Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

8 marca - Pl. Defilad, godz. 12:00 - Manifa rowero

05.03.09, 08:47
    Jako, że jest wcześnie i nie chce mi się pisać, cytuje Skelera:

Organizatorki Manify zaprosiły nas do uformowania rowerowego peletonu podczas
    tegorocznego pochodu - ponieważ popieramy idee równouprawnienia i likwidacji
    dyskryminujących przepisów, zapraszamy rowerzystki oraz wszystkich miłośników
    kobiet do udziału na rowerach w tym wydarzeniu - w 99 rocznicę ustanowienia
    Międzynarodowego Dnia Kobiet.

porozumieniekobiet.home.pl
    Obserwuj wątek
      • malysiusiak Re: 8 marca - Pl. Defilad, godz. 12:00 - Manifa r 06.03.09, 13:13
        Ktoś na to idzie?
        • xun_vixx Re: 8 marca - Pl. Defilad, godz. 12:00 - Manifa r 07.03.09, 12:04
          Moze sie wybiore, zobacze jak bedzie z pogoda i czy zdaze zrobic pracki domowe na poniedzialek :D

Pare lat temu bylo calkiem przyjemnie na manifie, nawet kredens byl :D
          • d_e_x_t_e_r Re: 8 marca - Pl. Defilad, godz. 12:00 - Manifa r 08.03.09, 17:36
            No cóż, frekwencją nie byłem zdziwiony a tym co byli dziękuje za miły przejazd.
            • meteor2017 Re: 8 marca - Pl. Defilad, godz. 12:00 - Manifa r 08.03.09, 17:54
              Ja naliczyłem dwunastkę rowerzystek i rowerzystów, ale rozproszonych w Manifie,
              a nie w peletonie. +1 dziecko na trójkołowcu z napędem na mamę za pośrednictwem
              drąga ;-)
              • trawers01 [fotki] Manifa w obiektywie 08.03.09, 18:44
                Przedstawiciele masy - rowerzyści i rolkarze wzieli niezbyt liczny
                udział w tegorocznej Manifie, ta zaś okazała się nad wyraz liczna...

travers.pl/manifa2009
                • tomzoliborz Re: [fotki] Manifa w obiektywie 08.03.09, 18:53
                  Hej Trawers widziałem Cię w relacji na żywo spod Sejmu, pozdro :)

tom
                • meteor2017 Re: [fotki] Manifa w obiektywie 2 08.03.09, 23:25
                  Galeria:
                  picasaweb.google.co.uk/meteor2017/ManifaCycleChic
                  Rowerzyści na Manifie:
                  warsawcyclechic.blogspot.com/2009/03/manifa-cycle-chic.html
                  Krótka relacja z głupimi opisami:
                  tomi.blox.pl/2009/03/Manifa.html
      • xun_vixx [prasa] Manifa... 08.03.09, 21:54
        tinyurl.com/bmyvls
        Za Gazeta.pl

Policja zatrzymała pięciu uczestników Manify

To anarchiści z żoliborskiego skłotu Elba i członkowie stowarzyszenia Wolność Równość Solidarność (dawniej Inicjatywa Uczniowska), którzy od lat maszerują w Manifach.

- Zatrzymaliśmy ich za posiadanie niebezpiecznych narzędzi - wyjaśnia Paweł Rzeźnicki z zespołu prasowego komendanta stołecznego policji. - Trzy osoby nieletnie przekazaliśmy rodzicom. Dorosłych przesłuchaliśmy. Skierujemy wnioski o ukaranie do sądu grodzkiego.

Niebezpieczne narzędzia to m.in. metalowy łańcuch, na którym jeden z manifestantów nosił portfel, a także trzy śruby.

- Zwijaliśmy transparent, kiedy nagle podbiegła do nas nerwowa policjantka. Wylegitymowała nas i kazała wyjąć wszystkie niebezpieczne przedmioty - relacjonuje Aleksander Pawłowski z WRS zatrzymany za śruby (służyły do zmontowania transparentu). - Potem zawieźli nas na komisariat. Czułem się jak w "Cyrku Monty Pythona".

- Anarchiści się po prostu specyficznie ubierają. Zostali zatrzymani za wygląd. To dyskryminacja, nie prewencja - uważa Katarzyna Bratkowska, współorganizatorka Manify 8 marca. - W mojej torebce było znacznie więcej niebezpiecznych akcesoriów, np. nożyczki. Przyznaję się do tego i składam wniosek o ukaranie mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka