Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty Bontrager lub Diadora

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 16:42
    Czy ktoś z bike'owych forumowiczów śmiga na MTB w butach Bontragera bądź
    Diadory? Szykuję się do zakupu któregoś ze wspomnianych butów (Bontrager Race,
    Diadora X-Country Comp) i byłbym wdzięczny za info użytkowników na temat tego
    obuwia
    Obserwuj wątek
      • Gość: biker Re: buty Bontrager lub Diadora IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 16:15
        Ja mam, a raczej miałem Bontrager Race. Buty wygodne do jazdy, ale nie nadają
        się kompletnie to wypraw przez góry. Podczas chodzenia/pchania roweru, pięta
        jest mało stabilna (chyba materiał wewnętrzny jest zbyt śliski), a do tego
        podeszwa jest mało wytrzymała. Zrobiłem właśnie Alpencross i już przy pierwszym
        etapie, gdzie trzeba było przenosić rower po skałach, obie podeszwy pękły tak
        więc do końca wyprawy jechałem z obawą, czy wytrzymają całą wyprawę. Na
        szczęście w kolejnych etapach było więcej jazdy niż pchania roweru.
        Podsumowując, nie polecam. Jednocześnie jeden z moich kolegów miał buty Diadora
        i nie narzekał. Niestety nie pamiętam jaki miał model. Ja osobiście
        zastanowiłbym się nad butami Shimano, cena podobna a i jakość powinna być OK.
        • Gość: mofo Re: buty Bontrager lub Diadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:34
          Dzięki za odpowiedź. Kupiłem te Bontragery, jednak po bliższym obejrzeniu,
          stwierdziłem, że jednak je zwrócę. Tak jak pisałeś - pięta lata nawet podczas
          chodzenia po domu, ponadto bez dziurawienia podeszwy nie da cię zamocować
          bloków, żeby przetestować buty z pedałami.
      • Gość: d Re: buty Bontrager lub Diadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 19:38
        własnie
        • Gość: kuba Re: buty Bontrager lub Diadora IP: 213.180.137.* 12.08.09, 09:25
          Diadory też nie są wysokie. Na wyścigach używam diadora team racer carbon. Jeśli
          trzeba podchodzić to pięta również się ślizga. Za to podczas jazdy trzymają
          znakomicie.
          Jeśli myślisz o turystycznej jeździe to można wybrać coś z turystycznych modeli
          shimano (mam od lat, używam na wycieczki i niektóre treningi) lub specializeda
          tahoo - fajny but na wycieczki. Chodzi się prawie jak w normalnym bucie, dość
          dobrze trzyma piętę. Nie ma sztywności butów wyścigowych, schnie wolniej i jest
          cięższy, ale polecam do jazdy turystycznej, nawet w trudnych warunkach.

Oczywiście podeszwa nie powinna pękać w żadnym bucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka