27.04.06, 12:35
Kika- a może by tak zlistować nazwiska wg aktualnego stanu naszej (nie)
pamięci? Może ktoś przez wyszukiwarkę na nie trafi i się zgłosi?Jak Sądzisz?
Obserwuj wątek
    • k-ika Re: Lista. 30.04.06, 13:20

• skima Re: Lista. 15.07.06, 18:44
        W Kużnicach byłam (z przerwami) od 82 do czerwca 86 roku. Jeszcze wcześniej w
        latach 80/81. Byłam więc weteranką. Niestety, słabo pamietam nazwiska. Mam na
        imię Maria, w Kuźnicach - Majka.
        • szrod Re: Lista. 17.07.06, 08:32
          Majka, w której klasie byłaś w 1986?Znasz wymienione w poprzednim wątku osoby?
          Jak się nazywałaś ( wtedy)?Jak nie chcesz na forum, napisz na
          priva.Pozdrawiam.Goska
          • skima Re: Lista. 17.07.06, 18:06
            Cześć Goska. W 1986 zdawałam maturę. Niestety, nie kojarzę wymienionych osób.
            Zbyt dużo ich się przewinęło podczas mojego pobytu w Kuźnicach. Najlepiej
            pamiętam tych, z którymi chodziłam do klasy,tj. m.in. Marzena, Arletta,
            Mariola, Mirela, Lucy - może to pomoże Ci zlokalizować mnie w czasie i
            przestrzeni. Mieszkałam w pokoju 54, na 1. piętrze. Moje nazwisko: Skiba.
            Napisz coś o sobie. Majka.
            • szrod Re: Lista. 17.07.06, 20:05
              Majka- pamiętm Cię z pewnością, może nie kojarzę całkiem twarzy, ale nazwisko
              jest mi 100%znane.Lucynę i Arlettę też pamiętam, chociaż nie z nazwiska. Lucyna
              czasami nie nazywała się Malec?Możesz mnie nie kojarzyć, bo w 1986 chodziłam do
              II LO, razem z Markiem Wojciechowskim, Bernadettą Marzec,Agą Leo, Jolką
              Krysztofowicz; hm więcej nazwisk z mojego rocznika nie pamiętem, ale to kwestia
              czasu i impulsów z zewnątrz.Mieszkałam na początku na I piętrze po lewej ( nie
              pamiętam numeru ,chyba 12), a potem z Agą Leo, Gośką Fogt,Iwoną Paluch, Jolką
              Krysztofowicz, Marzena(Meną)w 17stce.
              • skima Re: Lista. 17.07.06, 22:25
                Gośka, nie znam twojego nazwiska. Może znając je jakoś bym Cię skojarzyła. Do
                pokojów, w których mieszkałaś chodziłyśmy "na żebry" z puszką na herbatę. Lucy
                nazywała się Rędzina, a Malec to była Ela - nie wiem tylko czy w tym czasie co
                Ty. Nazwiska, które wymieniłaś faktycznie nic mi nie mówią, chociaż powinnam
                znać te osoby.Majka.
                • szrod Re: Lista. 18.07.06, 08:07
                  Nazywałam się (wtedy) wybitnie oryginalnie-Nowak.Faktycznie- Malec to nazwisko
                  Eli, ech pokręciłam, ale Elę pamiętam dobrze.Na pewno znałaś większość z tych
                  osób, ponieważ prawie wszystkie były stałymi bywalcami i to właśnie w latach
                  wcześniejszych czyli przed 86- Marka W.i Ryśka Owczarskiego znałaś z całą
                  pewnością ponieważ byli rezydentami od początku ( 83-84 )do ukończenia LO.
                • szrod Re: Lista. 18.07.06, 08:07
                  Nazywałam się (wtedy) wybitnie oryginalnie-Nowak.Faktycznie- Malec to nazwisko
                  Eli, ech pokręciłam, ale Elę pamiętam dobrze.Na pewno znałaś większość z tych
                  osób, ponieważ prawie wszystkie były stałymi bywalcami i to właśnie w latach
                  wcześniejszych czyli przed 86- Marka W.i Ryśka Owczarskiego znałaś z całą
                  pewnością ponieważ byli rezydentami od początku ( 83-84 )do ukończenia LO.
                  • k-ika Re: Lista. 20.07.06, 12:41
                    hej skima! Ja ciebie chyba kojarzę!Dominika Strzałkowska_ tak wówczas się
                    nazywałam! Ja byłam rocznik niżej od ciebie- nasze klasy były obok we wnęce.
                    • skima Re: Lista. 22.07.06, 15:12
                      K-ika! Może jakieś zdjecie pomogłoby mi pokojarzyć Twoje nazwisko z osobą.
                      Przegladnęłam zdjecia z tamego okresu, ale nie mam ich wiele. Niedawno
                      spotkałam się (po wielu, wielu latach) z moją klasową koleżanką z Kuźnic -
                      oczywiście, przekażę Jej ten kontakt. Pozdrowienia.
                      • k-ika Re: Lista. 07.09.06, 08:18
                        A piotra Lewickiego pamiętasz?
                  • ewa_majcher Re: Lista. 09.10.06, 11:24
                    Witaj czytam i czytam, widze ze znam Ciebie, ja mam naimie Ewa nazwisko
                    Kucharska jak sie niemyle to byliśmy razem w pokoju nr 17, ja byłam przed
                    zabiegiem , Małgośie tez pamietam. tak sie ciesze pozdrawiam Ewa
                    • k-ika Re: Lista. 10.10.06, 07:53

• ewa_majcher Re: Lista. 10.10.06, 10:45
                        witaj ja tez bardzo się ciesze ze mnie pamietasz, umnie leci poprostu z dnia
                        nadzień pracuje, mam dwoje dziec, jezdze na turnusy rehabilitacyjne, byłam w
                        Sanatorium w Busku Zdój,w Kuznicach byłam 4 lata temu ale tylko godzinke,
                        spotkałam rehabilitantów i jednego wychowawce on był opiekunem chłopców, Super
                        ze wpadłas na tki pomysł aby mozna było powspominać pobyt w KDW SUPER Ośrodek,
                        pozdrawiam. a co u Ciebie?
                        • k-ika Re: Lista. 17.10.06, 10:13
                          Dziewczyny odezwijcie się my wszystkie się znamy!
                          Słowo
                          Gosia ty znasz Ewę jestem przekonana
                          Skima ja też ciebie kojarzę. Macie adresy odnajdzcie wiecej ludzi -dajcie ich
                          tu. Musimy coś zorganizować. Suoer się wspomina. Odezwijcie się. Jak się
                          czujecie>? Gosia jak twoje bóle? Pozdrawiam Was Dominika
                • k-ika Re: Lista. 20.07.06, 12:43
                  A może utrzymujesz z kimś kontakt i możesz przekazać dalej, że coś takiego do
                  pogadania mamy - jak to forum? Byłoby fajnie aby więcej osób zagościło! Co ty
                  na to?
                  Gosik pozdrawiam i pamiętam o tobie! Jak twoje plecy?
                  • szrod Re: Lista. 20.07.06, 12:52
                    Dzięki-lepiej.Pozdrawiam również!!!!
              • ela9621 Re: Lista. 12.04.07, 20:13
                Cześć. Widzę że byłyśmy chyba w tym samym okresie czasu , ja najpierw IV 84, IX
                84/IV 85, potem tylko wakacje - VIII klasa i I lo. Jak chcesz odpisz na adres
                dudae@op.pl - pozdrawiam ela
                • ela9621 Witaj Ewcia 12.04.07, 20:39
                  To jeszcze raz ja. Moje gg 1648066. Sala nr 12, a Ty?
                  • ewa_majcher Re: Witaj Ewcia 13.04.07, 10:51
                    Witaj Ela
                    ciesze sie ze odezwałas sie napewno bylismy razem, ale jest problem ja niemam
                    internetu w domku, więc na gg nie popiszemu podam Tobie mój numer telefonu
                    605048483, adres e-mil ewa_majcher@wp.pl jak chcesz napisz ja odpisze jak tylko
                    bede mogła. pozdrawiam pa Ewa
      • ela9621 Re: Lista. 14.03.07, 13:04
        Cześć. Byłam w kuźnicach IV-VI 85 - sala nr 12 - ela staroń - mój email
        dudae@op.pl
        • skorupiaczek1 Re: Lista. 31.03.07, 19:14
          Oj szkoda, forum zamilkło. Szukałem czegoś o SZRODIMIE i znalazłem. Ale widzę,
          że się spóźniłem. Szkooooda:((( Ja też byłem w SZRODIM-ie, ale na Balzera, w
          latcha 1985 -86. Miło jest poczytać o starych czasach, bo wspomnienia wracają.
          • jackjacek Marzec 1999 rok 03.04.07, 22:11
            Ja byłem w marcu 1999 roku w Kuźnicach a 12 marca zostałem zoperowany... Jeśli
            ktoś jest z tego okresu.. np Przemek S. albo Sylwia Klag... lub Blondi z
            Zielonej Góry... Odezwijcie się... TO były naprawde niezapomniane chwile...
            Pozdrawiam Was serdecznie.. jestem ciekaw co u Was...
            • k-ika Re: Marzec 1999 rok 04.04.07, 11:10

• skorupiaczek1 Re: Marzec 1999 rok 04.04.07, 15:34
                Nie spóźniłem się? Fajnie Kika... Z tymi znajomościami z dawnych lat, to raczje
                kiepska sprawa, bo za dużo czasu. Ja nie mam kontkatu z nikim niestety. Po wielu
                latach spotkałem osobę, która była w Kuźnicach, ale to zupełny przypadek i w
                związku z inną sprawą. A z tamtego okresu, tj. IX 1985 rok zapamiętałem tylko
                jedną osobę, która przeszła właśnie wtedy do Kuźnic. Do dzisiaj wspominam ją
                bardzo mile. A z Balzera pamiętam oczywiście o wiele więcej osób.
                • k-ika Re: Marzec 1999 rok 05.04.07, 08:47
                  Z doświadczenia wiem skorupiaczku, ze po latach odnajdują się nie tylko znajomi
                  ale również przyjaciele z przed lat i nawet sympatie te największe-to
                  niesamowite jak internet potrafi zblizyć ludzi. Uwierz w moje slowa i nie
                  poddawaj się. Moze jednak mamy wspólnych znajomych?
                  • skorupiaczek1 Re: Marzec 1999 rok 05.04.07, 09:30
                    Kto wie... Może. Taka nostalgia mnie wzięła, pewnie dlatego, że znowu szykuje
                    się tam pobyt. Chociaż na razie inną sprawę muszę zakończyć.
                    • k-ika Re: Marzec 1999 rok 05.04.07, 10:02
                      skorupiaczek chyba znalazłam kogoś kogo znasz
                      • skorupiaczek1 Re: Marzec 1999 rok 05.04.07, 10:23
                        No widzisz jaka Ty kochana jesteś:))) A któż to jest???
                  • ewa_majcher Re: Marzec 1999 rok 11.04.07, 08:17
                    Witajcie ciesze się bardzo ze jest nas coraz więcej, korzystajac z komp.
                    pozdrawiam i zostawiam numer telefonu 605048483, nie mam mozliwosci korzystania
                    z komp codziennie wiec od czasu do czasu odezwe się. Kika dzieki za namiary na
                    nasze forum. życze wszystkiego dobrego Ewa
                    • skorupiaczek1 Witaj Ewo 11.04.07, 10:29
                      Fajnie, że jesteś. No powoli zaczynamy forum LORO gonić:))) A zresztą i tak
                      wszyscy wiedzą, że Zakopane górą... Napisz coś o sobie. W jakich latach leżałaś
                      i gdzie? Tzn. czy tylko w Kuźnicach? Odzywaj się tak często, jak tylko będziesz
                      mogła. Może spotkasz kogoś sprzed lat? Fajnie tak czasami powspominać...
    • ewa_majcher Re: Lista. 18.10.06, 08:37
      Witajcie Kochane dziewczyny, nazywam sie Ewa Majcher z domu Kucharska bardzo
      się ciesze ze Kika załozyła taka stronke, tak bardzo bym chciała spotkac sie z
      wami Wy napewno mnie znacie , a ja Was mam pare zdjęc, adresów, przypominam
      Sobie nazwiska ktore tu są wymieniane kojarze ludzi, pozdrawiam zycze zdrówka
      Ewa
      • anuteczek Re: Lista. 19.10.06, 22:22
        Witajcie
        Ja w porównaniu z Wami jestem straszną gówniarą:) w kuźnicach byłam króciutko
        w wakacje 97 roku, wcześniej spędziłam całkiem sporo czasu na Balzera - 95/96
        rok. Ania de Roover, z domu Dębska.
        Mama Maćka i Marysi
        • ewa_majcher Re: Lista. 20.10.06, 10:22
          Witaj Aniu świetnie że piszesz ze odnalazłas nasze forum, pozdrawiam Ewa
    • keti30 Re: Lista. 28.11.06, 11:53
      Witam byłam w sanatorium dwa razy raz na Balzera kiedy chodziłam do 6 klasy a
      drugi raz w 1991 roku w Kużnicach już na operację kregosłupa. Pozdrawiam
      wszystkich tych którzy byli tam w tym samym czasie co ja. Bardzo mi sie tam
      podobało mimo celu pobytu i zawsze będę wspominać te chwile z sentymentem.
      Teraz byłam tam znowu 13 listopada br, ponieważ okazało sie że po 15 latach
      złamał mi sie pret i jest do usunięcia....decyzja należy do mnie kiedy tam
      wrócę...
      • k-ika Re: Lista. 29.11.06, 10:15
        Witaj!!!
        Fajnie, ze się odezwałaś!
        Przykro mi , że to cię spotkało! Napisz jaką podjęłaś decyzję, na pewno ciężko
        ci....ale wierzę, że niedługo będzie po wszystkim. Kiedy ponownie jedziesz?
      • ewa_majcher Re: Lista. 29.11.06, 13:46
        Witaj Keti
        miło ze się odezwałaś, ja tez milo wspominam pobyt w Kuznicach. jestem bardzo
        przywiazana do tego miejsca, przebywałam Szrodim 4 razy po pół roku, tez
        jestem po operacji kregosłupa, czasem mi dokucza ból ale jakoś Sobie radze.
        pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoja decyzje odezwij sie
        • bratek1976 Re: Lista. 29.11.06, 20:58
          Hej.Mam na imie Małgosia.W Kuźnicach byłam w okresie 09-12 91 oraz 06-08
          92.Moze znajdą sie osoby ,które w tym okresie przebywały w KDW? gratuluje
          pomysłu.Pozdrawiam;)
          • k-ika Re: Lista. 30.11.06, 10:19
            Mam nadzieję, że odnajdziesz swoich znajomych-życzę powodzenia i wytrwałości!!
          • ewa_majcher Re: Lista. 30.11.06, 11:40
            Witaj Małgosiu ciesze się ze odnalazłas tą strone,pozdrawiam i jestem pewna ze
            znajdziesz znajomych, tylko wytrwałości.
          • ewa_majcher Re: Lista. 30.11.06, 11:45
            Gallerywww.klinika.net.pl/galerie/kuznice_zamkniecie_2005_06/index.html
            • k-ika Re: Lista. 01.12.06, 03:40
              Ewciu!Dziękujemy za zdjęcia z (niestety) zamknięcia Kuźnic!
          • skz1 Re: Lista. 25.10.07, 21:53
            Witam. W KDW byłam w latach 91-93 z małymi przerwami. Spędziłam tam kilka lat, zdawałam tam maturę. Sylwia, z klasy Wioli, Dominiki, Ediego i "Ugzika" Jestem z '74 roku. Jeśli masz ochotę poklikać odezwij się.Moje gg 4398409 PA
          • agakuas Re: Lista. 03.04.08, 08:50
            Czesc mam na imie Agnieszka K. bylam w tym okresie co ty jestem po
            operacji kregoslupa.Pamietam sporo nazwisk ale nie wiem czy moge je
            podac.
          • kramervit Re: Lista. 02.06.08, 02:10
            Witam.
            W tym samym czasie i ja byłem tam na "wczasach".
            Witek Reczek. Pozdrawiam
          • zukejka Re: Lista. 29.01.17, 09:30
            Hej bratek
            Ja byłam w roku 92 lipiec pokój 16
            Agnieszka Zych...

Bylam też
            91 sierpień pokój 14
            92 lipiec pokoj 16
            93 lipiec pokoj 12
            94 sierpień pokoj 18

Pozdrawiam
      • skz1 Re: Lista. 26.10.07, 07:00
        Witam.Byłam w KDW 91-93. Może się znamy SK. Moje gg 4398409
      • basia.ls Re: Lista. 13.01.08, 12:42
        Keti30: hej:) ja tez miałam operację kręgosłupa w 1991 roku. Moze
        byłyśmy w tym samym czasie? Przebywałam tam od 8 marca do połowy
        sierpnia.
        pozdrawiam
        ps. podobnie jak Ty z przyjemnością wspominam kuźnickie czasy
        • reni7414 Re: Lista. 25.07.14, 18:30
          witam ja też byłam w tym okresie pokój 16 mam na imię renata
          • grzechu1973 Re: Lista. 04.01.18, 13:38
            Witam ja też byłem lipiec sierpień 91 sala 55 mam sporo zdjęć ale tu chyba nie się wrzucić byłem też w wakacje 90r a w 89r od czerwca do końca sierpnia. Grzegorz Wyszogrodzki z Krakowa jeśli ktoś był w tych okresach to możemy się fotkami wymienić....grzechw@poczta.onet.pl pamiętam że w 91r robiliśmy na dużej sali jakieś przedstawienie teatralne mam fotki z tego okresu. Pozdrawiam
    • ewa_majcher Re: Lista. 20.12.06, 11:38
      Życzeń, które Wam życzę na razie nie wyliczę wiec podaję pierwsze z kraju by
      Wam żyło się jak w raju, by w wigilię u rodzinki wszyscy mieli fajne minki by
      przy stole chciał zagościć pakiet zdrowia i miłości i u wszystkich był tak
      mocny by pozostał całoroczny.

Zdrowych, pogodnych i udanych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w atmosferze
      ciepła i kolorowym blasku choinki oraz wszystkiego najlepszego w nadchodzącym
      Nowym Roku życzy Ewa Majcher
    • masmagda Re: Lista. 06.05.07, 23:12
      witam
      byłam w kużnicach 1988 i w 1995
    • kac-ha Re: Lista. 24.10.07, 00:48
      W kdw byłam w latach 95/99 szukam kontaktu z Bladi Skooterem!!!!!!!!!Bladi
      odezwij sie wszyscy mysleli ze jestesmy siostrami albo nas mylili to były
      czasy!moj nr gg 1333959
    • nika8811 Re: Lista. 29.04.08, 23:23
      Witam. Też tam byłam , ale w 1993 przez czerwiec, lipiec i
      sierpien.Przybyłam na operację prosto ze szkoly bo uczyłam się wtedy
      w hotelarzu,Niestety nie pamiętam zbyt wielu nazwisk. pamiętam
      Pepsiego bo nie darzyl mnie sympatią, był też chlopak o ksywie
      Wampirek, chłopak z Mielca o różnokolorowych oczach,był też bliski
      mi kiedyś Paweł K.i moja psiapsióla Kasia Z.Pamiętam też wysokiego
      chłopaka który grał w kosza i jeszcze mnóstwo ludzi ale nie z
      nazwiska. poprostu ich pamiętam.Czas który tam spędziłam pozostawil
      mi najpiękniejsze wspomnienia.Szkoda że Kużnice już zamknięte, co
      roku zajeżdżam do Zakopca bo kocham i wspominam sobie.Pozdrawiam
      Monika.
      • zukejka Re: Lista. 29.01.17, 09:24
        Ja też byłam w 93 roku w sierpniu.
        Może się znamy. Agnieszka Zych
        Wysoki chłopak który grał w kosza to chyba Piotrek... :)

