Dodaj do ulubionych

Ściąga okulary

18.09.06, 14:27
Do niedawna Kacperek bez żadnego "ale" nosił okulary po domu. Od pewnego czasu, jak np. ogląda bajkę na komputerze albo swoje książeczki po prostu je ściąga i odkłada na bok. Nie wygląda , żeby to były jego zachcianki a raczej na to, że mu one przeszkadzają w oglądaniu. Nie wiem czy mam go na siłę zmuszać do noszenia, czy poczekać na opinię okulisty (wizytę mam dopiero za miesiąc).
Obserwuj wątek
    • w67 Re: Ściąga okulary 18.09.06, 21:30
      pojdz wcześniej do okulisty lub sama sprawdz czy dobrze widzi w okularach. Ile
      Kacperek ma lat i jak długo nosi okulary? Jeśli ściąga to mu one przeszkadzają
      i powinien miec zmniejszone szkła. Tak mi się wydaje. Ale lepiej pójdż do
      okulisty, niech on zadecyduje.
      • renita1 Re: Ściąga okulary 19.09.06, 08:31
        Kacperek ma 2 lata, nosi okulary od prawie roku, wcześniej nie było problemu (oczywiście jak zrozumiał, że w nich lepiej widzi). Zaczął je ściągać od około miesiąca. Rozumiem, że mogą przeszkadzać mu w zabawie, ale on je ściąga przy oglądaniu telewizji lub oglądaniu książeczek. No coż, narazie przez ten miesiąc nie będę go zmuszać. Zobaczymy co powie prof. Prost.
    • asiarol Re: Ściąga okulary 19.09.06, 19:00
      mój synek też ostatnio zaczął ściągać okularki przy każdej nadarzającej się
      okazji i zastanawiam się co może to oznaczać
      • tolka11 Re: Ściąga okulary 20.09.06, 20:14
        Mój Miłosz ściąga od początku [od 10 m-ca życia] z uporem, a ja wciąż z nim
        walczę i zakładam. czasem przy strasznym wrzasku. Dla laika nie widać, że bez
        nich widzi gorzej. radzi sobie wyśmienicie i widzi wszystko. Dzięki mojej
        konsekwencji wada w zdrowszym oku systematycznie się zmniejsza. Prost rozwiał
        moje nadzieje, ze wada sama zniknie, a ściąganie jest znakiem polepszenia
        widzenia. Niestety w moim przypadku to fanaberia młodego. Pozostaje mi
        konsekwentna walka, zwłaszcza, że oko z retinopatią już zawsze będzie
        potrzebowało szkła.
        • tabaluga0 Re: Ściąga okulary 21.09.06, 20:47
          to witam w klubie, my walczymy juz od roku z tym. I bez efektow, jedynie u
          dziadka, ktory na wszystko pozwala jest jako tako. ale to i tak 2-3 godziny
          max.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka