rabin79 16.03.08, 21:26 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owoowo Re: Nazwa firmy 18.07.08, 11:14 Sprawdź te strony : - Wybierz zwycięską nazwę dla swojej nowej domeny internetowej. - Tworzenie nazw firm, ich produktów i usług Powodzenia. Odpowiedz Link
jarty Re: Nazwa firmy 27.09.08, 14:14 Mało kto wie, że nazwą firmy osoby fizycznej jest - zgodnie z art. 434 Kodeksu cywilnego - jej imię i nazwisko. Z tego względu wszystkie osoby fizyczne prowadzące indywidualnie działalność gospodarczą lub zawodową muszą w nazwie swojej firmy zamieścić swoje własne imię i nazwisko. Najprościej mówiąc nazwą firmy Jana Kowalskiego prowadzącego działalność gospodarczą, czyli tzw. firmą jest zatem Jan Kowalski. Dodatkowo, do celów łatwiejszej identyfikacji firmy (np. wśród kilkudziesięciu innych, prowadzonych przez osoby o takim samym nazwisku) warto w nazwie zawrzeć informację o profilu działalności lub inną unikalną nazwę, na przykład "Piękne Ubrania - Jan Kowalski" Wybierając unikalną nazwę firmy musimy jednak pamiętać o tym, aby nie zawierała ona egzotycznych słów, a tym samym nie naruszała zapisów ustawy o języku polskim. Możemy także określić w nazwie firmy profil naszej działalności. Powszechnie stosowane jest użycie określeń typu: "Przedsiębiorstwo Handlowe Piękne Ubrania - Jan Kowalski", "Firma Usługowo Handlowa Piękne Ubrania - Jan Kowalski" czy "Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe Piękne Ubrania - Jan Kowalski". Pomocne mogą być bardziej precyzyjne dookreślenia, takie jak: "Usługi Krawieckie - Jan Kowalski" czy "Usługi Budowlane i Remontowe - Jan Kowalski", "Kowalstwo artystyczne - Jan Kowalski" czy też "Sklep spożywczy - Jan Kowalski". Ułatwią klientom szybkie znalezienie właśnie naszej firmy. Pole tekstowe: Nazwiska właścicieli przedsiębiorstw, umieszczone w ich nazwach nawet 300 lat temu do dziś zdobią szyldy wielu miedzynarodowych koncernów i stały sie powszechnie rozpoznawalnymi markami: Opel, Ford, Porsche, Sikorsky, Saatchi, Harrods, Lloyd, Dior. Podobnych przykładów nie brakuje także w polskiej gospodarce: H. Cegielski, Ziaja, Batycki, Lasocki i wiele innych. przedsiębiorca Odpowiedz Link
sajder86 Re: Nazwa firmy 28.09.08, 16:40 ja z tym mialem problem i chyba wymyslalem przez 2 tygodnie. Zapisalem cala kartke nazw a i tak nie jestem przekonany do tej wybranej. Tzn. do dnia dzisiejszego bylem ale teraz cos mi sie zle z nia skojarzylo i nie wiem czy nie zaczac wymyslac od nowa Czy moze pozniej bedzie mozliwosc jej zmiany? Odpowiedz Link
rodned Re: Nazwa firmy 05.10.08, 23:37 Ja skorzystalam z laciny :) u mnie nie ma zastosowania, ale zasada max 2-3 sylab jest bardzo polecana. Wzoruj sie na idealach: Kodak, HP, Coca Cola, moze znajdziesz swoja idealna nazwe. Powodzenia! Odpowiedz Link
rosin90 Re: Nazwa firmy 24.02.16, 19:55 Może te wskazówki okażą się pomocne: brandpro.pl/10_sposobow_na_trafna_nazwe_dla_firmy ;) Odpowiedz Link