Dodaj do ulubionych

spiewajcie

08.12.11, 22:47
z dziecmi, nawet,jesli slon wam na ucho nadepnal.
to jest fantastyczna metoda nauki jezyka.

I wyluzujciesmile

to tak przedswiateczniesmile
Obserwuj wątek
    • justmaga Re: spiewajcie 09.12.11, 17:26
      no ja chetnie ale jak zaczynam spiewac to moja dwulatka wklada palce do uszu i wola : mama, NO

pozostaja mi wierszyki chyba ..tez dobre
    • simonkapl Re: spiewajcie 10.12.11, 13:51
      My jestesmy na luzie, a spiewamy non stop, bo dzieciaki to kochaja wink
    • toya666 Re: spiewajcie 12.12.11, 12:47
      To ja się podepnę pod temat smile
      Poszukuję piosenek dla maluchów, żeby łatwo wpadały w ucho, były skoczne i podobały się dzieciakom smile Z dzieciństwa pamiętam tylko piosenki Natalii Kukulskiej i "wlazł kotek na płotek" big_grin a to nie ułatwia poszukiwań...

Co śpiewacie lub puszczacie swoim dzieciom? Co jest teraz na topie?

Ze swojej strony mogę się podzielić linkiem do audiobajek. Przyznam szczerze, że jeszcze nie przesłuchałam bajek, ale dziś ściągnęłam większość z nich i działają. -----> Audiobajki dla dzieci
      • kj-78 Re: spiewajcie 13.12.11, 20:45
        Ja polecam niesmiertelne Fasolki i Natalie Kukulska. Uwazam, ze sa super pod kazdym wzgledem, moja corka tez jest zachwycona smile
      • ambivalent Re: spiewajcie 14.12.11, 21:05
        Ja kupilam te plyty. I jestem bardzo zadowolona. Mloda tez smile
        Dzisiaj zaczelam spiewac, mloda odwrocila sie do mnie i zaczela kiwac glowka na nie. Ja sie pytam: mam nie spiewac? A mloda nie. I sobie poszla... 15 miesiecy ma smile
      • novalee1 Re: spiewajcie 29.12.11, 22:39
        Na You Tube mozesz znalezc mnostwo piosenek z tekstami.
      • jolkapr Re: spiewajcie 12.07.12, 23:09
        Moja mala (20 m) ma od wielu miesiecy ksiazki wydawnictwa aksjomat pt "Kolysanki dla najmlodszych" i "Piosenki dla najmlodszych" (www.aksjomat.com/index.php?s=wyniki&k=dzialy&id=251) a niedawno kupilam jej spiewnik z plyta "Moje pierwsze piosenki" wydawnictwa Papilon.

Ale ona i tak woli zebym jej spiewala po francusku, ma tez tekturowe spiewniki po francusku i czesciej o nie prosi niz o te po polsku. Codziennie po francusku spiewaja jej w zlobku wiec przypuszczam ze dlatego ja bardziej do francuskich piosenek ciagnie. Chociaz jeszcze prawie nic nie mowi, wybiera jej ulubione piosenki pokazujac paluszkiem strone w ksiazce.

Na dobranoc spiewam jej tylko po polsku, bez tekstu pod nosem. Do piosenek ktorych textu troche zapomnialam bardzo mi pomogly rozne strony internetowe a przede wszystkim Biblioteka Polskiej Piosenki (link: www.bibliotekapiosenki.pl/). Na tej stronie jest mnostwo tekstow do starych utworow czyli takich do ktorych prawa autorskie juz wygasnely a to wlasnie takie spiewala babcia mamie a mama mnie. Poza tym sa opisy roznych plyt, w tym bardziej nowoczesnych plyt dzieciecych, wiec po przeczytaniu opisu mozna je gdzies indziej poszukac.
    • monika_a_b Re: spiewajcie 28.12.11, 15:50
      Ja żpiewam małemu choćby i wymyślone piosenki, hehehe... wink sprawę ułatwia mi fakt, że Gabiś jest muzykalny i bardzo lubi sam podśpiewywać i tańczyć do różnorakiej muzyki. Na przykład ostatnio wymyśliłam sobie "piosenkę" do snu z odgłosami zwierząt, bardzo orginalną, hehe, a idzie to tak: (wyższy ton) miau miau miau, (niższy ton) hau hau hau (oba dwa razy), (wyżej) kukuryku, (niżej) ko ko ko, (znów dwa razy), (niskie) muuuuuuuuuuuuuu, psssssssssss (tak, by zasnął), a potem powtórka całości.... ze 100 razy, hehe... wink Gabiś za każdym razem powtarza miau, miau. smile aż zaśnie...

Ja często puszczam rmf baby radio, lub szukam polskich piosenek na youtube.

Pozdrawiam,
      Moni
    • novalee1 Re: spiewajcie 29.12.11, 22:36
      Zgadza sie.Kupilam malej na gwiazdke karaoke box - zabawa dla calej rodziny,polecam!
      • dorrit Re: spiewajcie 02.01.12, 14:46
        ja lubie spiewac, chociaz nieco falszuje... he, trudno. Moje dzieciaki maja spory repertuar, tak tutejszy jak i polski, zaczynajac od hymnow obu krajow, poprzez piosenki wojskowe (to chlopcy i lubia je), harcerskie, religijne, turystyczne, tzw. dzieciece, polskie koledy... Maja swoje ulubione (w obu jezykach).
    • camel_3d u mnie nie dziala.. 03.01.12, 13:21
      bo mlody nie lubi spiewacsmile))
    • anew3 Re: spiewajcie 04.07.12, 11:11
      jeśli ktoś umie a jak nie....?
      • sarahdonnel Re: spiewajcie 06.07.12, 00:55
        w grupie dla rodzicow i dzieci mojego dziecia jest pani, ktora obiektywnie spiewac nie umie. Przy tym jrst bardzo entuzjastyczna, zmienia kolejnosc piosenek, powtarza co wazniejsze elementy tekstu we wstepie... Dzieciom sie podoba. Mnie tez - patrze z perspektywy bylego lektora. Pani, ktora ma glos, spiewa bezjajecznie, w sumie plyta bylaby rownie atrakcyjna.
        Moje dziecko dzisiaj na rowerze domagalo sie spiewania 'Tango Milonga'. Potem wszystkie tubylcze przedszkolne, potem jeszcze rozne wyczyny niedzieciowe zupelnie, typu dancehallowe hiciory. Dzieciu ma obecnie 2 lata, bez czterdziestu paru dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka