Dodaj do ulubionych

okulary dwuogniskowe

26.10.10, 16:03
Moi Kochani,
teraz żeby dostać większe dofinansowanie do oularów dwuogniskowych musicie mieć wypisane dwie pary okularów -jedne do bliży a drugie do dali- na dwóch osobnych receptach
Obserwuj wątek
    • stokrotka2344 Re: okulary dwuogniskowe 29.12.10, 22:13
      Zgadza się, sama takie ostatnio robiłam córce, i naprawdę warto takie dofinansowanie wziąc, bo okulary nie sa tanie, u nas to były duże moce szkieł i wyszło ponad 700zl. Syn niestety nosi takie same i wydatek jest podwójny - przynajmniej raz w roku.
    • asiak2007 Re: okulary dwuogniskowe 23.03.14, 19:01
      nie noszą dwóch par, tylko jedną- dwuogniskową
      • rena_ta_s Re: okulary dwuogniskowe 24.03.14, 08:52
        Asiu, pomóż. Mamy dwuogniskowe od niedawna, młody je pokochał...lans niesamowity.
        Ale to koniec plusów;( Dla przypomnienia Witek jedno oko ma zdrowe, drugie oko ma soczewkę +23 i teraz mu dołożono do bliży jeszcze okularki dwuogniskowe. Jedno szkło całe "0", drugie szkło góra "0" dół "+3".
        Młody słabo widział z bliska i nie chciał pracować przy zaklejonym zdrowym oku. Rehabilitacja leży...
        Okulary miały pomóc ale nie widzę różnicy. Wydaje mi się że on nie umie przez nie patrzeć i patrzy górą która jest zerowa....Co robić? Jak nauczyć?
        • eye2eye Re: okulary dwuogniskowe 25.03.14, 00:02
          Witam ,może jest błąd w wykonaniu, jest wielka zależność.jeżeli oprawiamy jak dorosłemu to klapa.
          • asiak2007 Re: okulary dwuogniskowe 25.03.14, 11:33
            chyba musze się z tym zgodzić, a poza tym trudno mi doradzić ponieważ Ola nosi takie okulary od jakiegoś roku swojego życia więc jakby samodzielnie nauczyła się tego że tak widzi lepiej a tak gorzej, ile Mały ma? oczywiście był problem z chodzeniem po schodach na początku ale załapała i tłumaczyłam jej że to co widzi niby bliżej patrząc na schody wcale tak nie jest, to trudne opisać ten stan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka