krótka fotorelacja od nas. Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Targi Rowery 2009 05.03.09, 00:24 bilet wstępu na te targi to gruuuba przesada, wolałem taka kaskę wydać na szczytniejsze cele ;-) b. Link Zgłoś