Ja byłam wtedy w sali 12 razem z Majka Augustyn
    • kaklu2 Re: Lista. 28.08.08, 17:21
      Byłam w Kuźnicach w wakacje 1987r.Może ktos ,kto był także w tym
      czasie da o sobie znac, bo nie mogę trafic na ślad koleżanek i
      kolegów.Mam pamiętnik z tamtego okresu, ale nie pamiętam twarzy.
      • ela9621 Re: Lista. 05.10.08, 20:17
        ja też byłam w 1987 r. gg 1648066
        • wiolaaa100 Re: Lista. 08.10.08, 19:22
          znajomi z1980 do 1981 oraz 1983 odezwijcie się.wiola
          • nieistotne Re: Lista. 21.12.08, 04:12

Witam !!

Ostatnio byłem w Kuźnicach na zabiegu od 08.03.95 do 13.04.95 (na wymianie
            złamanego pręta ) , wcześniej od marca do 10 maja 1994 .

Czy jest ktoś z tamtych okresów ?

Pozdrawiam :
            Artur z Częstochowy
            nieistotne@gazeta.pl
        • wiolaaa100 Re: Lista. 08.10.08, 19:27
          pozdrawiam wszystkich którzy zaliczyli kużnice.świetne czasy,świetni
          ludzie i kochane Tatry
          • gostyniak Re: Lista. 01.12.08, 22:17
            witam wszystkich.ja byłem w Kużnicach kilka razy.1888-89,1993-94,1995-96,to były piękne czasy.moje gg 12327734 chętnie odnowie stare znajomości
    • ankad4 Re: Lista. 19.12.13, 15:16
      Bylam w Kuznicach w 1985 ,tylko 3 miesiace,niestety mam luki w pamieci.
      Pamietam Lankosza,wychowawce pana Bogdana,Kasie Lewandowska,Ziute (imienia niestety nie pamietam)
      • ankad4 Re: Lista. 19.12.13, 16:37
        Pamietam rowniez Arlete
    • reni7414 Re: Lista. 25.07.14, 18:33
      może odezwie się ktoś z 89 np. jagusia monika marzena irena lub ktoś jeszcze czekam pokoj nr 12
      • vai Re: Lista. 22.09.14, 21:54
        witam, ja byłem w szrodim zakopane od końca sierpnia do konca września 1988r, pamietam tylko kilka osób z nazwiska które wtedy tam były: ewa grudzień, monika anioł, tomasz tkaczyk, włodek choma.... jesli ktoś to czyta to niech się odezwie nawiążemy kontakt :)
    • wanda_orczyk Re: Lista. 09.12.16, 23:11
      Hej, dzisiaj natrafiłam na to forum i bardzo się ucieszyłam. W Kuźnicach byłam jesienią 1987 roku. Pamiętam Ewę Kucharską i Gośkę Kuźmińską. Ja nazywam się Wanda Piotrowska-Orczyk z domu Szyman. Czy ktoś mnie pamięta? Pozdrawiam.
    • lukasz_1998 Re: Lista. 25.02.18, 13:14
      Witam, Łukasz grudzień 1998r uzupełniam listę, choć nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka